Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Hvitmuggost

En hvitmugg ost er modnet ved at osten tilsettes muggsoppen Penicillium candium(camemberti). Dette danner et mykt hvitmugg lag på utsiden av osten, og den modnes fra utsiden og innover. Jo lengre den modnes, jo brunere vil skorpen etter hvert bli, og smakene går mer over mot smør og sopp. Yngre oster har en frisk smak med hint av blomkål. 

Favoritter er Brie de Meaux eller Brie de Melun samt mange gode norske varianter ofte inspirert av Camembert. Brillat Savarin og lillebroren Delice st Cyr er elsket av mange, både til appertiffen, eller som en god avslutning på et måltid.

Visning
Nyhet
Baron Bigod, Neal´s Yard Dairy

Baron Bigod er en britisk brie laget av rå melk fra Montbéliarde-kyr på Fen Farm Dairy i Suffolk. Med en fløyelsmyk kjerne og smakstoner av sopp, smør og frisk gress, er den perfekt på ostefatet, smeltet over poteter eller bakt hel. En ekte gårdsost som gir en smak av det engelske landskapet.

14040
Brie de Meaux AOP Donge, Mons

Brie de Meaux Dongé – råmelksbrie fra Meuse, modnet på naturlige matter! Kremet kjerne, blomstrende skorpe og smak av smør, sopp og fjøs. En ekte konge blant oster – verdig sin PDO-status.

12106
Brie de Meaux AOP, Mons

Brie de Meaux – kongen av ost, kronet i 1815! Denne råmelksosten med sin kremete kjerne og blomstrete skorpe har alt: frisk sopp, fløte og et hint av stall. Modnet til perfeksjon hos MonS. Server med en moden Bordeaux eller hveteøl, og la smaken av Frankrike fylle bordet. Dette er ekte ostekultur!

12274
Brie de Melun AOP, Mons

Brie de Melun er Brie de Meauxs rampete fetter – rå, robust og rik på smak. Modnet i opptil 100 dager i MonS’ fuktige kjellere, får den en kremete kjerne med tydelig saltsmak og urtetoner. Passer utmerket til et modent glass Bordeaux eller en blond øl. En ost for deg som elsker dype, lange smaksopplevelser!

12095
Brie de Normandie 1kg, Mons

Brie de Normandie – En klassisk fransk hvitmuggost med røtter helt tilbake til Karl den store! Kremet, nøtteaktig og rik på smak. Perfekt moden til brød, vin og gode samtaler.

12204
Brie de Normandie Les Truffiers (trøffel) 1,2kg, Mons

Brie aux Truffes – Kremet Brie fylt med sort trøffel og mascarpone. En luksuriøs ost med kraftig aroma, fløyelsmyk konsistens og små biter av «det sorte gullet». Perfekt til fest – eller som fest i seg selv!

12242
Brillat Savarin 500g, Mons

Brillat-Savarin – trippelkremens konge! Myk, hvitmuggkledd ost med fløyelsmyk kjerne og smak av smør, yoghurt og sopp. Ren nytelse fra Bourgogne – perfekt til champagne eller moden hvitvin.

12096
Brillat Savarin Affine Boite Bois 200g, Lincet

Petit Brillat Savarin – En liten krembombe av ost! Med silkemyk kjerne, fløyelsmyk skorpe og smak av fersk melk, yoghurt og sopp. Perfekt til dessert med bær, eller på toast med fiken og honning!

12275
Brillat Savarin Les Truffiers (trøffel) 750g, Mons

Brillat Savarin aux Truffes – En fløyelsmyk trippelkrem fylt med sort trøffelkrem. Luksuriøs, smøraktig og uforglemmelig. Perfekt til champagne og spesielle anledninger!

12234
Camembert AOP au Lait Cru 250g, Mons

Camembert de Normandie AOP – originalen over alle camemberter! Laget på rå melk, modnet i trekasse og med dyp, kompleks smak av sopp, fløte og jord. En fransk legende – akkurat slik den skal være.

12184
Camembert Lait Cru 150g, Mons

Ingenting kan måle seg med en god Camembert de Normandie. Dette er en mindre utgave enn den tradisjonelle utgaven og laget på råmelk.

12231
Camembert Lait Noixsettes (valnøtt) 270g, Mons

Camembert aux Noix – En silkemyk camembert fylt med mascarpone og sprø valnøtter. Kremet og nøtteaktig – perfekt til høstvin og varme kvelder!

12159
Lenker
Min side