Skip to main content
Til toppen

Kirkham´s Lancashire 11kg, Neal´s Yard Dairy

Varenummer: 14019
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 11.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 0,5
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Osten er foreløpig ute av vårt sortiment grunnet e.coli påvist i noen oster fra produsenten. Vi kan imidlertid bekrefte at ingen oster levert ut i Norge i 2023 er påvirket av dette. 

Kirkham´s Lancashire er produsert på råmelk med animalsk løype. Modnes av Neals Yard Dairy før osten sendes til Norge.

Graham Kirkham, er den siste Lancashire produsenten som lager upasteurisert ost. Han er også den eneste Lancashire-produsenten som bruker tradisjonell animalsk løype.

Dette kombinert med en produksjon iht gamle tradisjoner hvor osten blir laget med en tredjedel av gårsdagens ostemasse, en tredjedel fra dagen før og den siste tredjedelen fra dagen før det, fører til en fantastisk og kompleks ost.

Til slutt kan vi nevne at Graham er vel den eneste vi vet som bruker smør på utsiden av osten, fordi det danner en forsegling som er mindre lufttett enn voks. Dermed får smaken utvikle seg i en frisk og pikant retning, mens teksturen utvikler seg i en smuldrende smøraktig retning…..dreamy creamies…..som produsenten kaller det.

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse England
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Bestillingsvare Ja
Estimert Leveringstid 14 Dager
Antall per Kolli 1
Nettovekt 11000 Gram
Horeca Ja
Cheddar Montgomery (Artesan Somerset) 1/4 6kg, Neal´s Yard Dairy

Montgomery Cheddar lages på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Cheddarkjennere er ikke i tvil – Montgomery er kongen av cheddar. Kan kjøpes som 1 hel ost eller ned til 1/8.

14010
Isle of Mull Cheddar 1/4 6kg, Neal´s Yard Dairy

Isle of Mull er en gårdsost produsert på tradisjonelt vis, selvsagt upasteurisert og laget på «lett» alkoholholdig melk fra de gladeste kuene i Skottland. En skotsk Cheddar med en fast, fondantaktig tekstur som pleier å være litt mer kompakt enn de andre Cheddar-ene vi selger.

14021
Keens Cheddar, Neal´s Yard Dairy

Klassisk Somerset Cheddar på råmelk. Den har en rik smak med markerte innslag av senneps- og gresstoner med markert syrlighet som balanserer den rike, gode Somerset melken. 

14036
Lenker
Min side