Skip to main content
Til toppen

Essensen av Liguria

Når man besøker Portofino blir man nesten slått i bakken av hvor vakkert det er der. Byen er omskrevet i romaner, tema i sanger og ikke minst location i mange filmer. Så vakkert er det her at Universal har bygget en 1:1 replika i sin fornøyelsespark «Universal Orlando Resort» i Orlando! De fargerike husene ligger tett i tett langs havnen i den lille bukten sør for Genova. Havnen er full med båter som koster tett på en livslønn for ordinære lønnsmottakere og om sommeren er byen tettpakket med turister som besøker denne Ligurianske perlen.

Dette er selvfølgelig ikke ment å være et reisebrev, men en passende innledning om vår nye serie med autentiske og stedegne produkter fra «Portofino fine food». Da vår gode venn Christian Tirri sluttet hos Tartuf Langhe og begynte hos den over 40 år gamle bedriften beholdt vi dialogen. Eter et par år med jevnlige oppdateringer fra vår venn ba vi om å få smake på produktene fra den vakre byen. Etter det var det ingen tvil dette vil vi selge til våre norske kunder!

Bedriften ble etablert i 1981 og produserte i lang tid kun pesto Genovese. Tilbakemelding på pestoen var såpass gode at de etter hvert bestemte seg for å videreutvikle produktsortimentet med flere lokale delikatesser. Da vi satte oss ned og smakte sammen med Christian for snart et år siden ble vi blåst av banen av kvaliteten og de rene klassiske smakene. Fra å være avmålt interessert konkluderte vi med at dette må vi ta til Norge før noen andre fikk sjansen.

Selvfølgelig var det først og fremst den sensoriske hukommelsen som tok oss tilbake til solrike sommerdager ved den Liguriske rivieraen. Her var ferieminnene konservert i form av gode smaker. Når de i tillegg har tatt med seg den verdensberømte husrekken i emballasjen forsterker det følelsen av kvalitet og det autentiske konklusjonen var åpenbar; produktene tikker av de fleste boksene som skal til for at dette kan bli en salgshit. 

Erfaringer fra over 40 år med kvalitetsprodukter er videreført og foredlet med respekt for den lokale gastronomiske tradisjonen. Smakene utvikles fra hånd til munn i bedriftens smakslaboratorium. Når de så skal oppskaleres til kommersiell produksjon gir de seg ikke før alt smaker slik det skal. En del av produksjonen utføres fortsatt for hånd for rett og slett fordi det ikke finnes maskiner som kan gjøre jobben like godt. Velkommen til smaken av Portofino!

Visning
Nyhet
Pesto Genovese 100g, Portofino

Dette er duften og smaken av Liguria og Portofino i form av en klassisk og autentisk pesto med en grov struktur. Her brukes det selvfølgelig den lokale PDO basilikumen sammen med ekstra virgin olivenolje, Grana Padano, cashew nøtter, pinjenøtter og salt. Perfekt sammen med Trofie pasta eller for å gi en caprese enda mer basilikumsmak.

40584
Nyhet
Pesto Rosso 100g, Portofino

Her spiller soltørket tomat og PDO Basilikum rollen som smaksbærere sammen med blant annet lokal ekstra virgin olivenolje. Nydelig på en bruschetta, som tilbehør til skinker og pølser og selvfølgelig sammen med pasta.

40585
Nyhet
Pesto Tartufato 100g, Portofino

Dette er den «pimpa» utgaven av den klassiske Pesto Genovese. De samme ingrediensene har fått følge av trøffel. Et solklart valg om du ønsker å lage den en enkel lunsj med trøffelpasta fra enten Tartuf Langhe eller Pasta di Aldo.

40586
Nyhet
Pomodori Secchi (soltørket tomat) 180g, Portofino

Glasset inneholder kun de beste tomatene som gjennom en langsom tørkeprosess har økt smaken og forsterket umamieffekten. Bruk de finsnittet neste gang du skal lage pastasalat, bake tomatbrød eller lage verdens beste tunfiskrøre med hakket soltørket tomat, tunfisk fra Armatore, kapers fra Pantelleria, majones og friskpresset sitron fra Amalfi.

40587
Nyhet
Peperoncino (tørket hel chili) 40g, Portofino

Små deilige og potente tørkede chili som gir den autentiske smaken til en ragu, arrabiatasaus eller knust på en landbrødskive med smeltet ost.

40588
Nyhet
Oregano tørket 30g, Portofino

Her det vel egentlig nok å si krydder til pizzatopping – ferdig snakka! Endelig en klassisk tørket Italiensk oregano med potent og ren smak. Et must i et hvert krydderskap.

40589
Nyhet
Trofie Genovesi 500g, Portofino

Dette pastaformatet har sin opprinnelse i Liguria og historiske røtter til åssidene over kysten ved Portofino. Tradisjonen er nedarvet gjennom generasjoner. Den dag i dag stiller bestemødre opp i barnehager og lære barna hvordan de med fingrene skal forme ørsmå deigevner til perfekte Trofie.

30342
Lenker
Min side