Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Ost

Helt siden starten har god ost vært en kategori Matcompaniet har viet mye oppmerksomhet. Vi har fokus på rå-melks oster, gjerne gardsoster laget på egen melk. Det aller viktigste er selvfølgelig hvordan osten smaker. Det som startet med en håndfull italienske oster folk knapt hadde hørt om, er nå det mange oppfatter som Norges mest spennende ostesortiment. 

Et bredt sortiment av Norske oster har selskap av oster håndplukket av våre dyktige affinører og leverandører: MonS Fromager Affineur, Neals Yard Diary, Formaggi Luigi Guffanti og andre som til enhver tid vet hva som er best sørger for at vi kan levere det de mest kresne ostelskerne i Norge måtte begjære.

Visning
Sorter
1924

1924 – kremet og intens blåmuggost fra Auvergne! Laget av ku- og sauemelk, med balansert sødme og mineralsk sting. Perfekt til Sauternes, kraftig rødvin eller honningøl.

12129
Abondance AOP Fermier 9kg, Mons

Abondance – En kraftpakke fra Alpene! Laget av rå melk, med smak av smør, pepper og høyloft. Fast og elastisk – perfekt på fjellpiknik eller i gratenger. En ekte ost for de som liker at det smaker!

12189
Aksnes - økologisk cheddar, Hindrum

Økologisk upasteurisert "Monterey Jack" type ost marinert i IPA fra Reins Kloster.

15098
Appenzeller Extra 12mnd, Mons

Appenzeller Extra – kraftfull sveitserost med lang modning og krydret saltlake! Smak av karamellisert løk og ristede nøtter, med fast konsistens og fløyelsmyk avslutning. En klassiker med pondus!

12172
Aske Rose 120g, Tjamsland Gård

Aske Rose er en syrnet kremost laget på økologisk råmelk. Osten er dekket av et lag aske. Les mer under beskrivelse.

15137
Auzanne Cendre (Valencay) 200g, Mons

Auzanne Cendrée – askegrå geitost fra Berry i Loiredalen! Rå melk, nøtteaktig og sødmefull smak med tett kjerne og florlett skorpe. Perfekt med Montlouis eller en lys ale.

12067
Banon Fermier BIO AOP

Banon Fermier er en kremet, økologisk og PDO-merket geitost fra Haute-Provence. Osten er pakket i kastanjeblader og under den tynne skorpen har ostemassen en myk, smeltende tekstur. Smaken utvikler seg fra mild til intens med en ekstrordinær kompleksitet. Prøv den med et glass rødvin eller et fyldig øl for en perfekt kombinasjon.

12081
Nyhet
Baron Bigod, Neal´s Yard Dairy

Baron Bigod er en britisk brie laget av rå melk fra Montbéliarde-kyr på Fen Farm Dairy i Suffolk. Med en fløyelsmyk kjerne og smakstoner av sopp, smør og frisk gress, er den perfekt på ostefatet, smeltet over poteter eller bakt hel. En ekte gårdsost som gir en smak av det engelske landskapet.

14040
Beaufort AOP (Chalet d`Alpage) 1/8, MonS

Beaufort Chalet d’Alpage – ostekongen fra Alpene! Laget på rå melk over 1500 moh, kun om sommeren. Smøraktig, nøttepreget og majestetisk – perfekt med vin fra Jura eller blond øl.

12187
Beaufort AOP 1/8, Mons

Beaufort AOP – alpenes smeltende skatt! Laget på rå kumelk, med smøraktig konsistens og smak av nøtter, fløte og fjellgress. En klassiker fra Savoie – perfekt med tørr hvitvin eller blond øl.

12243
Beemster Gouda Aged 10 mnd, PDO Noord Hollandse Gouda

Modnet hos produsenten I minimum 10 måneder. Rik, kremet og samtidig frisk smak med deilig fedme og avstemt saltmengde. Et mildt tilskudd til osteserveringen, hever fredagstacoen de ekstra hakkene og gjør pizzatoppingen rikere og mer smaksrik. Unike smelteegenskaper. 

16010
Beemster Gouda Jalapeno

Intens forførende ost med et kick av Jalapeno. Perfekt for de som vil ha noe ekstra til burgeren, eller nachos!

16012
Lenker
Min side