Skip to main content
Til toppen

Herbaria

Herbaria: Økologisk krydder for smaksbevisste!

Produsenten Herbaria i Bayern har vunnet en rekke priser, blant annet på BioFach 2011 for beste nye produkt. Herbaria har med tysk presisjon og sans for god smak sørget for et bredt sammensatt sortiment av blandingskrydder, urtekrydder, malte krydder, frø og ikke minst et enestående utvalg av pepper.

Nettopp den siste produktkategorien imponerte oss stort. Mye pepper som selges i Norge i dag er dels for lite potent smaksmessig og feil lagret slik at det utvikler uønskede smakselementer. Herbarias pepper har rene distinkte smaker fra de ulike sortene og terroirene krydderet hentes fra. Dette gjelder generelt for alt krydderet, enten det inngår i blandinger eller er rene krydder. På min prøvesmaking var det å lukte på det søte ungarske paprikapulveret tilstrekkelig til å lengte etter gulasjsuppe. 

Alt krydderet kommer fra økologisk sertifiserte produsenter. Det er kun rene krydder uten tilsetningsoffer. På alle boksene som inneholder enkelt krydder finner man informasjon om opphav og dyrkingssted. Herbaria legger like stor vekt på terroir som de mest kresne vinprodusentene. Emballasjen er unik – både utseendemessig og hva angår funksjonalitet. Alt krydderet er pakket metallbokser som har dobbelt lokk for å bevare aromaen. De kan også stables oppe på hverandre i hyller, skap eller på kjøkkenbenken. Både innhold og utseende gjør Herbarias krydderserien til et «må ha» på kjøkkenet samt at det også egner seg meget godt som gave.

Det er klart at med denne bakgrunnen og bevisstheten på kvalitet må resultatet blir bra. Kjøper du Herbaria krydder er det i hvert fall ingen grunn til å klage på krydderet dersom du ikke er fornøyd med smaken!

For mer informasjon se her

Visning
Bella Buljong 90g, Herbaria

Fin grønnsaksbuljong uten gjær. Til 5-minutters koppen, til salater, til sauser, til avrunding og pepping av nesten alt.

36044
Cajun Spices 80g, Herbaria

Blanding av krydder til bruk i en kryddermølle. For franskinspirert Cajun-kjøkken fra sørstatene i USA. Til grillede og pannestekte retter.

36077
Cesarsallad 120g, Herbaria

Salatkrydder til klassiske amerikanske salaten og andre grønne salater inspirert av smakene kreert av den italienske kokken Cesare Cardini.

36004
Good Old Mild 80g, Herbaria

Krydderblanding til karrikylling, strimler eller karripølse. Vår raffinerte versjon av klassikeren.

36012
Grønn Bergpepper 40g, Herbaria

Grønne umodne pepperkorn fra de tradisjonelle sortene Karimunda og Devamundapepper dyrket på Malbarkysten av India.

36030
Kardemumme hel 20g Herbaria

Kardemomme fra Guatemala. Dyrket i varierte blandingskulturer under skygge givende trær, høstet for hånd og nøye sortert. Fra kontrollert økologisk dyrking.

36025
Koriander fra Schwäbisch Hall – hel 40g, Herbaria

Hele korianderfrø fra en Bioland-gård i Billingshausen, Nedre Franken. Den familiedrevne bedriften dyrker lidenskapelig gamle, nesten glemte avlinger på skjellkalksteinsjordene.

36014
Laubærblad fra Araukanien i södra Chile 5g, Herbaria

Laurbærblad fra urtefarmen «Futacoyan» ved Villaricasjøen, en vulkansk region i det sørlige Chile. Nøye høstet for hånd og forsiktig tørket umiddelbart. Fra kontrollert økologisk dyrking.

36023
Oregano fra Mainfranken 20g, Herbaria

Oregano dyrket av en Bioland-gård nær Loreley-klippen innenfor UNESCOs verdensarvliste i Upper Middle Rhine Valley. Skånsomt tørket og behandlet direkte på gården. Fra kontrollert økologisk dyrking.

36018
Paprika edelsøt fa Ungarn 80g, Herbaria

Edelsøtt paprikapulver fra Szeged-regionen i Ungarn. Sier du Szeged til en paprika kjenner lokker det fram stjerner i øynene på vedkommende! Den solrike delen av Ungarn har i hundrevis av år vært kjent for å levere verdens beste søte paprika.

36019
Pepparspecialitet Trio Noir 75g, Herbaria

En rik og klassisk smak av svart pepper slik den smaker når den er på sitt beste. Pepperen kommer fra 3 ulike plantasjer i henholdsvis Malabar – India, Killindi – Tanzania og Sri Lanka.

36026
Pizza e Pasta 100g, Herbaria

Italiensk inspirert krydderblanding for pizza- og pastaretter

36033
Lenker
Min side