Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Lenge leve "Issebuå"

Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, i en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende. 

Det hele ble startet i 1828 av Tore Idsøe, som kom fra øya Idsø i Ryfylke. Tore Idsøe hadde en stund et gardsbruk mellom Petrikirken og Blaasenborg. Mesteparten av disse eiendommene ble solgt og pengene ble investert i Bakerbryggen 9 som lå midt i den nåværende Verksgata. Tore slaktet, og kona Siri solgte kjøttet fra det som ble hetende "Issebuå." Dette var nok ingen prangende butikk, men på mange måter et stort framskritt fra hjemmeslakt og torgsalg. I 1855 overtok sønnen Albert ansvaret. Bedriften hadde en lang blomstringstid og var den første i sin bransje som anla eget fryseri og tok i bruk både dampkraft og elektrisitet. 

I 1898 flyttet de inn i større og bedre lokaler i Verksgata 3 og 5 hvor bedriften fremdeles har tilhold. Alberts to sønner, Albert og Adolf overtok ansvaret i 1902 og la grunnlaget for det som skulle bli landets største private kjøttbedrift. Siden overtok Alberts sønn Martin styringen. På det meste hadde bedriften over 70 ansatte. Under krisen i trettiårene og deretter 5 års krigstid var mangelen på kjøpekraft og råvarer stor, og den faglige kreativiteten ble satt på en hard prøve.
Så fulgte etterkrigstiden, med rasjonering og prisreguleringer langt opp i 50- og tildels 60-årene. I denne perioden kom bondesamvirket inn som en betydelig aktør, godt hjulpet av de politiske myndigheter. I 70-årene førte supermarkedenes inntog til at man kunne kjøpe et bredt utvalg kjøttprodukter sammen med melk og brød. Kjøttbutikkene fikk dermed kraftig konkurranse, og de aller fleste måtte til slutt innstille. A. Idsøe as holdt imidlertid stand, nå under ledelse av Martins sønn Albert. I 1999 overtok sjette generasjon i rett nedstigende linje, Albert jr. roret. Det har vært et prinsipp ved hvert eneste generasjonskifte at den "yngre" tidlig har tatt over ansvaret for å bringe bedriften videre. Her ligger kanskje noe av forklaringen på bedriftens suksess! De senere årene har bedriften befestet sin posisjon som byens spesialforetning for kjøtt og "fine food". Vi er stolte over å ha bidratt til å øke bevisstheten rundt kvalitet for stadig flere kunder. 

Gamle håndverkstradisjoner og nytenkning går hånd i hånd, slik det alltid har gjort hos A. Idsøe.

Visning
Nyhet
Albert’s BBQ rub 100g, Idsøe

Albert’s BBQ Rub – en boks med grillsmak i verdensklasse! Utviklet i samarbeid med selveste Craig Whitson, er dette en krydderblanding med dybde, sødme og røykpreg som løfter alt fra svineribbe til kylling og nakkekoteletter. Gni den inn før grilling, eller bruk som dryss etterpå. En allsidig rub som gir ekte BBQ-stemning rett fra krydderhylla!

22103
Nyhet
Albert’s BBQ rub – Stor boks 600g, Idsøe

Albert’s BBQ Rub – 600 gram med grillsmak i verdensklasse! Utviklet i samarbeid med selveste Craig Whitson, er dette en krydderblanding med dybde, sødme og røykpreg som løfter alt fra svineribbe til kylling og nakkekoteletter. Gni den inn før grilling, eller bruk som dryss etterpå. En allsidig rub som gir ekte BBQ-stemning rett fra krydderhylla!

22102
Nyhet
Albert’s Butcher’s Blend 125g, Idsøe

Albert’s Butcher’s Blend – en allsidig krydderblanding utviklet for å løfte smaken på både storfe, svin og lam. Fyldig, aromatisk og perfekt balansert med urter og krydder som fremhever kjøttets naturlige smaker. Gni den inn før steking eller grilling, eller bruk som dryss rett før servering. En ekte slakterfavoritt – rett fra Verksgata!

22079
Nyhet
Albert’s Seasoning Salt 125g, Idsøe

Albert’s Seasoning Salt – utviklet i samarbeid med Craig Whitson og er en smaksrik blanding av salt, urter og krydder. Perfekt til å gi alt fra sprø kylling og pommes frites til grønnsaker og sjømat et ekstra løft. Bruk den der du ellers ville brukt vanlig salt – og oppdag hvor mye mer smak du får på kjøpet!

22104
Nyhet
Albert’s Taco Seasoning 100g, Idsøe

Albert’s Tacokrydder – utviklet i samarbeid med Craig Whitson som en deilig motvekt til de kjedelige gule og røde posevariantene. Her er det ekte kryddersmak med tydelig spisskummen, ekstra chilipulver og ingen unødige fyllstoffer. En smaksbombe som gjør det vanskelig å gå tilbake til vanlige taco-pulver!

22105
Andeconfit Idsøe (stkpris) ca 200g, Idsøe

Andelår saltet, og krydret, så confitert i andefett.

22048
Angusburger FRYS, Idsøe

Prima Jæren er Norges største aktør på Angus Kjøtt. Naturlig nok foredler Albert dette på Nærbø og lager utrolig gode ferdig burgere. Siden kvaliteten på kjøttet er høy, kan det brukes mindre salt, noe som resulterer i bedre konsistens. (Mer salt gir karbonade sprett)

22194
Angusburger skålpakket, Idsøe

Skålpakket 16stk a 180g

22176
Atlantic Rull hel, Idsøe

Atlantic rull er røykt og laget av svinenakke. Ble første gang laget for Atlantic hotell i 1952.

22028
Atlantic Rull oppskåret 500g, Idsøe

Atlantic rull er røykt og laget av svinenakke. Ble første gang laget for Atlantic hotell i 1952.

22181
Nyhet
BBQ Saus 530ml, Idsøe

Albert’s BBQ-saus – klassisk «hot & sweet» med ekte grillpassion! Utviklet av Thomas Berntsen fra Craig Whitsons grill-landslag, og vinner av trofé i Memphis. Sausen er fyldig, balansert og perfekt til alt som kommer fra grillen. Bruk den som glaze, dipp eller rett på burgeren. En ekte BBQ-favoritt – rett fra Verksgata!

22080
Bacon tørrsaltet 200g oppskåret, Idsøe

Norges beste bacon i skiver fra A.Idsøe i Stavanger. Tørrsaltet og røkt. Vinner av årets kjøtt foredlet i Det Norske Måltid 2025. I over 175 år har A. Idsøe vært en familedrevet slakterforretning.

22098
Lenker
Min side