Til toppen

Lenge leve "Issebuå"

Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, i en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende. 

Det hele ble startet i 1828 av Tore Idsøe, som kom fra øya Idsø i Ryfylke. Tore Idsøe hadde en stund et gardsbruk mellom Petrikirken og Blaasenborg. Mesteparten av disse eiendommene ble solgt og pengene ble investert i Bakerbryggen 9 som lå midt i den nåværende Verksgata. Tore slaktet, og kona Siri solgte kjøttet fra det som ble hetende "Issebuå." Dette var nok ingen prangende butikk, men på mange måter et stort framskritt fra hjemmeslakt og torgsalg. I 1855 overtok sønnen Albert ansvaret. Bedriften hadde en lang blomstringstid og var den første i sin bransje som anla eget fryseri og tok i bruk både dampkraft og elektrisitet. 



I 1898 flyttet de inn i større og bedre lokaler i Verksgata 3 og 5 hvor bedriften fremdeles har tilhold. Alberts to sønner, Albert og Adolf overtok ansvaret i 1902 og la grunnlaget for det som skulle bli landets største private kjøttbedrift. Siden overtok Alberts sønn Martin styringen. På det meste hadde bedriften over 70 ansatte. Under krisen i trettiårene og deretter 5 års krigstid var mangelen på kjøpekraft og råvarer stor, og den faglige kreativiteten ble satt på en hard prøve.
Så fulgte etterkrigstiden, med rasjonering og prisreguleringer langt opp i 50- og tildels 60-årene. I denne perioden kom bondesamvirket inn som en betydelig aktør, godt hjulpet av de politiske myndigheter. I 70-årene førte supermarkedenes inntog til at man kunne kjøpe et bredt utvalg kjøttprodukter sammen med melk og brød. Kjøttbutikkene fikk dermed kraftig konkurranse, og de aller fleste måtte til slutt innstille. A. Idsøe as holdt imidlertid stand, nå under ledelse av Martins sønn Albert. I 1999 overtok sjette generasjon i rett nedstigende linje, Albert jr. roret. Det har vært et prinsipp ved hvert eneste generasjonskifte at den "yngre" tidlig har tatt over ansvaret for å bringe bedriften videre. Her ligger kanskje noe av forklaringen på bedriftens suksess! De senere årene har bedriften befestet sin posisjon som byens spesialforetning for kjøtt og "fine food". Vi er stolte over å ha bidratt til å øke bevisstheten rundt kvalitet for stadig flere kunder. 

Gamle håndverkstradisjoner og nytenkning går hånd i hånd, slik det alltid har gjort hos A. Idsøe.



Alle varene fra A. Idsøe som ikke er lagerført kan bestilles fra vårt lager i Oslo. Leveranser fra Stavanger ankommer Oslo onsdag, torsdag og mandag fra Stavanger. Varene leveres i utgangspunktet til kundene samme dag som de ankommer Oslo.

Sorter Navn (a > å)

Andeconfit

Andelår saltet, og krydret, så confitert i andefett.
22048

Angusburger Idsøe 180g

Skålpakket 16stk a 180g
22176

Atlantic Rull Hel

Atlantic rull er røykt og laget av svinenakke. Ble første gang laget for Atlantic hotell i 1952.
22028

Atlantic Rull oppskåret 500g

Atlantic rull er røykt og laget av svinenakke. Ble første gang laget for Atlantic hotell i 1952.
22181

Tørrsaltet Bacon Idsøe Delipak 200g

Norges beste bacon i skiver fra A.Idsøe i Stavanger. Tørrsaltet og røkt. I over 175 år har A. Idsøe vært en familedrevet slakterforretning.
22098

Bacon Idsøe tørrsaltet - oppskåret

Kvalitetsbacon fra Idsøe som er tørrsaltet og varmrøykt. Normalt skåret i 2,5mm tykke skiver. Kommer i pakker på 0,5-1kg
22023

Bacon tørrsaltet stykker (tørrsaltet uten svor)

Idsøe sitt tørrsaltede og varmrøykte bacon er modnet i minst 14 dager, og er i en klasse for seg selv. Det har en naturlig smak av gris, og blir deilig og brunt under steking. Idsøe har produsert bacon på samme måte i over 100år.
22019

Entrecote Gourmet Prima Jæren

Nøye håndplukket entrecote av storfe fra samarbeids gårdene til Prima Jæren. Kan ha en noe begrenset tilgjengelighet. Kriteriene er mørhet og marmorering.
22070

Fenalår Idsøe Hel

Nøye utvalgte lår av lam som har beitet på Jæren. Saltes og henges til modning på loftet i Verksgata. Her sitter smaken i veggene, og resultatet er en fantastisk smak!
22064

Filetskinke Idsøe 100g

Laget på svinekam. En fin blanding av rent mørt kjøtt med en tynn fettrand på toppen.
22177

Filetskinke Idsøe hel

Laget på svinekam. En fin blanding av rent mørt kjøtt med en tynn fettrand på toppen.
22171

Høyrygg Prima Jæren

Høyrygg er nakke av storfe. Egner seg meget godt som grytekjøtt, men sousvide kan den overbevise de fleste biff fantastene!
22035