Gourm.it
For drøyt 20 år siden så gikk en del unge Parmigiano Reggiano produsenter sammen og opprettet Gourm.it som et nettverk for å kunne fremme topp kvalitet utenom de tradisjonelle kanalene som ofte dessverre fokuserer mer på volum enn kvalitet. Grupperingen består i dag av de alle beste små og mellomstore produsentene som kan stå sammen om å promotere og eksportere topp kvalitet, vi snakker om Italiensk gastronomi på høyt nivå.
Teamet til Gourm.it har vokst kraftig og i dag består det av meget kunnskapsrike mennesker som bistår både produsentene og kundene med ekspertise og kunnskap.
Deres filosofi kan oppsummeres med 3 ord:
Respekt (respekt for tradisjoner og for historien bak produktene), innovasjon og kunnskap.
Som de selv sier: “Our job is not only to sell a product but also to share with you the extraordinary gastronomic variety that we have come to know”
![](https://res.cloudinary.com/matcompaniet-as/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1677656498/g_uSkgiKpm_uSkgiKpm_1)
![](https://res.cloudinary.com/matcompaniet-as/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1677656529/g_a6ah3LxA_a6ah3LxA_1)
![](https://res.cloudinary.com/matcompaniet-as/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1677656540/g_fpzlU1Ox_fpzlU1Ox_1)
De produsentene vi jobber med i samarbeid med Gourm.it er:
![](https://res.cloudinary.com/matcompaniet-as/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1677656564/g_E8EzrQMh_E8EzrQMh_1)
Latteria S. Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan.
![](https://res.cloudinary.com/matcompaniet-as/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1677656594/g_KSQNNU8a_KSQNNU8a_1)
Latteria Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører Parmigiano Reggiano fra Gonfo både i 200g, 1 kilos, 4 kilos og hele hjul på ca 40 kilo.
![](https://res.cloudinary.com/matcompaniet-as/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1677656621/g_a9rpEOba_a9rpEOba_1)
Caseificio Rosola ligger i Verucchia mellom Modena og Bologna og har produsentnummer 1026. De produserer kun 2 hjul per dag av «White Cow Modena» og disse ostene er vanligvis ikke mulig å få tak i. Vi er så heldige å få tilgang til en 2-3 batcher per år med rundt 20 hjul. Bianca Modenese gir en unik råvare (melk) og osten er også Slow Food Presidium.
![](https://res.cloudinary.com/matcompaniet-as/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1678800115/g_FoC0b2g8_FoC0b2g8_1)
Grana d Oro tilhører C.V.P.A.R.R (Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana) og lager parmesan (Parmigiano Reggiano) fra de autentiske røde kuene fra området rundt Reggio Emilia. Også kalt ”rødku” (Vacche Rosse); derav navnet "rødku-parmesan"
![](https://res.cloudinary.com/matcompaniet-as/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1678799914/g_0vtc5mF7_0vtc5mF7_1)
Caseificio Poggiolo holder til i Spilamberto utenfor Modena og har produsentnummer 2971. De henter melk lokalt fra 4 gårder og produserer kun Parmigiano Reggiano. Den økologiske osten vi kjøper er utelukkente fra La Capella gården som ligger i en liten by nær Maranello som heter San Venacio. Gården dyrker og alt for til dyrene på gården. Rasen er Holstein Fresian som originalt er en nederlandsk rase.
![](https://res.cloudinary.com/matcompaniet-as/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1677656844/g_UUw2r6RG_UUw2r6RG_1)
Salcis har siden 1941 vært en spekemat produsent i Toscana. I 1960 begynte de å produsere Pecorino oster tradisjonelle for Siena.
Melken som brukes er utelukkende fra området og produseres i mindre ystekar for å holde seg så tro til tradisjonen som mulig.
![](https://res.cloudinary.com/matcompaniet-as/image/upload/d_standard_placeholder.png,f_auto,q_auto/v1678800275/g_e6pBKIYq_e6pBKIYq_1)
Caseificio Seggiano ligger i Grosetto provinsen sør-vest i Toscana. Geografisk sett er dette tett på den nevnte landsbygda rundt Roma der den opprinnelige Pecorino Romanoen ble produsert. Seggiano er den eneste produsenten av Pecorino Romano DOP i Toscana.