Skip to main content
Til toppen

Gourm.it

For drøyt 20 år siden så gikk en del unge Parmigiano Reggiano produsenter sammen og opprettet Gourm.it som et nettverk for å kunne fremme topp kvalitet utenom de tradisjonelle kanalene som ofte dessverre fokuserer mer på volum enn kvalitet. Grupperingen består i dag av de alle beste små og mellomstore produsentene som kan stå sammen om å promotere og eksportere topp kvalitet, vi snakker om Italiensk gastronomi på høyt nivå.

Teamet til Gourm.it har vokst kraftig og i dag består det av meget kunnskapsrike mennesker som bistår både produsentene og kundene med ekspertise og kunnskap.

Deres filosofi kan oppsummeres med 3 ord:

Respekt (respekt for tradisjoner og for historien bak produktene), innovasjon og kunnskap.

Som de selv sier: “Our job is not only to sell a product but also to share with you the extraordinary gastronomic variety that we have come to know”
 

De produsentene vi jobber med i samarbeid med Gourm.it er:

Latteria S. Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan. 

Latteria Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører Parmigiano Reggiano fra Gonfo både i 200g, 1 kilos, 4 kilos og hele hjul på ca 40 kilo.

Caseificio Rosola ligger i Verucchia mellom Modena og Bologna og har produsentnummer 1026. De produserer kun 2 hjul per dag av «White Cow Modena» og disse ostene er vanligvis ikke mulig å få tak i. Vi er så heldige å få tilgang til en 2-3 batcher per år med rundt 20 hjul.  Bianca Modenese gir en unik råvare (melk) og osten er også Slow Food Presidium. 

Grana d Oro tilhører C.V.P.A.R.R (Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana) og lager parmesan (Parmigiano Reggiano) fra de autentiske røde kuene fra området rundt Reggio Emilia. Også kalt ”rødku” (Vacche Rosse); derav navnet "rødku-parmesan"

Caseificio Poggiolo holder til i Spilamberto utenfor Modena og har produsentnummer 2971. De henter melk lokalt fra 4 gårder og produserer kun Parmigiano Reggiano. Den økologiske osten vi kjøper er utelukkente fra La Capella gården som ligger i en liten by  nær Maranello som heter San Venacio. Gården dyrker og alt for til dyrene på gården. Rasen er Holstein Fresian som originalt er en nederlandsk rase. 

Salcis har siden 1941 vært en spekemat produsent i Toscana. I 1960 begynte de å produsere Pecorino oster tradisjonelle for Siena.
Melken som brukes er utelukkende fra området og produseres i mindre ystekar for å holde seg så tro til tradisjonen som mulig.

Caseificio Seggiano ligger i Grosetto provinsen sør-vest i Toscana. Geografisk sett er dette tett på den nevnte landsbygda rundt Roma der den opprinnelige Pecorino Romanoen ble produsert. Seggiano er den eneste produsenten av Pecorino Romano DOP i Toscana.

Visning
Grana Padano DOP 1/8 14-16mnd

Produseres i de største regionene i Nord Italia. En god Grana Padano er det et kvalitetsprodukt (modnet i 1-2 år) som brukes i matlagning og som bord ost. Vår utgave er lagret i ca 16 måneder.

11075
Grana Padano DOP Shavings 500g

Ferdig revet Grana Padano i 500g pakker.

11214
Parmigiano Reggiano DOP 1 kg 18-24 mnd, Latteria Gonfo

Parmigiano Reggiano er kongen blant de italienske ostene med en legendarisk smak som er verdsatt verden over. Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Parmesan i toppklassen.

11095
Parmigiano Reggiano DOP 1/8 18-24 mnd, Latteria Gonfo

Parmigiano Reggiano er kongen blant de italienske ostene med en legendarisk smak som er verdsatt verden over. Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Parmesan i toppklassen.

11024
Parmigiano Reggiano DOP 1/8 24mnd, S. Stefano

Santo Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan. Vi lagerfører både hele hjul og åttendedeler. Enten du vil ha et hjul på rundt 40 kilo eller stykker på 4 kilo er de alltid lagret 24-36 måneder.

11055
Parmigiano Reggiano DOP 200g 24 mnd

Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Disse 200g stykkene er et samarbeid mellom Gourm.it og produsenten. En skal lete lenge etter bedre kvalitet enn dette i småstykker.

11089
Parmigiano Reggiano DOP 60 hjul mnd, Caseificio Poggioli

Dette langtidslagrede ostesmykket har fått hele 60 måneder i lagringssoner med optimale forhold for langtidslagring. Smakene har utviklet seg til det man kan kalle et smaksmessig meditasjonsobjekt med unike smaker og karakteristisk tekstur, proppfull med umami. 

11223
Nyhet
Parmigiano Reggiano DOP Antiche Razze Giftbox 600g (4*150g)

Dette er en skattkiste for elskere av Parmigiano Reggiano – totalt 600 gram pur lykke fordelt på oster laget på melk fra fire ulike kuraser: Vacche Rosse, Vacche Bianca Modenese, Vacche Bruna og Holstein. Den perfekte gaven enten til deg selv eller til en god venn som har passe velutviklede hedonistiske gener. Nytes best med flaske vellagret og moden Nebiolo.

11240
Parmigiano Reggiano DOP Bianca Modenese Hjul, Caseificio Rosola

Caseificio Rosola ligger i Verucchia mellom Modena og Bologna og har produsentnummer 1026. De produserer kun 2 hjul per dag av «White Cow Modena» og disse ostene er vanligvis ikke mulig å få tak i. Vi er så heldige å få tilgang til en 2-3 batcher per år med rundt 20 hjul. Bianca Modenese gir en unik råvare og osten er også Slow Food Presidium. Dette er en parmesan for de spesielle anledninger.

11222
Nyhet
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bianca 150g 24 mnd, Rosola

De hvite kuene «Vacche Bianca» fra Modena har en litt kortere historikk enn de røde, men regnes som den neste eldste rasen som ble benyttet i melkeproduksjon til Parmigiano Reggiano.

11238
Nyhet
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bruna 150g 24 mnd, Valserena

Parmigiano ystet på melk fra Vacche Bruna anses som den mest delikate parmesanen. Mye av årsaken er at hovedingrediensen i kuenes diett er høy. De strågule ostene har et høyt fettinhold som bidrar med en god smeltefølelse når den inntas. Rik nøtteaktig karakter med flott sødme og florale noter på smaken. Osten er lagret i minimum 24 måneder.

11237
Nyhet
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Frisona 150g 24 mnd, Gonfo

Dette er en klassisk velbalansert Parmigiano som er meget godt referansepunkt når du vil smake de ulike rasene opp mot hverandre.

11239
Lenker
Min side