Skip to main content
Til toppen

Haupt Lakrits

Christian Haupt og kona Camilla har lenge vært lakris- og sjokoladeentusiaster og i 2012 hadde Christian planer om å begynne å produsere sjokolade. Men etter en ferie på Island i 2013 ombestemte han seg og bestemte seg for å fokusere på lakris.

"På Island ble jeg inspirert av hvordan de blandet lakris og sjokolade, og så snart jeg kom hjem fra ferien startet jeg Haupt Lakrits", sier Christian.

Deretter fulgte en lengre tidsperiode hvor Christian og hans medarbeidere søkte etter ingredienser og leverandører over hele verden. Og målet var klart fra begynnelsen – å lage verdens beste lakris. De ønsket å lage en søt og salt lakris som var forskjellig fra eksisterende lakris og også lage sjokoladebelagt lakris.

Maskiner ble anskaffet, folk ble ansatt og de fant passende lokaler i Kista, like nord for Stockholm. Nå var de i virksomhet!

Akkurat i tide til den svenske lakrisfestivalen i Stockholm i mars 2014 kunne de lansere sine to første produkter, CHOK og KRISP, begge inspirert av den islandske sjokolade/lakris-kombinasjonen. Produktene var sjokoladebelagt lakris – en med sprø sukkerskorpe og den andre rullet i asiatisk lakrispulver.

– Vi mottok ikke vareemballasjen i tide, så vi måtte skynde oss ut og kjøpe midlertidige glassbeholdere og vi måtte sette på klistremerker til langt på natt dagen før lakrisfestivalen åpnet, sier Christian og ler.

Selv om det var feil emballasje, likte besøkende på lakrisfestivalen produktet som ga selskapet et energiløft og i mai 2014 ble de første eskene med produkter levert til forhandlere i Sverige.

Visning
Nyhet
Svenskjävlar Hallon 250g, Haupt

Verdens salteste lakris smaksatt med bringebær. Det gjør fortsatt vondt, men er fortsatt veldig bra.

33132
Easy Peasy Lemon Squeezy 250g, Haupt

Salt lakris omgitt av hvit sjokolade smaksatt med sitron, lime, bergamott og yuzu

33111
Banana Nostalgia 250g, Haupt

Salt lakriskaramell smaksatt med banan, karamell og salmiakk

33110
Pilska Finnar 300g, Haupt

Sukkerbelagt lakriskrem rullet i lakrispulver

33109
Nyhet
Raspberry Cheescake Inc. 250g, Haupt

Salt lakris med hvit sjokolade "Cheesecake", digestive og bringebær

33112
Nyhet
Salmiakkpulver 21g, Haupt

Dette er Haupt sin versjon av et klassisk svensk produkt nemlig Salmiakkpulver. Det inneholder like deler lakrispulver og salmiakk (ammoniumklorid) og 1% sukker. Nyt det som det er, bruk det til iskrem eller andre desserter eller hvorfor ikke legge litt ekstra krydder på favorittgodteriet ditt?

33123
Nyhet
Yallapeno Lime 250g, Haupt

Salt lakris med hvit sjokolade, jalapeno, lime og ananasmynte

33122
No Name 250g Limited Edition, Haupt

Ristede honning-karamelliserte mandler med hvit sjokolade, to typer lakris og salmiakk

33089
Nyhet
Smokey Banana 250g, Haupt

Salt lakris dekket med en unik melkesjokolade laget av kakaobønner fra Papua Ny Guinea og Mexico. Sjokoladens smaksprofil har hint av gul frukt og moden banan. Duften har hint av mild tobakk. Haupt påstår dette er den beste kombinasjonen mellom sjokolade og lakris noensinne laget!!!

33125
Nyhet
La Vie en Rose 250g, Haupt

Salt lakris med hvit sjokolade smaksatt med bringebær, jordbær, vanilje og roseblader

33124
Tilbud
Djann-Dou-Ya 250g, Haupt

Salt lakris dekket av en mørkere sjokolade smaksatt med gianduja og ristede hasselnøtter.

33107
Tilbud
Yuletide Spice Fusion: by AI 250g, Haupt

Limited Edition delvis utviklet med A.I. Salt lakris dekket med melkesjokolade med appelsinsmak. Smaksatt med honning og ingefær.

33108
Lenker
Min side