Til toppen

Eddik

Matcompaniet har en rekke ulike typer eddiker, både frukteddiker og vineddiker. Du kan velge fra de helt enkle og ukompliserte vineddikene til mer komplekse og elegante eddiker med klar vinøs karakter. Disse siste kommer fra vår spanske leverandør O-Med i Granada. De kjøper godt råmateraiel og produserer eddik etter en gammel teknikk som kalles THE SCHÜTZENBACHER METODEN
For snart 200 år siden i 1823 oppfant den tyske kjemikeren Schützenback en filtrasjon og fermenteringsmetode for eddik som sørget for uttrekk av råstoffets beste kvaliteter i form av ren og balansert syrestruktur og rikelig med innslag av fruktighet i mosten. På denne måten smaker en den vinøse karakter i eddiken uten å bli sjenert av en rå dominerende syre. Schützenbackermetoden tar fem ganger så lang tid som ordinær eddikproduksjon, men når man smaker sluttproduktet er det lett å la seg overbevise om det er verdt all den ekstra tiden.

Sorter etter: Navn (a > å)

Økologisk Epleeddik

Her har Giusti laget en epleeddik på mosten fra økologiske italienske epler med tydelig syre og fin sørlig eplekarakter.
50233

Økologisk ufiltrert eple eddik 250ml

Denne eddiken har samme utgangspunkt som den ordinære eple eddiken. Innholdet av nyttige næringsstoffer er høyere i og med at den er ufiltrert.
50234

Aceto di vino Bianco Alis 500ml

Aceto di vino Bianco Alis 500ml (Hvitvinseddikk)
50028

Aceto di vino Rosso Alis

Aceto di vino Rosso Alis 500ml (Rødvinseddikk)
50029

Sursøt Bringebær eddik 250ml

Hvitvinseddik laget på Trebbiano bianco blandet med redusert druemost og smakes til med ferskpresset juice fra økologiske bringebær.
50231

Sursøt Granateple eddik 250ml

Hvitvinseddik smaksatt med granateple juice.
50230

Sursøt Tranebæreddikk 250ml

Hvitvinseddik laget på Trebbiano bianco blandet med redusert druemost og smakes til med ferskpresset tranebærjuice. Bruk den gjerne til å glasere vårens primører, på salater eller for å øke syren i en Cosmopolitan.
50229

Sursøt Trebbiano eddik 250ml

Hvitvinseddik laget på Trebbiano bianco blandet med redusert druemost.
50232

Cabernet Rødvins eddik 2L

Håndverkseddik produsert av en utmerket Cabernet Sauvignon-vin. Egner seg godt til marinering av fisk, pickles, kjøtt Carpaccio, reduksjoner.
52027

Cabernet Rødvinseddik 250ml

Håndverkseddik produsert av en utmerket Cabernet Sauvignon-vin. Egner seg godt til marinering av fisk, pickles, kjøtt Carpaccio, reduksjoner.
52025

Cava eddik 250ml

Vinen er laget på Macabeo, Xarello og Parella druer. Etter å fått sin tilmålte tid i Schützenbachër prosessen framstår eddiken som en tørr og delikat eddik med friske toner. Denne er ideell til kylling og fisk. Prøv den også gjerne neste gang det står at du skal bruke champagneeddik i en oppskrift.
52034

Chardonnay hvitvins eddik 2L

Artisan eddik produsert av en utmerket hvitvin Chardonnay Egner seg til marinering av fisk, sylteagurk, fiskecarpaccio, grønnsaker og salater. Lagret 12 måneder på franske eikefat, metode Schützenbach.
52026