Skip to main content
Til toppen

Cheddar Montgomery (Artesan Somerset) 1/4 6kg, Neal´s Yard Dairy

Varenummer: 14010
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 3.0 KG per STK
Antall per kolli: 8
Minste antall: 1
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Montgomery Cheddar lages på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Cheddarkjennere er ikke i tvil – Montgomery er kongen av cheddar. Kan kjøpes som 1 hel ost eller ned til 1/8.

Dette er en av kun fire gjenværende tradisjonelle cheddarprodusenter som har sørget for å ivareta cheddarens unike karakter.

For å bli klassifisert som Artesan Somerset Cheddar er regelverket svært strengt, og det kan bl a kun benyttes melk fra egen gård. Jamie Montgomery er svært opptatt av foringen av kyrne. Slik oppnås den perfekte balansen mellom fett og protein i melken. Foret består av friskt gress, høy eller silo og stivelse fra f eks poteter.

Melken analyseres for å sikre at den har den ønskede balansen mellom fett og protein. Er melken for fet blir osten fuktig og får en skarpere smak enn den søte nøtteaktig smaken som kjennetegner Jamie Montgommerys berømte cheddar. Han beskriver selv osten som rik, søtlig, fruktig og nøtteaktig som tidvis kan minne om en perfekt karmellisert søndagstoast…! Teksturen er tørrere enn mange andre cheddarer.

Våre oster er de beste av de beste Montgomery Cheddarene håndplukket av Randolf Hodgson fra Englands svar på Mons nemlig Neal´s Yard Dairy. Under sine jevnlige besøk plukkes ostene ut sammen med Jamie Montgomery og det er disse ostene vi får gleden av å smake gjennom vårt nære samarbeid med Neal´s Yard.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse England
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 8.0
Nettovekt 24000.0 Gram
Horeca Ja
Lenker
Min side