Skip to main content
Til toppen

Neals Yard Dairy

Brorparten av nordmenn som besøker øyriket i vest er der for fotball og pints på brune puber eller hemningsløs shopping av det man ikke trenger men bare må ha. Noen få norske Londonfarer har oppdaget ostebutikken Neal’s Yard Dairy i Covent Garden eller Borough Market. Dette er et skattkammer for kjennere av god ost. Nå kan du nyte godt av Randolph Hodgson’s kresne seleksjon uten å måtte benytte deg av tjenestene til Norwegian, SAS eller Ryanair. 
Nicholas Saunders og Randolf Hodgson startet opp NYD i 1979, da som en osteprodusent og butikk i Covent Garden. NYD var en ostebutikk med ambisjoner og ønsket hele tiden å få tak i det beste. Situasjonen i Storbritannia var på mange måter slik vi kjenner den fra Norge i dag. Markedet var preget av noen få store kommersielle aktører som nesten uten unntak tilbød kjedelige kommersielle oster.
Heldigvis slo ikke Randolf seg til ro med dette og begynte etter hvert å kjøpe ost direkte fra små gårdsmeierier. Osten ble fraktet til London der de ble lagret til perfekt modning ble oppnådd og osten var klar for salg. Dette var på mange måter ”learning by doing” og resultatet i dag er en unik kunnskap om hvor de beste ostene lages, kan kjøpes og skal lagres. For oss er Neal’s Yard Dairy det samme som Mons er for fransk ost og Guffanti for italiensk; den eneste muligheten til å få tilgang på det beste! 

NYD bestilles hver 14. dag i sesong; ellers minimum 1 gang hver måned. 
Ønsker du å motta disse mailene så er det bare å ta kontakt med Oslo- eller Stavanger kontoret for å motta ukentlige bestillingslister på e-post. 

 

Visning
Cheddar Montgomery (Artesan Somerset) 1/4 6kg, Neal´s Yard Dairy

Montgomery Cheddar lages på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Cheddarkjennere er ikke i tvil – Montgomery er kongen av cheddar. Kan kjøpes som 1 hel ost eller ned til 1/8.

14010
Cornish Kern 4kg, Neal´s Yard Dairy

Cornish Kern er en elegant og godt avrundet ost med en lys, nøtteaktig sødme og rik smakdybde som følge av den lange modningsprosessen. Osten vant oste VM i 2017.

14033
Gorwydd Caerphilly 4kg, Neal´s Yard Dairy

Gorwydd Caerphilly modnes lenger enn de fleste Caerphilly oster. Bestillingsvare fra Neals Yard Dairy.

14024
Isle of Mull Cheddar 1/4 6kg, Neal´s Yard Dairy

Isle of Mull er en gårdsost produsert på tradisjonelt vis, selvsagt upasteurisert og laget på «lett» alkoholholdig melk fra de gladeste kuene i Skottland. En skotsk Cheddar med en fast, fondantaktig tekstur som pleier å være litt mer kompakt enn de andre Cheddar-ene vi selger.

14021
Keens Cheddar, Neal´s Yard Dairy

Klassisk Somerset Cheddar på råmelk. Den har en rik smak med markerte innslag av senneps- og gresstoner med markert syrlighet som balanserer den rike, gode Somerset melken. 

14036
Kirkham´s Lancashire 11kg, Neal´s Yard Dairy

Kirkham´s Lancashire er produsert på råmelk med animalsk løype. Modnes av Neals Yard Dairy før osten sendes til Norge.

14019
Lincolnshire Poacher 1/4 6kg, Neal´s Yard Dairy

Laget på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Osten produseres av Tim og Simon Jones. Den er laget i cheddarstil men også med tydelig påvirkning fra tradisjonene med Sveitsisk høyfjellsost.

14011
Little Rollright 250g, Neal´s Yard Dairy

Little Rollright er en ost fra King Stone Dairy i Gloucestershire. De har hentet inspirasjon fra Mont d'or. Osten vaskes med saltlake i 3 uker, og furubarken gir osten flotte skogsnoter og hjelper med å holde fasongen når den modnes.

14039
Shropshire Blue Colston Bassett 8kg, Neal´s Yard Dairy

Shropshire Blue lages på animalsk løype eksklusivt for Neals Yard Dairy. En velbalansert blåmugg på kumelk med pepperaktige undertoner.

14037
Sparkenhoe Blue 8kg, Neal´s Yard Dairy

En Stilton inspirert ost utviklet av Will Clarke, sønnen til paret som lager Sparkenhoe Red Leicester.

14035
Sparkenhoe Red Leicester

Sparkenhoe Red Leicester fra Neals Yard er en artesan versjon av denne osten.

14012
Stichelton 8kg, Neal´s Yard Dairy

Stichelton er en upasteurisert utgave av Stilton. Den er et resultat av et partnerskap mellom Neal's Yard Dairy og vår gode venn Joe Schneider. De ønsket å gjenskape en ikke pasteurisert ost i Stilton-stil og den fikk navnet Stichelton. Produseres på Welbeck Abbey Estate i Nottinghamshire.

14015
Lenker
Min side