Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Fastost

Faste oster spenner over både faste og halvfaste oster. Mysen er ofte varmet opp for å få ut mer ostemasse og en tørrere ost. Ofte modnes disse ostene lenge for å utvikle den unike smaken.

Eldre oster har som oftest krystalliserte aminosyrer (Tyrosin), og utvikler en fantastisk umami. 
De store stjernene er Comte, Gruyere, Beaufort og ikke minst Parmesan. Men det er kanskje i denne gruppen mangfoldet er størst. Flotte grottelagrede Tomme oster, til de mer saftige Saint Nectaire de Sallers. Manchego og Pecorinio er velkjent for alle og i denne kategorien finner en også Nordiske superoster som Tegel, Hitra Grotteost og Jærosten.

Ellers har vi i utvalget de beste Britiske Cheddar-ene, Gouda fra Holland i toppklassen og et utvalg av superoster fra Sveits. Det er bare å slå seg løs.

 

Visning
Sorter
Abondance AOP Fermier 9kg, Mons

Abondance – En kraftpakke fra Alpene! Laget av rå melk, med smak av smør, pepper og høyloft. Fast og elastisk – perfekt på fjellpiknik eller i gratenger. En ekte ost for de som liker at det smaker!

12189
Aksnes - økologisk cheddar, Hindrum

Økologisk upasteurisert "Monterey Jack" type ost marinert i IPA fra Reins Kloster.

15098
Appenzeller Extra 12mnd, Mons

Appenzeller Extra – kraftfull sveitserost med lang modning og krydret saltlake! Smak av karamellisert løk og ristede nøtter, med fast konsistens og fløyelsmyk avslutning. En klassiker med pondus!

12172
BRUK 13070 - Manchego Akkem DOP Curado 9-12mnd DOP past 250g, Vegajardin

En pasteurisert manchego modnet 8-10 mnd for en rikere smak.

13064
Beaufort AOP (Chalet d`Alpage) 1/8, MonS

Beaufort Chalet d’Alpage – ostekongen fra Alpene! Laget på rå melk over 1500 moh, kun om sommeren. Smøraktig, nøttepreget og majestetisk – perfekt med vin fra Jura eller blond øl.

12187
Beaufort AOP 1/8, Mons

Beaufort AOP – alpenes smeltende skatt! Laget på rå kumelk, med smøraktig konsistens og smak av nøtter, fløte og fjellgress. En klassiker fra Savoie – perfekt med tørr hvitvin eller blond øl.

12243
Beemster Gouda Aged 10 mnd, PDO Noord Hollandse Gouda

Modnet hos produsenten I minimum 10 måneder. Rik, kremet og samtidig frisk smak med deilig fedme og avstemt saltmengde. Et mildt tilskudd til osteserveringen, hever fredagstacoen de ekstra hakkene og gjør pizzatoppingen rikere og mer smaksrik. Unike smelteegenskaper. 

16010
Beemster Gouda Jalapeno

Intens forførende ost med et kick av Jalapeno. Perfekt for de som vil ha noe ekstra til burgeren, eller nachos!

16012
Nyhet
Beemster Gouda Medium 4 mnd 250g, Beemster

Osten er modnet i 4 måneder Dette er en halvfast Gouda med gode smørnoter og en velutviklet smak. God som frokost-ost, i omelett, i pai, som snacks før maten eller som tiltygg til noe godt i glasset. Prøv den gjerne sammen med tradisjonelt fatøl – pilsner, en fruktig IPA uten for mye bitterhet eller et glass pinot gris.

16015
Beemster Gouda PDO XO 26 mnd, PDO Noord Hollandse Gouda

Osten er fast i konsistensen og med tydelige krystallutfellinger. Søtlige og nøtteaktige toner preger smaken. Tydelig i retning av smørkaramell. En ost som står seg godt alene i en osteservering matchet med en moden rødvin eller en riesling med restsødme.

16011
Nyhet
Beemster Gouda Truffle

Denne osten er lagret i 10 uker. Tross den korte lagringen har den rik og jordlig smak. Det brukes kun naturlig trøffel som gir den delikat smak og ikke dominant smak av syntetisk trøffel. Velegnet på speilegg, i omelett, på popcorn, for ikke å snakke om burger eller toast. Prøv den også finrevet på grillet asparges like før servering. I glasset kan du gå i flere retninger, men prøv gjerne en ueiket Chardonnay, Gamay, Syrah eller en litt søtlig porter.

16014
Nyhet
Beemster Gouda XO 26 mnd 250g, Beemster

Osten er modnet i minimum 26 måneder. Dette er en fast lagret ost med tydelige krystallutfellinger og en rik smak som sitter lenge i. Du kjenner tydelig smaksnoter av nøtter og smørkaramell. Nytes best som en ren osteservering der den rike smaken passer godt sammen med en skive god syrlig pære, grønne oliven, macademianøtter, salte marconamandler eller karamelliserte pecannøtter. Her kan du med fordel gå for mer smak i glasset som en dyp rik Stout, Portvin – gjerne en Tawny eller en lagret rødvin med godt integrert eik.

16016
Lenker
Min side