Til toppen

Autentisk, knasende sprøtt og rustikk

Alle som kjenner oss vet at vi er svært glade i små, familieeide bedrifter med solide historiske røtter. Vår nye leverandør av grissini og smaksatt kjeks tikker av alle disse boksene med bravur. 

Da Giuseppe Malafronte grunnla familiens bakeri i Gragnano ved foten av Monte Lattari var han meget bevisst på den unike kvaliteten til det lokale melet. Med sin pasjon for melet og dets stedegne kvaliteter arbeidet han tett med lokale møllere for å få den optimale råvaren for baksten. På denne måten besørget han at innbyggeren i Gragnano fra 1906 kunne kjøpe det beste brødet i området. Hans nitidige arbeid og yrkesstolthet staket også ut kursen for Malafrontes videre utvikling. Fire generasjoner og 115 år senere står «ektepakten» mellom Malafronte-familien og det lokale melet like sterkt som da Giuseppe grunnla virksomheten.

Er du så heldig å besøke Gragnano er et det obligatorisk å stikke innom bakeriet, enten for å smake på et av de 40 ulike brødene de tilbyr, eller kanskje enda bedre å innta en pizza eller en panuozzi – fylt sandwichbrød bakt med pizza deig. Samtlige bakverk produseres selvfølgelig med surdeig. På 1980 tallet utvidet Malafronte produksjonen med blant annet, pannetone og annen søtbakst. Det neste steget i innovasjonen var da de startet med kjeks og grissini. Det siste skal visstnok ha kommet i gang fordi de var lite fornøyde med hvordan industrien behandlet disse produktene. Det nitidige arbeidet til Malafrontefamilien er belønnet med Gambero Rosso’s høyeste utmerkelse for brødbakere: «Tre Pani»Terroirets fortreffelighet 
På våre utallige reiser rundt i Italia har vi aldri sluttet å undre oss over kvaliteten på brødet som tilbys. Mens det i nord, selv på topp restauranter, serveres brød som i beste fall kan karakteriseres som kjedelige øker brødkvaliteten jo lenger sør en kommer. Det faktum at befolkningen i det sørlige Italia ikke har så mye å rutte med som moteløvene i nord gjør at de må gjøre det beste ut av enkle råvarer som det lokale kornet.  I tillegg er jordene sørpå perfekte terroir for korndyrking. 

Gragnano er velsignet med et vulkansk jordsmonn, sval bris fra fjellene og havet, passe mengder sol og fuktighet i luften. Dette har ført til at området er viden kjent for sitt mel som blir brukt av noen av verdens fremste pastaprodusenter og kresne bakere som Malafronte. For å trekke teorien om brødkvaliteten i sør vs nord videre så er det jo påfallende at den i utgangspunktet Torinesiske tradisjonen med å bake håndverksmessige grissini etter min oppfatning forvaltes aller best av Malafronte. 

Allerede før vi har lansert Grissiniene og kjeksen fra Malafronte har vi blitt kontaktet av kokker som venter med lengsel på å slippe å bruke tid på å trille grissini. Alle som har bakt grissini vet at det både er en tidkrevende prosess, og at mye kan gå galt underveis. Nå kan både restaurantgjester og kunder hos landets beste deli-butikker nyte godt av disse superproduktene. Det er bare å sette et glass med de knasende sprø brødpinner midt på bordet sammen med spekemat og ost, lukka øya og drømme seg sørover. Ta deg en (brød)pinne for La dolce vita!
 

Sorter Navn (a > å)

Crackers Mediterraneo 250g

Håndverks kjeks med middelhavsurter og tomat.
31210

Crackers ai Cereali 250g

Håndverkskjeks med knuste frø.
31209

Grissini Black 250g

Håndverks grissini farget med trekull.
31208

Grissini Granello di Mais 250g

Håndverks grissini rullet i granulert mais.
31206

Grissini Mediterranei 250g

Håndverks grissini med urter, tomat og rullet i granulert mais.
31207

Grissini al Papavero 250g

Håndverks grissini rullet i valmuefrø.
31204

Grissini al Sesamo 250g

Håndverks grissini med Sesamfrø
31203

Grissini alla Crusca 250g

Håndverks grissini med kli.
31205