Skip to main content
Til toppen
Oste-VM Trondheim 26-28 Oktober 2023. Sees vi?

Almondeli

Almondeli er en av de fremste leverandørene av høykvalitets mandler fra verdens beste område for denne vakre nytteveksten.

Det er en generell oppfatning at verdens beste mandler kommer fra Spania. Våre venner på Summerbird bruker kun spanske i sin produksjon. I følge Mikael Grønlykke er dette de eneste mandlene som kan møte hans høye kvalitetskrav.

Denne fasinasjonen for spanske mandler pirret vår interesse såpass at vi ønsket å jobbe mer med spanske mandler og mandelprodukter.

Via vår gode ostevenn Michael hos MonS ble vi introdusert for det spanske familieeide firmaet Almondeli. De har gjennom 6 generasjoner dyrket og foredlet 200 hektar med mandeltrær, primært Marcona-, og Valenciamandler.

Marconamandler regnes som verdens beste. De dyrkes kun langs den spanske middelhavskysten. Jordsmonnet er skrint og tørt jordsmonn. Resultatet er litt butte mandler med en søt, smøraktig smak og sprø litt kornete tekstur.

Mange mener at nettopp teksturen er en miks mellom makadamianøtter og mandler. Tradisjonelle mandler oppleves som treene, tørre og kompakte sammenlignet med Marconas som er som fløyel i munnen.

Valenciamandler er nær beslektet med Maraconamandler. De har den samme butte fasongen og fløyelsmyke teksturen. På engelsk refereres de ofte til som «sweetalmonds» med klar referanse til smaken. Valenciamandler er rike på flerumettet fett og ble i utgangspunktet dyrket for pressing til mandelolje. I dag er de også høyt skattet for sin rike smak.

Tradisjonelt har disse mandeltypene blitt servert som snacks eller garnityr etter at de er ristet og drysset med havsalt. Disse salte mandlene er blant annet perfekt tilbehør til ost, god skinke, pølser, paté, rillettes etc. Ristede saltede og krydrede Marcona- og Valenciamandler er bort i mot obligatorisk bartilbehør på Spanias mange tapasbarer.

Mandlene benyttes også i det søte kjøkkenet. Summerbird er et strålende eksempel på nettopp dette. I deres søken etter den perfekte mandel falt valget på nettopp Marcona-og Valenciamandler. Almondelli har utviklet sin egen serie der de kombinerer tørket frukt med mandler og nøtter. Disse «fruktkakene» er perfekt ostetilbehør.

Visning
Fikenkake med mandler 250g, Almondeli

Tørkede fiken som er finhakket og blandet med en god dose mandler. En rik smak med tydelig fikenpreg i kombinasjon en sprø tekstur fra mandlene.

31148
Gourmet Mix 110g- nøttemix, Almondeli

Gourmet Mix 100gr glass - gourmet nøttemix

30273
Gourmet Mix 1kg - nøttemix, Almondeli

Gourmet nøttemix

30274
Marcona mandler 1kg - u/skall saltristet, Almondeli

Marconamandler skoldet, ristet og saltet. Fantastisk snacks til god drikke, enten alene eller sammen med en bit Manchego og et glass Manzanilla.

30171
Marcona mandler 215g - u/skall saltristet, Almondeli

Saltristede Marcona mandler fra Alicante området. Marconamandler regnes som verdens beste!

30168
Valencia chili mandler 125g - u/skall saltristet chili, Almondeli

Valencia Mandler med pikant paprika. Perfekt både som snacks og som tilbehør til tapas.

30334
Valencia mandler 100g - m/skall saltristet, Almondeli

Valencia mandler- saltristet med skall

30243
Valencia mandler 1kg - m/skall saltristet, Almondeli

Disse gir en sprøere munnfølelse i og med at skallet fortsatt sitter på. Like passende til den klassiske kombinasjonen Manchego og Manzanilla som naturell snacks

30172
Valencia mandler 1kg - u/skall saltristet, Almondeli

Salt ristede Valencia mandler fra Alicante området. Perfekt både som snacks og som tilbehør og obligatorisk til tapas.

30335
Valencia mandler 215g - m/skall saltristet, Almondeli

Disse gir en sprøere munnfølelse i og med at skallet fortsatt sitter på. Like passende til den klassiske kombinasjonen Manchego og Manzanilla som naturell snacks.

30170
Lenker
Min side