Skip to main content
Til toppen

Ferskost

Fersk ost omfatter mange spennede norske oster som har kommet frem de siste 10 årene. Yme fra stavanger ysteri, Kubbeost fra Rueslåtten og mange spennende Halloumi varianter. Mange geitoster kan og klassifiseres som fersk ost, men de har vi valgt å legge i en egen kategori (Chevre).

Det aller største produktet innen fersk ost er selvsagt Mozzarella. Vi har et stort utvalg av mozzarella, både Fior di Latte, bøffelmozzarella og Cubetti til pizza i tilegg til flere typer burrata. Endel av disse ostene må forhåndsbestilles grunnet kort holdbarhet.

Vi har og et stort utvalg av ferske oster fra Osteverkstedet i Lillesand. Her kan dere få dagsfersk mozzarella, stracciatella, ricotta og oaxaca. Bare husk at dette er kun på bestilling som må gjøres 2-3 dager før levering. Se egen artikkel om dette.


 

Visning
Aske Rose 120g økologisk, Tjamsland Gård

Aske Rose er en syrnet kremost laget på økologisk råmelk. Osten er dekket av et lag aske. Les mer under beskrivelse.

15137
Askeladd 150g, Grindal Ysteri

Åskeladd er laget på fersk og ubehandlet kumelk. Den er en ferskost av typen «lactic» dvs. at den er koagulert først og fremst av melkesyre og litt løype. Under den svarte asken finner du den snilleste smaken du kan tenke deg. Åskeladd er en mild ost, med fløtepreget aroma. Melkesoppen, det tynne fløyelslaget utenpå osten, gir en antydning til skogsopp-aroma. Åskeladd er fin på ostebordet, og til dessert. Kjenner du skeptiske prinsesser som aldri tør smake noe nytt, så bør du prøve om Åskeladd ikke kan få dem på bedre tanker!

15060
Burrata 250g, Mons

Burrata, er en spesialitet i Puglia -regionen i Italia. Vi samsender med Mons ukentlig fra Italia, og osten må forhåndsbestilles.

11190
Burrata in Foglia Guffanti (330gr x 3stk) - Kilopris, Guffanti

Burrata er Stracciatella i en pose av mozzarella. Definisjonen av melk, sødme og delikatesse!

11173
Burratina fersk Guffanti (125gr x 11stk) - Kilopris, Guffanti

Burrata er laget med en ekstern pose med tynn, trådaktig pasta som ligner på "fior-di-latte" og er fylt med fløte blandet med melkenzym og små kutt (kalt "lucini") av mozzarella.

11120
Castillon 70g, Mons

Castillon er en velsmakende liten ost og et godt eksempel på en syrnet "chevre" men laget med fåremelk! Denne utgaven er lagret men kan og bestilles helt fersk (se varenr 12297)

12297
Nyhet
Castillon Fresh 90g, Mons

Castillon er en velsmakende liten ost og et godt eksempel på en syrnet "chevre" men laget med fåremelk!

12307
Feta 2kg sous vide, Mons

Klassisk fetaost på sauemelk.

12227
Glør (grillost) 200g, Stavanger Ysteri

Lise har laget en halloumi variant på økologisk kumelk. Foreløpig i et svært begrenset opplag og osten må forhåndsbestilles.

15114
Grindal fetatype 150g økologisk modnet 6mnd, Grindal Ysteri

I Sør-Europa, spesielt Hellas og Tyrkia, er det vanlig å yste en syrlig ost med sprø konsistens. Osten er bedre kjent som Fetaost. Etter ysting modnes osten i tønner med saltlake.

15063
Grindal fetatype 700g økologisk modnet 6mnd, Grindal Ysteri

I Sør-Europa, spesielt Hellas og Tyrkia, er det vanlig å yste en syrlig ost med sprø konsistens. Osten er bedre kjent som Fetaost. Etter ysting modnes osten i tønner med saltlake. Hos Grindal har de tatt med seg denne teknikken og kombinerer den med god norsk melkekvalitet.

15039
Kubbeost Geit 200g, Rueslåtten Ysteri

Chev Kubbe Geitost med hvitskimmel skorpe, men små flekker av blåmugg på skorpen kan forekomme ved lagring og er kun et tegn på levende kultur og god ost. Laget på geitemelk fra nabogården til Rueslåtten – kortreist og god melk som gir fantastisk resultat.

15130
Lenker
Min side