Skip to main content
Til toppen
Oste-VM Trondheim 26-28 Oktober 2023. Sees vi?

Viani

Viani familien har vært pølsemakere i Toscana siden 1922 og fra en enkel butikk utviklet de seg gradvis til en topp produsent av spekemat. Pålegg har alltid lagt Viani familiens hjerte nært og i dag produseres de fleste Toscanske spesialiter i tillegg til et stort utvalg på salami og skinker.

De siste årene har en helt ny fabrikk for oppskåret pålegg sett dagens lys samtidig som et 8000 m2 dedikert område til produksjon av spekeskinker har blitt innviet.

I disse prosjektene har det vært viktig å bevare tradisjonelle oppskrifter (som stod i fare for å gå tapt) samt de gode verdiene til spekematkunsten, da kombinert med avansert produksjonsutstyr og ny teknologi. Utført på rette måten slik Viani har gjort fører det til en visshet for alle om at sluttproduktet er av høy kvalitet.

For mer informasjon se her
 

Visning
Guanciale Stagionato in tranci (bit ca 250g), Viani

Guanciale - speket svinekjake. Kjakene er veldig fete, og er en utsøkt råvare for urøkt speket kjøtt. Kjakene blir krydret med pepper, urter og saltet i noen dager og deretter hengt til tørk i flere uker. 

20210
Lardo Cusona di San Gimignano, Viani

Viani sin Lardo variant med røtter fra området rundt middelalderbyen San Gimignano.

20060
Pancetta Arrotolata (rund), Viani

En speket ribbeside, men til forskjell fra sin flate fetter er denne ikke dekket med pepper. Resultatet er en rundere mer delikat svinesmak.

20059
Pancetta Stagionata in tranci (bit ca 250g), Viani

Pancetta kalles ofte feilaktig for italiensk bacon. Dette er først og fremst feil fordi denne svinesiden ikke er røkt.

20211
Pancetta Stesa (flat, vakumert), Viani

Pancetta kalles ofte feilaktig for italiensk bacon. Dette er først og fremst feil fordi denne svinesiden ikke er røkt.

20058
Prosciutto Toscana DOP benfri, Viani

Dette er en skinke produsert etter en flere hundreårig tradisjon i Toscana.

20177
Prosciutto Toscano DOP oppskåret 50g, Viani

Prosciutto Toscano er et Toscansk produkt tvers igjennom. Griser, slakting og modning. Etter 18 måneder er denne skinken verdt en DOP sertifisering.

20204
Roasted Culatello (kokt Culatello Bonni), Viani

Kokt skinke med en god dose rosmarin.

20065
Salame Finocchiona IGP oppskåret 70g, Viani

Historien om Finocchiona begynte i middelalderen da, på grunn av den høye prisen og mangel på svart pepper, slaktere introduserte vill fennikelfrø.

20208
Salame Finocchiona IGP, Viani

Vår ubestridte bestselger hva angår salami. Alle som har smakt pølsen skjønner hvorfor.

20035
Salame Toscano (Spagato), Viani

Toskansk spekepølse med hvitløk, pepper og urter.

20054
Salame Ventricina Sliced 500gr (kilopris), Viani

Grovmalt svinekjøtt blandes med medium spekkbiter og krydres med blant annet en god dose chili og revet appelsinskall.

20154
Lenker
Min side