Skip to main content
Til toppen

Hindrum Gårdsysteri

Hindrum Gårdsysteri er et gårdsysteri i bygda Hindrem på Fosen. De brenner for håndlaget, kortreist økologisk mat og ønsker med ysteriet å bidra med mere variert og kvalitetsorientert matproduksjon i Trøndelag. Oster er hovedsakelig fast oster, ystet med inspirasjon fra den store verden, men tilpasset norske forhold.
Hindrum Gårdsysteri ble startet høsten 2014 på Hindrum Nedre Gård. Hindrum Nedre gård har drevet med økologisk melkeproduksjon i en del år før ysteriet ble bygd. 

Hindrum Nedre gård drives i dag av Frode Hindrum og Lise Mathiesen. Frode er odelsgutt på gården som har vært i familiens drift så langt tilbake man kan spore i skriftlige kilder - 1520 - og meget sannsynlig også lenge før dette årstall. Lise er ysteri-sjef og primus motor bak prosjektet.

Visning
Aksnes - økologisk cheddar, Hindrum

Økologisk upasteurisert "Monterey Jack" type ost marinert i IPA fra Reins Kloster.

15098
Kjerringklump - økologisk upasteurisert Cheddar, Hindrum

Kjerringklump ost er ystet med inspirasjon fra den britiske Somerset Cheddar. Laget på økologisk råmelk. Det finnes ikke mange gode Norske Cheddare, men dette er en av dem.

15097
Kjølhei Cheshire økologisk cheddar, Hindrum

Kjølhei ost er inspirert av den eldste kjente britiske osten Cheshire. Produseres på økologisk råmelk.

15111
Lenker
Min side