Skip to main content
Til toppen

Haupt Lakrits

Christian Haupt og kona Camilla har lenge vært lakris- og sjokoladeentusiaster og i 2012 hadde Christian planer om å begynne å produsere sjokolade. Men etter en ferie på Island i 2013 ombestemte han seg og bestemte seg for å fokusere på lakris.

"På Island ble jeg inspirert av hvordan de blandet lakris og sjokolade, og så snart jeg kom hjem fra ferien startet jeg Haupt Lakrits", sier Christian.

Deretter fulgte en lengre tidsperiode hvor Christian og hans medarbeidere søkte etter ingredienser og leverandører over hele verden. Og målet var klart fra begynnelsen – å lage verdens beste lakris. De ønsket å lage en søt og salt lakris som var forskjellig fra eksisterende lakris og også lage sjokoladebelagt lakris.

Maskiner ble anskaffet, folk ble ansatt og de fant passende lokaler i Kista, like nord for Stockholm. Nå var de i virksomhet!

Akkurat i tide til den svenske lakrisfestivalen i Stockholm i mars 2014 kunne de lansere sine to første produkter, CHOK og KRISP, begge inspirert av den islandske sjokolade/lakris-kombinasjonen. Produktene var sjokoladebelagt lakris – en med sprø sukkerskorpe og den andre rullet i asiatisk lakrispulver.

– Vi mottok ikke vareemballasjen i tide, så vi måtte skynde oss ut og kjøpe midlertidige glassbeholdere og vi måtte sette på klistremerker til langt på natt dagen før lakrisfestivalen åpnet, sier Christian og ler.

Selv om det var feil emballasje, likte besøkende på lakrisfestivalen produktet som ga selskapet et energiløft og i mai 2014 ble de første eskene med produkter levert til forhandlere i Sverige.

Visning
Nyhet
Djann-Dou-Ya 250g, Haupt

Salt lakris dekket av en mørkere sjokolade smaksatt med gianduja og ristede hasselnøtter.

33107
Nyhet
Yuletide Spice Fusion: by AI 250g, Haupt

Limited Edition delvis utviklet med A.I. Salt lakris dekket med melkesjokolade med appelsinsmak. Smaksatt med honning og ingefær.

33108
Nyhet
Haupt Julekalender 2023 500g 26 luker

Årets kalender har 26 forskjellige smaker av lakris.

33106
Svenskjävlar 250g, Haupt

Lakris og salmiakkrem omgitt av lakris og mye salmiakk

33062
Søta Svenskjävlar 250g, Haupt

Søta Svenskjävlar 250gr. Søt lakris og salmiakkrem omgitt av salmiakpulver.

33076
Heta Svenskjävlar 250g, Haupt

Lakris og salmiakkrem omgitt av lakris og mye salmiakk. Igjen dekket av sjokolade smaksatt med jordbær og carolina reaper (verdens sterkeste chili)

33093
Chokade Svenskjävlar 250g, Haupt

Lakris og salmiakkrem med sjokolade.

33063
Fersk saltlakris 250g, Haupt

Fersk saltlakris glutenfri og vegansk.

33064
Chilla Gunilla 250g, Haupt

Saltlakrits med melkesjokolade, chilipeppar og havssalt

33102
Ultraviolet 250g, Haupt

Salt lakris med hvit sjokolade, fiol og salmiakk. Nostalgi og svenskenes fasinasjon med fiol eksploderer i Ultra Violet! Relanseres høsten 2022

33085
Lenker
Min side