Skip to main content
Til toppen

Lofoten Gårdsysteri

Ost fra havgapet

Lofoten er et hett reisemål og står på «bøtelisten» til reiseglade fra både inn- og utland. Det er lite å si på at nederlendere opplever dette vakre landskapet som både vilt og vakkert. Noen ganger kan veien til målet synes som en omvei. Vi kan trygt si at dette gjelder for ildsjelene som driver Lofoten Gårsysteri: Marielle de Roos og Hugo Vink.

De hadde opprinnelig planer om å drive landbruk i Tropiske strøk og dro til Burkina Faso i Vets-Afrika for å teste ut drømmen. Det meste ble imidlertid snudd på hodet da de sommeren 1997 var på ferietur til Vestlandet. Ferien ble forlenget ved at de tok seg jobb på et gårdsbruk. Dette gav mersmak og ønsket om tropisk landbruk ble endret til tanker om gårdsdrift mange breddegrader lenger nord.

I desember 2000 kjøpte de gården Saupstad på Vestvågøy. Gården drives etter biodynamiske prinsipper. Gardsdriften er gradvis utviklet og de har nå både besøksgård, gårdsbutikk og ysteri: Lofoten Gårdsysteri som er siste tilskudd i Matcompaniets ostefamilie. De produserer lagret kvit geitost på økologisk melk.

Hovedproduktet er Steinfjording som er laget i goudastil og som smaker fantastisk. De har også en spennende variant som heter Havsmak og som inneholder tang bla.: trøffel-, sau- og grise-tang. Tangen lager en flott marmorering i osten og tilfører en særegen smak av hav som virkelig understreker «terroiret» som denne osten er produsert i. Vi spår at dette kan bli en hit innenfor Nordic cuisine.

For mer informasjon se her

Visning
Nordlandsost (85% ku 15% geit), Lofoten Gårdsysteri

Nordlandsosten består av en blanding av melk fra ku (85%) og geit (15%).

15139
Steinfjording Havsmak økologisk 5,6kg (trøffeltang), Lofoten Gårdsysteri

Dette er en variant av Steinfjording som inneholder tang bla.: trøffel-, sau- og grise-tang. Tangen lager en flott marmorering i osten og tilfører en særegen smak av hav som virkelig understreker «terroiret» som denne osten er produsert i.

15092
Steinfjording Naturell økologisk 5,6kg, Lofoten Gårdsysteri

Det er selvsagt fjorden har gitt navn til denne osten: Steinfjording! Det er en halvfast hvit geitost laget på melk fra egne geiter som beiter i spektakulær natur. Produsert i goudastil og smaker rent og godt med litt syrlig smak.

15091
Lenker
Min side