Skip to main content
Til toppen
Minimesse 2025 Hold av datoen! Torsdag 20. Mars

Maison Marc

Noen ganger når man smaker på et produkt som tilsynelatende ser ut til å være enkelt og et av mange tilsvarende blir man overrasket og imponert over det unike og forfinede man har foran seg. Slik kan vi best beskrive følelsen vi fikk da vi smakte på agurkene, eller mer presist Cornichons fra «Maison Marc»

Når du ser at det står «cornichons» på et glass med små agurker antar du automatisk at innholdet er høstet og produsert i Frankrike. Sannheten er at siden begynnelsen av 2000-tallet har de aller fleste, franske produsentene benyttet Indiske agurker. Utfordringen var som i så mange andre tilfeller at man i India kan høste tre ganger om året og at arbeidskraften var ekstremt mye billigere enn i Frankrike. At de i tillegg benytter sprøytemidler og gode doser med kunstgjødsel taler ikke akkurat til produktets fordel. Det blir på en måte cornichons på doping. 

En av de som reagerte sterkt på dette var Florent Jeannequin. Da en av de aller største lokale bedriftene vendte blikket mot fjerne Østen valgte han bokstavelig talt å klore seg fast til jorden og fortsatte å dyrke det han mente var, og fortsatt er verdens beste «cornichons». Her dyrker han uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel som vil påvirke avlingen negativt med tanke på kvaliteten. Sammen med sin sønn Henri etablerte han “Maison Marc” og kan tilby egendyrkede cornichons konservert på gården med kun naturlig ingredienser slik det har vært gjort i generasjoner. 

Ganske raskt etter etableringen ble han kontaktet av kjøkkensjefen på Elysée palasset Guillaume Gomez. Han gav raust med kompliment for sluttproduktet og berømmet den unike kvaliteten som hadde akkurat den rette smaken og teksturen. For han var det utenkelig å servere noe som helst annet en ekte FRANSKE cornichons. Ryktet om Maison Marcs fortreffelig cornichons spredde seg raskt til de fremste delikatessebutikkene i Frankrike samt til topp-restauranter som Maison Pic. Gradvis åpent det seg også eksportmuligheter i Tyskland og Østerrike. 
 

Grunnlaget for dagens produksjon ble lagt da Marc Jeannequin plantet sine første agurker på 50-tallet. Fortsatt foregår all innhøstingen for hånd slik at de skjøre agurkene ikke skades. Oppskriften er basert på den Florent’s bestemor benyttet; få, og selvfølgelig kun naturlige ingredienser. Takket være det gode terroiret og de tradisjonelle oppskriftene som benyttes i produksjonen garanterer kvaliteten. Du kan du være trygg på at glassene med Maison Marc cornichons alltid inneholder sprø agurker med en subtil mineralsk karakter, en behagelig frisk syre fra vineddik av meget høy kvalitet og milde smaker av utvalgte urter og krydder. 

Bruksområdene er allsidige. Det mest vanlige er å servere cornichons sammen med utvalgte charcuterie. Stadig flere oppdager at gode oster og osteretter bare blir bedre med gode cornichons. Vi anbefaler at du prøver det til Mont d’Or, Raclette og ikke minst klassiske håndverks cheddar som Montgommery og Westcombe; begge oster som ved lagring ofte utvikler en tydelig sennepsaroma. Selvfølgelig vil Maison Marc’s Cornichons være et naturlig valg til patéer, terriner, rillete og røykt fisk. En av undertegnedes favoritter er å bruke dem i tartarsaus til fritert eller stekt fisk. 
 

Visning
Nyhet
Chablis sennep grov 170g, Maison Marc

En skarp, smaksrik og typeriktig sennep laget på brune sennepsfrø og eddik. Helt uten tilsatt sukker. Sennepen er en god smaksforsterker til sauser og dressinger og ikke minst naturell på en ristet skive landbrød toppet med svineterrine, jambon persillé og ikke minst til en porcetta-sandwich.

45037
Cornichons Caviar 120g, Maison Marc

Dette er super-deluxe utgaven av svenskenes «Bostongurka» - eller kanskje mer presist et produkt som for deg til å glemme alt du har smakt tidligere av agurkmiks!

45029
Cornichons Malossol 3kg drenert vekt, Maison Marc

Litt større agurker som er lagt ned i en krydret, lettsaltet og sursøt lake. Nydelig rett fra glasset og perfekt til f.eks. tartarsaus og salsa verde.

45031
Cornichons Malossol 440g, Maison Marc

Litt større agurker som er lagt ned i en krydret, lettsaltet og sursøt lake. Nydelig rett fra glasset og perfekt til f.eks. tartarsaus og salsa verde.

45026
Cornichons extra fine 210g, Maison Marc

Dette er premium agurkene slik vi som elsker ekte cornichons vil ha dem. Små, smaksrike og med en unik sprøhet.

45027
Nyhet
Cornichons fine 210g Original Elysee, Maison Marc

Det mest unike med Maison Marc er at de er en av de ytterst få leverandørene av cornicons som kan kalle de små lekre agurkene for 100% franske. Alt dyrkes på egen gård og plukkes for hånd på egne jorder i Chemilly-sur-Yonne i hjertet av Bourgogne-Franche-Comté-regionen. Agurkene er dyrket uten bruk av sprøytemidler.

45036
Cornichons fine 210g med Champagne Ardennes vinegar, Maison Marc

Medium størrelse med fin smak av champagneeddik og estragon.

45028
Cornichons fine drenert vekt 3kg, Maison Marc

Dette er premium agurkene slik vi som elsker ekte cornichons vil ha dem. Små, smaksrike og med en unik sprøhet.

45030
Nyhet
Dijon Sennep med honning 170g, Maison Marc

Dijonsennep er verdens mest kjente sennep med historie helt tilbake til 1300 tallet og som kommersielt produkt tilbake til midten av 1700 tallet. Som navnet tilsier, har den sin opprinnelse i Dijon. Her en utgave med honning som runder av skarpheten i sennepen på beste vis.

45038
Nyhet
Dijon sennep 180ml, Maison Marc

En skarp, smaksrik og typeriktig dijon sennep laget på brune sennepsfrø og eddik. Helt uten tilsatt sukker. Sennepen er en god smaksforsterker til sauser og dressinger og ikke minst naturell på en ristet skive landbrød toppet med svineterrine, jambon persillé og ikke minst til en porcetta-sandwich. Er du blant de som sverger til grove og smaksrike pølser vil di garantert ikke bli skuffet dersom du smører litt Maison Marc Dijon Sennep på pølsa – de gode blir bare enda godere!

45035
Nyhet
Dijon sennep med cornichons 170g, Maison Marc

Her forenes den deilige sennepen med Maison Marcs 100% franske cornicons som et intimt møte mellom meget gode venner. Sennepens skarphet parres med corniconenens tekstur og friskhet.

45039
Nyhet
Dijon sennep med piment de espelette 170g, Maison Marc

I den franske delen av Baskerland dyrkes en av verdens mest delikate pepperfrukter; Piement de Espelette. En subtil smak med god sødme og sting av chili gjør det til en kokkefavoritt brukt naturell, eller som for å smake til Maison Marcs Dijonsennep. Skarpheten fra sennepen og chilistinget fra espelettepepperet gir en deilig varm munnfølelse.

45040
Lenker
Min side