Skip to main content
Til toppen

Antica Corte Pallavicina

Antica Corte Pallavicina er en av Italias absolutt fremste produsenter av de særegne Culatello di Zibello DOP skinkene og andre spekede lekkerheter. Det sier sitt at når de skulle ha en alliansepartner i forbindelse med internasjonal markedsføring endte de opp med det som går for å være den fremst blant produsentene av Iberico Bellota skinke.
I utgangspunktet en merkelig konstellasjon, men når man kjenner historien bak de fantastiske produktene er det ikke fullt så rart.

Firmaet ble startet av Marcello Spigaroli. Han drev lenge og søkte etter den optimale svinerasen for sine spesielle produkter. Fra gammelt av visste han at en rase kalt borghiana var den som gav de beste skinkene. Dette var sorte store landsvin med mye ryggfett og kraftige lår.
I Parmaregionen fantes det ingen igjen av disse svinene og Marcello startet med å tråle markedet for å finne avlsdyr.

Jakten på de spesielle svinene brakte han innom alle Italias skinkeproduserende regioner uten resultat.
Da han var i ferd med å gi opp ble han tipset om at det i Spania fantes en rase som kunne minne sterkt om den han var på utkikk etter. Han endte opp i Jabugo kjent for sin fantastiske Iberico Bellota skinke. Der fant han omsider det han lette etter og de første avlsdyrene ble kjøpt inn. Historien gjentok seg for mest sannsynlig var det den samme spanske rasen som i sine tid dannet det genetiske grunnlaget for borghiana grisen. Disse svinene ble brakt til Parma av spanske adelsmenn som i sin tid regjerte området.

I dag drives firmaet videre av Marcellos sønner Massimo og Luciano Spigaroli. De har ikke bare sørget for at avlsmaterialet er bra men ivaretar de gode, tradisjonelle metodene som sørger for at produktene fra Antica Corte Pallavencina kanskje er de beste skinke- og pølseproduktene som lages i Italia. Svinene som skal benyttes til den fantastiske Culatello di Zibello slaktes på høsten. Lårets møreste muskel skjæres ut og tørrsaltes før den smøres bindes opp med svineblære og smøres inn med fett. De rå kalde vinterene er et perfekt utgangspunkt for riktig modning. Kombinasjon med varme sommere gjør sitt til at det ferdige produktet har en myk og behagelig tekstur kombinert med karakteristisk sødme og rik smak ulikt alle andre skinker vi har smakt. Dette er rett og slett toppen av det beste man kan få tak i.

Culatello di Zibello DOP er deres uomtvistelige topp produkt. Har du smakt det en gang er du solgt. Skinkene kan bare sammenlignes med de Iberico Bellota produktene, dette er skinke fra eliteseriens ypperste sjikt. Produktet smaker så mye og har så stor personlighet at det med fordel kan nytes så enkelt som mulig. Brød, olje og noen tynne skiver culatello kan få tårene til å renne av pur glede!

Visning
Culatello di Zibello DOP Spigaroli 24mnd Antica Corte Pallavicina

Culatello di Zibello DOP er selveste juvelen i kronen når vi snakker om italienske spekeskinker. Har du først smakt den er du, eller mer presist; skinken solgt.

20201
Lenker
Min side