Skip to main content
Til toppen

Maison Marc

Noen ganger når man smaker på et produkt som tilsynelatende ser ut til å være enkelt og et av mange tilsvarende blir man overrasket og imponert over det unike og forfinede man har foran seg. Slik kan vi best beskrive følelsen vi fikk da vi smakte på agurkene, eller mer presist Cornichons fra «Maison Marc»

Når du ser at det står «cornichons» på et glass med små agurker antar du automatisk at innholdet er høstet og produsert i Frankrike. Sannheten er at siden begynnelsen av 2000-tallet har de aller fleste, franske produsentene benyttet Indiske agurker. Utfordringen var som i så mange andre tilfeller at man i India kan høste tre ganger om året og at arbeidskraften var ekstremt mye billigere enn i Frankrike. At de i tillegg benytter sprøytemidler og gode doser med kunstgjødsel taler ikke akkurat til produktets fordel. Det blir på en måte cornichons på doping. 

En av de som reagerte sterkt på dette var Florent Jeannequin. Da en av de aller største lokale bedriftene vendte blikket mot fjerne Østen valgte han bokstavelig talt å klore seg fast til jorden og fortsatte å dyrke det han mente var, og fortsatt er verdens beste «cornichons». Her dyrker han uten bruk av sprøytemidler og kunstgjødsel som vil påvirke avlingen negativt med tanke på kvaliteten. Sammen med sin sønn Henri etablerte han “Maison Marc” og kan tilby egendyrkede cornichons konservert på gården med kun naturlig ingredienser slik det har vært gjort i generasjoner. 

Ganske raskt etter etableringen ble han kontaktet av kjøkkensjefen på Elysée palasset Guillaume Gomez. Han gav raust med kompliment for sluttproduktet og berømmet den unike kvaliteten som hadde akkurat den rette smaken og teksturen. For han var det utenkelig å servere noe som helst annet en ekte FRANSKE cornichons. Ryktet om Maison Marcs fortreffelig cornichons spredde seg raskt til de fremste delikatessebutikkene i Frankrike samt til topp-restauranter som Maison Pic. Gradvis åpent det seg også eksportmuligheter i Tyskland og Østerrike. 
 

Grunnlaget for dagens produksjon ble lagt da Marc Jeannequin plantet sine første agurker på 50-tallet. Fortsatt foregår all innhøstingen for hånd slik at de skjøre agurkene ikke skades. Oppskriften er basert på den Florent’s bestemor benyttet; få, og selvfølgelig kun naturlige ingredienser. Takket være det gode terroiret og de tradisjonelle oppskriftene som benyttes i produksjonen garanterer kvaliteten. Du kan du være trygg på at glassene med Maison Marc cornichons alltid inneholder sprø agurker med en subtil mineralsk karakter, en behagelig frisk syre fra vineddik av meget høy kvalitet og milde smaker av utvalgte urter og krydder. 

Bruksområdene er allsidige. Det mest vanlige er å servere cornichons sammen med utvalgte charcuterie. Stadig flere oppdager at gode oster og osteretter bare blir bedre med gode cornichons. Vi anbefaler at du prøver det til Mont d’Or, Raclette og ikke minst klassiske håndverks cheddar som Montgommery og Westcombe; begge oster som ved lagring ofte utvikler en tydelig sennepsaroma. Selvfølgelig vil Maison Marc’s Cornichons være et naturlig valg til patéer, terriner, rillete og røykt fisk. En av undertegnedes favoritter er å bruke dem i tartarsaus til fritert eller stekt fisk. 
 

Visning
Cornichons Caviar 120g, Maison Marc

Dette er super-deluxe utgaven av svenskenes «Bostongurka» - eller kanskje mer presist et produkt som for deg til å glemme alt du har smakt tidligere av agurkmiks!

45029
Cornichons Malossol 3kg, Maison Marc

Litt større agurker som er lagt ned i en krydret, lettsaltet og sursøt lake. Nydelig rett fra glasset og perfekt til f.eks. tartarsaus og salsa verde.

45031
Cornichons Malossol 440g, Maison Marc

Litt større agurker som er lagt ned i en krydret, lettsaltet og sursøt lake. Nydelig rett fra glasset og perfekt til f.eks. tartarsaus og salsa verde.

45026
Cornichons extra fine 210g, Maison Marc

Dette er premium agurkene slik vi som elsker ekte cornichons vil ha dem. Små, smaksrike og med en unik sprøhet.

45027
Cornichons fine 210g med Champagne Ardennes vinegar, Maison Marc

Medium størrelse med fin smak av champagneeddik og estragon.

45028
Cornichons fine 3kg, Maison Marc

Dette er premium agurkene slik vi som elsker ekte cornichons vil ha dem. Små, smaksrike og med en unik sprøhet.

45030
Lenker
Min side