Skip to main content
Til toppen

Maison MonS – gjør det gode enda bedre

«Mons fromager Affineur» er vår leverandør av franske kvalitetsoster. De skaffer oss også det beste av ost fra Sveits og Holland.

Bedriften er familieeid og etablert i 1964 av Hubert Mons og hans kone. I 1983 begynte sønnen  Herve Mons i virksomheten, og har etter dette bygget opp en imponerende virksomhet som både ivaretar små lokale osteprodusenter og selger ost til kvalitetsbevisste kunder i Frankrike, Europa, USA og Asia. Matcompaniet er den største enkeltkunden til MonS.  

Etter hvert tok hans bror Laurent over driften av butikkene og Herve kunne fokusere mer på jakten på de beste ostene og foredlingen i kjellerne / tunellene i Saint-Haon-le-Châtel. 
I 2000 mottok Herve den høythengende prisen «Meilleur Ouvier de France» Dette er en pris som deles ut til personer som har utmerket seg særskilt innfor sitt fagfelt. Listen av de som har mottatt denne prisen inneholder bl a navn som Paul Bocuse og Michel Roux.

I 2009 åpnet MonS det som regnes som et av osteverdens store underverk: Caves de Collogne; en 180 meter lang nedlagt jernbanetunnel som er bygd om til en modningsgrotter der ostene modnes under optimale forhold. 

Kontinuerlig fokus på forvalting av tradisjoner og bærekraft er sentrale verdier for virksomheten. De bruker tid og penger på små lokale produsenter som forvalter særskilte tradisjoner. Selv om mange av disse prosjektene belaster bunnlinjen mer enn de bidrar positivt til kontantstrømmen anses de som viktige for identiteten til MonS. To gode eksempler på dette er produksjonen av St Nectaire på Salers melk og blåmuggosten «1924».

I 2015 og 16 stod nye modningsgrotter klare i de eksiterende nettverket av jernbanetunneler. Parallelt med dette bygget de egne fasiliteter for produksjon av ferske meieriprodukter som bl a yoghurt, syrnet krem og desserter. Dette meieriet har vært økologisk sertifisert siden 2018.

Maison Mons i tørre tall:

•    3 ulike modningsdestinasjoner: Saint Haon le châtel, Tunnel de la Collonge CAVES og CAVES de Perpezat
•    Modner mer enn 250 ulike oster året rundt
•    Driver eget meieri
•    Besøker 130 gårder / osteprodusenter minst en gang i året.
•    Har 10 egne butikker i Frankrike og 1 på Borough marked i London
•    Osteskole som utdanner ostemodnere, butikkpersonale og andre ostenerder.

Alle spesialoster fra Mons kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering uken etter. Denne listen inneholder en rekke oster som ikke i vårt standardsortiment og som ikke er lagerført.
Det sendes ukentlige bestillingslister til de kundene som har bedt om å få dette. 
Ønsker du å motta disse mailene så er det bare å ta kontakt med Oslo- eller Stavanger kontoret for å motta ukentlige bestillingslister på e-post. 

Visning
Sorter
1924

1924 er laget slik som Roquefort laget før den ble en AOC. 1924 blir laget både med fåremelk og kumelk. 

12129
Abondance AOP Fermier 9kg, Mons

Lik Beaufort i duft og form, men laget utelukkende av Abondance melk.

12189
Appenzeller Extra 12mnd, Mons

Lages i de østlige delene av Sveits, og vi lagerfører hele oster som er ca 6-7 kilo. Modnet i 12 måneder.

12172
Auzanne Cendre (Valencay) 200g, Mons

Auzanne Cendre er vår utgave av Valencay hvor MonS har tatt over modningsprosessen.

12067
Banon AOP Fermier Bio 80g økologisk, Mons

Banon Fermier er en geitemelks ost lagret i et kastanjeblad. Noe av det beste en får av chevre fra Frankrike.

12081
Beaufort AOP (Chalet d`Alpage) 1/8, MonS

Ofte kalt kongen av ost og produseres i Beaufort området i Savoie. Alpage utgaven er produsert utelukkende på melk fra når kuene beiter på fjellet i sommerhalvåret. Lagerføres i 1/8-del biter.

12187
Beaufort AOP 1/8, Mons

Beaufort er en fjellost fra Savoie-provinsen ( Rhône- Alpes) i de franske Alpene. En fantastisk ost som er modnet til perfeksjon i ostetunnellen hos Mons.

12243
Bergkäse 8 mnd 6kg, Mons

Klassisk sveitser med aner til Gruyere og Appenzeller.

12270
Bethmale Chevre, Mons

Bethmale Chevre er en perle av en ost fra Bethmale dalen i Pyreneene. Saftig og delikat ost på geitemelk. Produseres av Jean Faup. Veier ca 4.5kg.

12063
Bethmale Vache 4,5kg, Mons

Bethmale er en upasteurisert kumelksost fra Pyreneene. Den veier rundt 3 kg og er en hard ost med en lys brunfarge. Den produseres hele året og modnes minimum 3 måneder, men gjerne mer, og smaker best når den nærmer seg året. Produseres av Jean Faup.

12162
Beurre Baratte Cru 250g Le Gall upast smør (kilopris), Mons

Et smør kjernet på gamlemåten, upasteurisert og demi sal som betyr korn av salt. Noe som gjør smøret litt crunchy.

12208
Beurre Gros Sel 5kg kurv salt smør (kilopris), Mons

Kvalitets smør du kan få i 3 varianter.

12153
Lenker
Min side