Skip to main content
Til toppen

Lenge leve "Issebuå"

Men det som er mer spesielt er at slik virksomhet har vart i 175 år, i en rett linje gjennom seks generasjoner. Hva som er hemmeligheten er vanskelig å si, men noe må ligge i blodet: Respekt for håndverk, evnen til fornyelse og null kompromisser på råvarene. Et levende samspill mellom oss, kundene og leverandørene er også helt avgjørende. 

Det hele ble startet i 1828 av Tore Idsøe, som kom fra øya Idsø i Ryfylke. Tore Idsøe hadde en stund et gardsbruk mellom Petrikirken og Blaasenborg. Mesteparten av disse eiendommene ble solgt og pengene ble investert i Bakerbryggen 9 som lå midt i den nåværende Verksgata. Tore slaktet, og kona Siri solgte kjøttet fra det som ble hetende "Issebuå." Dette var nok ingen prangende butikk, men på mange måter et stort framskritt fra hjemmeslakt og torgsalg. I 1855 overtok sønnen Albert ansvaret. Bedriften hadde en lang blomstringstid og var den første i sin bransje som anla eget fryseri og tok i bruk både dampkraft og elektrisitet. 

I 1898 flyttet de inn i større og bedre lokaler i Verksgata 3 og 5 hvor bedriften fremdeles har tilhold. Alberts to sønner, Albert og Adolf overtok ansvaret i 1902 og la grunnlaget for det som skulle bli landets største private kjøttbedrift. Siden overtok Alberts sønn Martin styringen. På det meste hadde bedriften over 70 ansatte. Under krisen i trettiårene og deretter 5 års krigstid var mangelen på kjøpekraft og råvarer stor, og den faglige kreativiteten ble satt på en hard prøve.
Så fulgte etterkrigstiden, med rasjonering og prisreguleringer langt opp i 50- og tildels 60-årene. I denne perioden kom bondesamvirket inn som en betydelig aktør, godt hjulpet av de politiske myndigheter. I 70-årene førte supermarkedenes inntog til at man kunne kjøpe et bredt utvalg kjøttprodukter sammen med melk og brød. Kjøttbutikkene fikk dermed kraftig konkurranse, og de aller fleste måtte til slutt innstille. A. Idsøe as holdt imidlertid stand, nå under ledelse av Martins sønn Albert. I 1999 overtok sjette generasjon i rett nedstigende linje, Albert jr. roret. Det har vært et prinsipp ved hvert eneste generasjonskifte at den "yngre" tidlig har tatt over ansvaret for å bringe bedriften videre. Her ligger kanskje noe av forklaringen på bedriftens suksess! De senere årene har bedriften befestet sin posisjon som byens spesialforetning for kjøtt og "fine food". Vi er stolte over å ha bidratt til å øke bevisstheten rundt kvalitet for stadig flere kunder. 

Gamle håndverkstradisjoner og nytenkning går hånd i hånd, slik det alltid har gjort hos A. Idsøe.

Alle varene fra A. Idsøe som ikke er lagerført kan bestilles fra vårt lager i Oslo. Leveranser fra Stavanger ankommer Oslo onsdag, torsdag og mandag fra Stavanger. Varene leveres i utgangspunktet til kundene samme dag som de ankommer Oslo.

Visning
Andeconfit Idsøe (stkpris) ca 200g, Idsøe

Andelår saltet, og krydret, så confitert i andefett.

22048
Angusburger FRYS, Idsøe

Prima Jæren er Norges største aktør på Angus Kjøtt. Naturlig nok foredler Albert dette på Nærbø og lager utrolig gode ferdig burgere. Siden kvaliteten på kjøttet er høy, kan det brukes mindre salt, noe som resulterer i bedre konsistens. (Mer salt gir karbonade sprett)

22194
Angusburger skålpakket, Idsøe

Skålpakket 16stk a 180g

22176
Atlantic Rull hel, Idsøe

Atlantic rull er røykt og laget av svinenakke. Ble første gang laget for Atlantic hotell i 1952.

22028
Atlantic Rull oppskåret 500g, Idsøe

Atlantic rull er røykt og laget av svinenakke. Ble første gang laget for Atlantic hotell i 1952.

22181
Bacon tørrsaltet Idsøe oppskåret 200g, Idsøe

Norges beste bacon i skiver fra A.Idsøe i Stavanger. Tørrsaltet og røkt. I over 175 år har A. Idsøe vært en familedrevet slakterforretning.

22098
Bacon tørrsaltet hel side (uten svor), Idsøe

Idsøe sitt tørrsaltede og varmrøykte bacon er modnet i minst 14 dager, og er i en klasse for seg selv. Det har en naturlig smak av gris, og blir deilig og brunt under steking. Idsøe har produsert bacon på samme måte i over 100år.

22019
Bacon tørrsaltet oppskåret 500g, Idsøe

Kvalitetsbacon fra Idsøe som er tørrsaltet og varmrøykt. Normalt skåret i 2,5mm tykke skiver. Kommer i pakker på 0,5-1kg

22023
Coppa di Prima - speket svinenakke - vinner Det Norske Måltid

Klassisk Coppa (speket svinenakke) med en hint av pepper. Laget av nakke fra gris fra Jæren. Hovedsakelig fra Duroc griser. Produktet er et resultat av et samarbeid mellom A. Idsøe, Prima Jæren og Ask Spekehus.

22200
Entrecote Gourmet Prima Jæren

Nøye håndplukket entrecote av storfe fra samarbeids gårdene til Prima Jæren. Kan ha en noe begrenset tilgjengelighet. Kriteriene er mørhet og marmorering.

22070
Fenalår hele, Prima Idsøe

Nøye utvalgte lår av lam som har beitet på Jæren. Saltes og henges til modning på loftet i Verksgata. Her sitter smaken i veggene, og resultatet er en fantastisk smak!

22064
Frokostpølse, Idsøe

Smaksrike små frokostpølser produsert av pølsemaker Idsøe! Pølsen er urøkte og mildt krydret, veier ca 25gr. Frysevare

22175
Lenker
Min side