Skip to main content
Til toppen

Grillkongen Craig Products

Craig er Norges ubestridte grillkonge, ingen bestrider heller hans berettigelse til å kalle seg nettopp «Grillkongen Craig». Bakgrunnen er hans brennende kjærlighet for mat tilberedt mer eller mindre direkte over åpen ild og glør. I bunnen ligger hans gode minner fra oppveksten i Oklahoma; et av de områdene i USA der grillosen er som tettest. 

Hans meritter over glødende kull og vedkubber er en lang og velsmakende liste.  Han er mannen bak en av dagligvarebransjens mest kjente grillsuksesser, og er uten tvil den som har bidratt aller mest til at folk flest har fått opp øynene og ganen for at grilling er så mye mer enn forkulla pølsesnabber. Da han samlet en gjeng grillglade kokker og kjøttfolk for å sette sammen «The Norwegian National Barbecue Team» var det mange som tenkte at dette jo var en god grunn for å få seg en tur til Memphis. Resultatene har vist noe helt annet og premiehylla i «klubblokalet» er fullt av synlige bevis på at det norske laget har gjort det godt på bortebane. 

Craig kom til Norge som musiker, og med stødig rytmesans sørget hans trommespill for at blant annet Morten Abel holdt takta på da karrieren med Mods tok av. I 1985 flytta han trommesettet ut av øvingslokalet og fokuserte på sin andre pasjon: formidling av ekte måltidsglede. Det har han gjort blant annet som mat og vinskribent i lokalpressa og som forfatter av flere knallgode kokebøker. Allerede i 1986, lenge før folk klarte å stave «fredags-taco», åpnet han Norges første meksikanske restaurant Harry Pepper.

Vininteressen og sansen for vellaga og ujålete mat dannet grunnlaget for hans siste opptreden med egen restaurant på Craigs kjøkken. Stedet ble raskt et reisemål for folk som visste å verdsette mat og vin i kombinasjon. Stedet fikk pris for Norges beste vinliste og hadde Wine Spectators «Best Award of Excellence» fram til de stengte i 2009. Når Craig trengte en pause fra komplekse viner og stekos trakk han seg tilbake til kontoret over restauranten. Med et svært beger iste lett tilgjengelig dundra han løs på trommene mens nye idéer ble klekka ut. Etter at døra til Craigs kjøkken ble låst for siste gang har det vært BBQ og grill for mer eller mindre «alle penga»

Craig Whitson var også en grunnleggerne av Matcompaniet for drøyt 21 år siden. Etter mange år som som grillmisjonær er nå ringen sluttet og han lanserer sin egen serie «Grillkongen Craig Products» i samarbeid med Matcompaniet. Serien skal selges eksklusivt til delikatessebutikker og Horeca kunder. 

Visning
Farmhouse Bacon 200g, Craig

Dette baconet er laget på beste amerikansk-vis: Det er ‘Maple Cured’, dvs tørrsaltet med lønne-sukker og krydder, og røkt over lang tid på hickory-flis.

22197
Hot Link Sausage 250g, Craig

Hot Link Sausage fra Grillkongen Craig. En amerikansk BBQ klassiker! Denne pølsen er laget av godt krydret, grovkvernet svinekjøtt og røkt lenge på hickory-flis.

22196
Pepper Bacon 200g, Craig

Pepper Bacons historie er egentlig amerikansk bacon inspirert av Italias måte å lage pancetta på.

22198
Lenker
Min side