Skip to main content
Til toppen

Eddik

Matcompaniet har en rekke ulike typer eddiker, både frukteddiker og vineddiker. Du kan velge fra de helt enkle og ukompliserte vineddikene til mer komplekse og elegante eddiker med klar vinøs karakter. Disse siste kommer fra vår spanske leverandør O-Med i Granada. De kjøper godt råmateraiel og produserer eddik etter en gammel teknikk som kalles THE SCHÜTZENBACHER METODEN
For snart 200 år siden i 1823 oppfant den tyske kjemikeren Schützenback en filtrasjon og fermenteringsmetode for eddik som sørget for uttrekk av råstoffets beste kvaliteter i form av ren og balansert syrestruktur og rikelig med innslag av fruktighet i mosten. På denne måten smaker en den vinøse karakter i eddiken uten å bli sjenert av en rå dominerende syre. Schützenbackermetoden tar fem ganger så lang tid som ordinær eddikproduksjon, men når man smaker sluttproduktet er det lett å la seg overbevise om det er verdt all den ekstra tiden.

Visning
Agrodolce al Lampone 250ml - bæreddik med bringebær, Giusti

Bæreddik med bringebær. Her er de friske bringebærtonene framtredende. Balansert smak med flotte bærtoner og en finish der syren og sødme glir i hverandre.

50245
Agrodolce alla Mela 250ml - frukteddik med eple, Giusti

Frukteddik med eple. Dette er skoleeksempelet på hvor balansert og smaksrik man kan lage en frukteddik.

50243
Agrodolce allo Zenzero 250ml - sursøt-eddik med ingefær, Giusti

sursøt-eddik med ingefær. Her kombineres vineddik, druemost og ingefærjuice på en måte som gjør denne flasken til en vinner når du skal smaksette både mat og drikke.

50247
Agrodolce di Uve Trebbiano 250ml økologisk - sursøt trebbianoeddikk

Hvitvinseddik laget på Trebbiano bianco blandet med redusert druemost.

50232
Cabernet Rødvinseddik 250ml, O-Med

Håndverkseddik produsert av en utmerket Cabernet Sauvignon-vin. Egner seg godt til marinering av fisk, pickles, kjøtt Carpaccio, reduksjoner.

52025
Cabernet Rødvinseddik 2L, O-Med

Håndverkseddik produsert av en utmerket Cabernet Sauvignon-vin. Egner seg godt til marinering av fisk, pickles, kjøtt Carpaccio, reduksjoner.

52027
Cava eddik 250ml, O-Med

Vinen er laget på Macabeo, Xarello og Parella druer. Etter å fått sin tilmålte tid i Schützenbachër prosessen framstår eddiken som en tørr og delikat eddik med friske toner. Denne er ideell til kylling og fisk. Prøv den også gjerne neste gang det står at du skal bruke champagneeddik i en oppskrift.

52034
Chardonnay Hvitvinseddik 250ml, O-Med

Artisan eddik produsert av en utmerket hvitvin Chardonnay Egner seg til marinering av fisk, sylteagurk, fiskecarpaccio, grønnsaker og salater. Lagret 12 måneder på franske eikefat, metode Schützenbach.

52024
Chardonnay Hvitvinseddik 2L, O-Med

Artisan eddik produsert av en utmerket hvitvin Chardonnay Egner seg til marinering av fisk, sylteagurk, fiskecarpaccio, grønnsaker og salater. Lagret 12 måneder på franske eikefat, metode Schützenbach.

52026
Cider eddik 250ml, O-Med

Bruk den til marinader, sauser og sylting. Den passer spesielt godt til svinekjøtt og vintergrønnsaksretter. Bruk denne eddiken til å heve smaken på når du sylter grønnsaker. Fungerer utmerket for å forsterke smaken til eple iskrem!

52032
Lenker
Min side