Til toppen

Haupt Lakrits

Christian Haupt og kona Camilla har lenge vært lakris- og sjokoladeentusiaster og i 2012 hadde Christian planer om å begynne å produsere sjokolade. Men etter en ferie på Island i 2013 ombestemte han seg og bestemte seg for å fokusere på lakris.

"På Island ble jeg inspirert av hvordan de blandet lakris og sjokolade, og så snart jeg kom hjem fra ferien startet jeg Haupt Lakrits", sier Christian.

Deretter fulgte en lengre tidsperiode hvor Christian og hans medarbeidere søkte etter ingredienser og leverandører over hele verden. Og målet var klart fra begynnelsen – å lage verdens beste lakris. De ønsket å lage en søt og salt lakris som var forskjellig fra eksisterende lakris og også lage sjokoladebelagt lakris.

Maskiner ble anskaffet, folk ble ansatt og de fant passende lokaler i Kista, like nord for Stockholm. Nå var de i virksomhet!

Akkurat i tide til den svenske lakrisfestivalen i Stockholm i mars 2014 kunne de lansere sine to første produkter, CHOK og KRISP, begge inspirert av den islandske sjokolade/lakris-kombinasjonen. Produktene var sjokoladebelagt lakris – en med sprø sukkerskorpe og den andre rullet i asiatisk lakrispulver.

– Vi mottok ikke vareemballasjen i tide, så vi måtte skynde oss ut og kjøpe midlertidige glassbeholdere og vi måtte sette på klistremerker til langt på natt dagen før lakrisfestivalen åpnet, sier Christian og ler.

Selv om det var feil emballasje, likte besøkende på lakrisfestivalen produktet som ga selskapet et energiløft og i mai 2014 ble de første eskene med produkter levert til forhandlere i Sverige.
Sorter Navn (a > å)
Nyhet

Chilla Gunilla 250g

Saltlakrits med melkesjokolade, chilipeppar og havssalt
33102

Chokade Svenskjävlar 250g, Haupt

Lakris og salmiakkrem med sjokolade.
33063

Escargotter 250g, Haupt

Hvem husker ikke disse lakris sneglene fra barndommen? Her i en versjon som passer bedre til voksenlivet! Laget med rålakris fra Kalabrien
33091

Fersk saltlakris 250g, Haupt

Fersk saltlakris glutenfri og vegansk.
33064

Fettisdagsbollar 250g, Haupt

Salt lakris med hvit sjokolade, mandel masse og kardemomme. Semla eller fastelavensbolle her har Haupt laget sin tolkning med salt lakris i midten.
33087

Fucking Fabulous 250g, Haupt

Glutenfri søtlakris omgitt av dulce de leche-sjokolade med røkt havssalt
33071

Heta Svenskjävlar 250g, Haupt

Lakris og salmiakkrem omgitt av lakris og mye salmiakk. Igjen dekket av sjokolade smaksatt med jordbær og carolina reaper (verdens sterkeste chili)
33093

Lakrispulver 25Kg - kilopris

Lakrispulver i bulk
33030

Lakritsbåt hommage Tore Wretman 75g, Haupt

Saktekokt og lagret lakrisbåt smaksatt med 9 % rålakris fra Calabria
33094

No Name 250g, Haupt

Ristede honning-karamelliserte mandler med hvit sjokolade, to typer lakris og salmiakk
33089

Orange is the new black 250g, Haupt

Salt lakris med appelsincrunch og salmiaksaltet grapefrukt
33096

Shut the Fudge Up! 250g, Haupt

En smørfudge med rålakris rullet i salt lakrispulver.
33090