Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Maison MonS – gjør det gode enda bedre

«Mons fromager Affineur» er vår leverandør av franske kvalitetsoster. De skaffer oss også det beste av ost fra Sveits og Holland.

Bedriften er familieeid og etablert i 1964 av Hubert Mons og hans kone. I 1983 begynte sønnen  Herve Mons i virksomheten, og har etter dette bygget opp en imponerende virksomhet som både ivaretar små lokale osteprodusenter og selger ost til kvalitetsbevisste kunder i Frankrike, Europa, USA og Asia. Matcompaniet er den største enkeltkunden til MonS.  

Etter hvert tok hans bror Laurent over driften av butikkene og Herve kunne fokusere mer på jakten på de beste ostene og foredlingen i kjellerne / tunellene i Saint-Haon-le-Châtel. 
I 2000 mottok Herve den høythengende prisen «Meilleur Ouvier de France» Dette er en pris som deles ut til personer som har utmerket seg særskilt innfor sitt fagfelt. Listen av de som har mottatt denne prisen inneholder bl a navn som Paul Bocuse og Michel Roux.

I 2009 åpnet MonS det som regnes som et av osteverdens store underverk: Caves de Collogne; en 180 meter lang nedlagt jernbanetunnel som er bygd om til en modningsgrotter der ostene modnes under optimale forhold. 

Kontinuerlig fokus på forvalting av tradisjoner og bærekraft er sentrale verdier for virksomheten. De bruker tid og penger på små lokale produsenter som forvalter særskilte tradisjoner. Selv om mange av disse prosjektene belaster bunnlinjen mer enn de bidrar positivt til kontantstrømmen anses de som viktige for identiteten til MonS. To gode eksempler på dette er produksjonen av St Nectaire på Salers melk og blåmuggosten «1924».

I 2015 og 16 stod nye modningsgrotter klare i de eksiterende nettverket av jernbanetunneler. Parallelt med dette bygget de egne fasiliteter for produksjon av ferske meieriprodukter som bl a yoghurt, syrnet krem og desserter. Dette meieriet har vært økologisk sertifisert siden 2018.

Maison Mons i tørre tall:

•    3 ulike modningsdestinasjoner: Saint Haon le châtel, Tunnel de la Collonge CAVES og CAVES de Perpezat
•    Modner mer enn 250 ulike oster året rundt
•    Driver eget meieri
•    Besøker 130 gårder / osteprodusenter minst en gang i året.
•    Har 10 egne butikker i Frankrike og 1 på Borough marked i London
•    Osteskole som utdanner ostemodnere, butikkpersonale og andre ostenerder.

Alle spesialoster fra Mons kan bestilles hver mandag før kl 12 for levering uken etter. Denne listen inneholder en rekke oster som ikke i vårt standardsortiment og som ikke er lagerført.
Det sendes ukentlige bestillingslister til de kundene som har bedt om å få dette. 
Ønsker du å motta disse mailene så er det bare å ta kontakt med Oslo- eller Stavanger kontoret for å motta ukentlige bestillingslister på e-post. 

Visning
Sorter
1924

1924 – kremet og intens blåmuggost fra Auvergne! Laget av ku- og sauemelk, med balansert sødme og mineralsk sting. Perfekt til Sauternes, kraftig rødvin eller honningøl.

12129
Abondance AOP Fermier 9kg, Mons

Abondance – En kraftpakke fra Alpene! Laget av rå melk, med smak av smør, pepper og høyloft. Fast og elastisk – perfekt på fjellpiknik eller i gratenger. En ekte ost for de som liker at det smaker!

12189
Appenzeller Extra 12mnd, Mons

Appenzeller Extra – kraftfull sveitserost med lang modning og krydret saltlake! Smak av karamellisert løk og ristede nøtter, med fast konsistens og fløyelsmyk avslutning. En klassiker med pondus!

12172
Auzanne Cendre (Valencay) 200g, Mons

Auzanne Cendrée – askegrå geitost fra Berry i Loiredalen! Rå melk, nøtteaktig og sødmefull smak med tett kjerne og florlett skorpe. Perfekt med Montlouis eller en lys ale.

12067
Banon Fermier BIO AOP

Banon Fermier er en kremet, økologisk og PDO-merket geitost fra Haute-Provence. Osten er pakket i kastanjeblader og under den tynne skorpen har ostemassen en myk, smeltende tekstur. Smaken utvikler seg fra mild til intens med en ekstrordinær kompleksitet. Prøv den med et glass rødvin eller et fyldig øl for en perfekt kombinasjon.

12081
Beaufort AOP (Chalet d`Alpage) 1/8, MonS

Beaufort Chalet d’Alpage – ostekongen fra Alpene! Laget på rå melk over 1500 moh, kun om sommeren. Smøraktig, nøttepreget og majestetisk – perfekt med vin fra Jura eller blond øl.

12187
Beaufort AOP 1/8, Mons

Beaufort AOP – alpenes smeltende skatt! Laget på rå kumelk, med smøraktig konsistens og smak av nøtter, fløte og fjellgress. En klassiker fra Savoie – perfekt med tørr hvitvin eller blond øl.

12243
Bergkäse 8 mnd 6kg, Mons

Bergkäse – sveitsisk fjellost med smak av høyde og håndverk! Laget på termisert fjellmelk fra Appenzell, med nøtteaktig aroma og kremet avslutning. Perfekt på ostefat, i sandwich – eller rett fra fjellet til fatet.

12270
Bethmale Chevre, Mons

Bethmale Chèvre – luftig og fløyelsmyk geitost fra Ariège! Søtlig smak med peppernøtt og avslutning av kaprin eleganse. Perfekt til Irouléguy eller en ravfarget øl.

12063
Bethmale Vache 4,5kg, Mons

Bethmale Vache – mild, luftig og barnevennlig fjellost fra Pyreneene! Søtlig smak med hint av hasselnøtt og pudding. Perfekt til hverdags, på brød eller som ostefatets milde midtpunkt.

12162
Beurre Gros Sel 5kg kurv salt smør (kilopris), Mons

Kvalitets smør du kan få i 3 varianter.

12153
Beurre au sel des Alpes 250g smør (kilopris), Mons

Etrez’ håndkjerna smør med alpesalt er en ekte smørdelikatesse! Kremet, nøtteaktig og med sprø saltkrystaller fra Bex i Sveits. Perfekt på nybakt brød, til asparges eller over nykokte grønnsaker. Et smør for de som elsker det ekte og gode!

12170
Lenker
Min side