Skip to main content
Til toppen

Kjøtt og spekemat

Brukt på beste vis og nennsomt dosert er salt en av de aller viktigste ingrediensene i all matlaging. Helt siden 500 f kr har man benyttet salt til konservering og foredling av kjøtt. Etruskerne, Grekerne og senere Romerne saltet og tørket kjøtt på mer eller mindre samme måte som i dag. De Romerske Legionærene fikk sin lønn delvis utbetalt i form av salt; derav uttrykket salær. Matcompaniet ønsker å bidra til at folk kan ta ut sitt salær – belønningen for godt utført arbeid; ved å unne seg det beste som kan skaffes av god spekemat og foredlet kjøtt.

For å få til dette har vi over tid etablert et tett samarbeid med produsenter som A Idsøe, Ask gård, Riccardo Franchi, Salumifici Viani, Antica Corte Pallevicina, Juan Pedro Domeq, de beste franske skinke og pølseprodusentene pluss noen til. Dette gjør at vi kan fylle serveringsfatene med det meste; enten du ønsker kokte eller spekede produkter, pølser eller skinker, patéer – norske eller utenlandske. Alt produsert på tradisjonelt vis der kjøttet, saltet, krydderet og klimaet spiller hovedrollen.
 

 

Visning
Angusburger FRYS, Idsøe

Prima Jæren er Norges største aktør på Angus Kjøtt. Naturlig nok foredler Albert dette på Nærbø og lager utrolig gode ferdig burgere. Siden kvaliteten på kjøttet er høy, kan det brukes mindre salt, noe som resulterer i bedre konsistens. (Mer salt gir karbonade sprett)

22194
Bresaola Punta D´Anca IGP, Edizioni Franchi

Saltet og lufttørket storfekjøtt av beste kvalitet. Nydelig som forrett og snacks. Produktet er IGP sertifisert noe som betyr det må produseres i Valtellina området nord i Lombardia.

20111
Carne Salada (Carpaccio), Edizioni Franchi

Rått kjøtt smaksatt med salt, pepper, einebær, rosmarin, knust hvitløk og laubærblad. Skjæres i tynne skiver og brukes som Carpaccio. Klassisk rett med aner i Trentino, Italia tilbake til det 16 århundre.

20186
Chorizo Extra Leon spicy (Vega del Tuerto) string, Vegajardin

Krydret og sterk chorizo perfekt til steking. Passer som tilbehør til fisk og klippfisk såvel som til paella.

23019
Chorizo Iberico de Bellota 80gr Sliced

Spekepølse på Iberico gris. Kryddret med paprika og krydder.

23044
Coppa di Amarona 6mnd, La Casara

Svinenakke fra parma, salt og en god dose Amarone. Dette praktstykke av spekemat lukter en god blanding mellom coppaens karakteristiske kjellerpreg og distinkte toner av vinen. Teksturen er fløyelsmyk og smaken er perfekt balanse mellom kjøttets egensmak, vinens komplekse smaker, salt og krydder.

20163
Coppa di Parma, Edizioni Franchi

Speket svinenakke fra svinene som gir råmateriale til Parmaskinken.

20088
Coppa di Prima - speket svinenakke - vinner Det Norske Måltid

Klassisk Coppa (speket svinenakke) med en hint av pepper. Laget av nakke fra gris fra Jæren. Hovedsakelig fra Duroc griser. Produktet er et resultat av et samarbeid mellom A. Idsøe, Prima Jæren og Ask Spekehus.

22200
Coppa skivet 60g delibrett, Ask

Coppa er tynne skiver med speket nakke fra utegris som smelter på tungen. Den fantastiske kvaliteten i råvare får virkelig skinne igjennom. Lett krydret med fennikel og sort pepper, modnet i fire til seks måneder. Coppa fra ASK er et kvalitetsprodukt som nytes som den er eller sammen med god ost.

22207
Crudo Alpino, La Casara

Røkt speket svinekam.

20170
Culatello di Zibello DOP Spigaroli 24mnd Antica Corte Pallavicina

Culatello di Zibello DOP er selveste juvelen i kronen når vi snakker om italienske spekeskinker. Har du først smakt den er du, eller mer presist; skinken solgt.

20201
Gran Crudo di San Daniele DOP beinfri, Edizione Franchi

Produksjonen av San Daniele skjer i Udineprovinsen (Friuli) med byen San Daniele som kjerneområde for produksjonen. Skinkene hentes fra 10 regioner i nord- og sentral Italia, hvorav nesten 50% fra Lombardia. Alle gårdene er forhåndsgodkjent og kontrolleres i henhold til regelverket for genetisk opphav og foring.

20123
Lenker
Min side