Skip to main content
Til toppen

«Fangst» – den gode smaken er boks!

Reisen fram til vi kunne trekke opp lokket på den første vareprøven fra Fangst startet på mange måter på midten av 1800 tallet da Danmark og Norge hadde et utall av små og mellomstore hermetikkfabrikker som konserverte det som ble høstet fra havet og egnet seg for konservering.

For 50-60 år siden var Danmark og Norge noen av de største produsentene og eksportørene av fisekonserver. De fleste som kan sin gastronomiske historie, vet at Stavanger i sin tid var Norges hermetikkhovedstad med opp mot 60% av byens befolkning direkte og indirekte sysselsatt i hermetikkindustrien. Etter hvert som omsetning av matvarer endret seg og hermetikk ble ukult ble de fleste fabrikkene stengt ned og gode tradisjoner lagret i arkivbokser og lokale museum. Som man sier det i Stavanger; det luktet ikke lenger sild på buss nummer 4 fra Storhaug. Parallelt skjedde det samme i Danmark.

Danmark og Norge gikk fra å være eksportører av god fiskehermetikk til å importere det meste som ble solgt. I Spania og Portugal holdt de produksjonen og forbruket av fiskekonservene i hevd. De marine godsakene ble servert både hjemme og på restaurant. Dessverre ble disse delikatessen stadig sjeldnere å se utenfor opphavslandene. Rundt 2010 skjedde det noe, og barer og restauranter i trendsettende storbyer som London begynte å servere fiskekonserver som barsnacks. I 2014 ble Pop-up restauranten «TinCan» i London en snakkis og stedet man bare måtte innom om man var en ekte «foodie».

Denne trenden nådde etter hvert også Skandinavia og la grunnen for nytenking og entreprenørskap. Mens Norge fortsatt fokuserte på import var våre gode naboer i sør mer framoverlent. I et hvert godt naboskap er det alltid et visst innslag av misunnelse, og vi kan likegodt først som sist si at vi er misunnelige på Danmark som har gründere som Martin Bregnballe og Rasmus Østerlund Larsen. De så mulighetene i den økende interessen for god fiskehermetikk og grunnla «FANGST» i 2018. Deres forretningsidé var å starte produksjon av gourmet-fiskekonserver med råvarer fra nordiske havområder.

De har tatt utgangspunkt i det beste fra hermetikkindustriens storhetstid og parret dette med nytenking i forhold til smak og råvarer. Fra dag en krevde de at råvarene var høstet bærekraftig og hadde basis i små leverandører. Fremveksten av det «Nordiske kjøkken» var en naturlig inspirasjonskilde, og produktene ble utviklet for å kunne være velsmakende alternativ til importerte gourmet konserver. Da vi smakte produktene for første gang kunne vi raskt konstatere at disse målene var nådd med god margin. Den Nordiske «signaturen» var definitivt og meget smakfullt til stede. Etter å ha smakt på den første "dåsen" var det enkelt å konkludere med at dette ønsket vi å selge til våre kunder.

Visning
Blåskjell No. 1 110g - marinert med dill og fenikkelfrø, Fangst

Blåskjell marinert med dill og fenikkelfrø og konservert i kaldpresset rapsolje fra Bornholm og eplesidereddik.

42028
Blåskjell No. 2 100g - røykt. Lagt på kaldpresset rapsolje, Fangst

Blåskjell, lettrøykt med bøkeflis og lagt på kaldpresset rapsolje.

42029
Brisling No. 1 100g - røykt. Med "lyng" og kamille, Fangst

Østersjøbrisling lettrøykt og krydret med lyng og kamille.

42025
Brisling No. 2 100g - røykt. Lagt på kaldpresset rapsolje, Fangst

Østersjøbrisling lettrøykt på rapsolje.

42026
Brisling No. 4 100g - tørket og lettsaltet. Lagt på kaldpresset rapsolje, Fangst

Østersjøbrisling, letttørket og lettsaltet. Krydret med allehånde og nellik.

42027
Fangst Giftbox 4 pak (brisling 1,2 og 4 samt laks) 410g, Fangst

Gaveeske fra Fangst. Her han dere bestille 4 av hvilket som helst fangst produkt dere ønsker. Esken leveres med.

42033
Hjerteskjell 110g - lettsaltet og lagt på kaldpresset rapsolje, Fangst

Hjerteskjell, dampet og lettsaltet og lagt på kaldpresset rapsolje.

42030
Laks fra Færøyene No 1 110g - blitzgrillet og lagt på kaldpresset rapsolje, Fangst

Laks fra Færøyene som er blitzgrillet og lagt på kaldpresset rapsolje.

42031
Laks fra Færøyene no 2 110g - havtorn og sitronverbena, Fangst

Laks fra Færøyene med tindved og sitronverbena.

42039
Regnbueørret 110g - lettrøykt. Med einebær, sitron og timian, Fangst

Lettrøykt regnbueørret smaksatt med einebær, sitron og timian.

42032
Sild No. 1 100g - røykt og med hvit pepper og ramsløk, Fangst

Norsk sild røykt, smaksatt med hvit pepper og ramsløk

42034
Lenker
Min side