Skip to main content
Til toppen

LissEllas

I Dalarna litt sør for Falun i retning Stockholm ligger Garpenberg – hjemstedet for verdens nordligste sennepsproduksjon. Slik sett er det et paradoks at vi måtte ta turen til Torino og Salone del Gusto i 2008 for å oppdage sennepen fra nabolandet. Etter å ha smakt på deres flaggskip «S-Spesial» var det ingen grunn til å se seg tilbake. Dette var det beste sennepen vi kunne få tak i. 

Sennepseventyret startet som et kjøkkenbenkprosjekt i 1995 der Liselott laget oppskriftene og Olle kokte i hop sennep til distriktets julemarkeder. Bortsett fra sennepsfrøene var alle råvarene lokale og økologiske. Sennepsglassene ble fort utsolgt, og responsen var særdeles god. 

Etter en del research fant Olle og Liselott en type sennepsfrø som trivdes godt med klimaet og jordsmonnet i Dalarna. Da de sendte sine første glass med sennep til Middleton (USA) for å delta på World-Wide Mustard Competition - senneps VM i 2008, var alt innholdet lokalt produsert. Gleden var stor da telefonene fra USA kom og arrangørene av VM entusiastisk kunne meddele at S-Spesial hadde vunnet gull i sin kategori: «Sweet and Hot»

Noen måneder etter dette kom de første glassene med sennep til Norge akkurat tidsnok til å rekke julerushet. LissEllas leverer fortsatt varene og sortimentet har selvfølgelig blitt supplert med en rekke andre smaker siden 2008. Deres «Julsenap» har fått en stor og trofast fanskare og mange påstår at det ikke blir skikkelig jul uten et glass eller to til sylta og juleskinka.

LissEllas bygger sin forretningsidé på enkle prinsipper der bærekraft, opplevelsen underveis og den endelige smaken er det som teller mest. Når nye smaker utvikles starter det på kjøkkenbenken der ulike kombinasjoner testes kontinuerlig til de er fornøyde med resultatet. Smak, duft og tekstur evalueres selvsagt hele veien til mål. 

Selv om mange av råvarene er lokale og økologiske er ikke det et absolutt krav. Smaken er det som til slutt avgjør hva som skal inngå i de ulike oppskriftene. Derfor benytter de whisky fra ulike destillerier, sukker fra ulike land og faktisk også noe importert sennepsfrø. Er det en smak de ønsker gir de seg ikke før de har truffet 100%, derfor tok det dem for eksempel 10 år å finne en hvitvinseddik som leverte både på smak og som var uten unødige tilsetningsstoffer. 

Om du er tvil om slikt pasjonert arbeid lønner seg så er det bare å smake på en av LissEllas fantastiske senneper og vi garanterer deg at du vil forstå sammenhengen mellom smak og pasjon!

For mer informasjon se her
 

Visning
Burgersennep 300g plastflaske økologisk KRAV, LissEllas

Burgersennepen har en rik aroma med svak sødme som balanseres på beste vis med LissEllas karakteristiske syrlighet.

40545
Fin dijon usøtet sennep 150g, LissEllas

Usøtet dijonsenep med meget sterk og ren sennepssmak.Suveren til matlaging i sauser, gryter og dressinger, eller når du jakter på den gode rene og intensive sennepssmaken.

40186
Gravlakssaus 150g, LissEllas

Her er den friske sennepssmaken balansert med en behagelig smak av dill. I tillegg til den rene og gode smaken er denne sausen mindre fet enn mange andre sennepssauser. Dette gjør at den er perfekt til feit gravet fisk, grillet sjøkreps eller nykokt taskekrabbe.

40496
Grov dijon type usøtet 150g økologisk KRAV, LissEllas

Grov usøtet dijonsennep laget med brune og gule sennepsfrø. Sterk og fruktig på smak. En allsidig sennep som kan benyttes som tilbehør til ulike typer kjøtt, fisk og ost.

40185
Julsenap (søt & sterk) 260g, LissEllas

Julesennepen er en variant av søt og sterk (gullvinneren) med et hint av julekrydder.

40247
S-Spesial sennep 150g, LissEllas

Meget sterk sennep med litt sødme. Kompleks sennep med kraftige og sammensatte smaker.

40184
S-Spesial sennep 300g plastflaske, LissEllas

Meget sterk sennep med litt sødme. Kompleks sennep med kraftige og sammensatte smaker.

40513
Sennepsdressing 225ml, LissEllas

En kremet sennepsdressing med god balanse mellom sødme og syre. Smaksatt med ferskpresset hvitløk og rikelig med urter.

40204
Skånsk sennep sterk og grov 150g, LissEllas

Sterk og grov med en frisk sennepssmak.

40534
Syltede sennepsfrø usøtet 150g (økologisk KRAV), Lissellas

Dette produktet går rett i kjernen av Lissellas virksomhet og illustrerer på beste vis hvorfor sennepene til LissEllas er blant verdens beste. Om du ikke har din egen åker med sennepsplanter så har du ikke sjans til å kopiere dette produktet! Delikat og passe potent med en uovertruffen krønsj. Prøv den neste gang du skal hygge deg med østers, til råmarinert fisk som kveite eller havabbor, på tartar, rødbetetartar, sammen med kapers som garnering til vitello tonnato eller i potetsalaten.

40555
Søt & Sterk sennep 150g, LissEllas

Söt & stark er en  sennep med lang ettersmak. Meget smaksrik og velbalansert.

40183
Søt & Sterk sennep 300g plastflaske, LissEllas

Söt & stark er en  sennep med lang ettersmak. Søtet med økologisk honning fra egne bikuber.

40512
Lenker
Min side