Skip to main content
Til toppen

Tjamsland Gård

Når du vet navnet på kuene som har gitt råstoffet til osten bør man vel kunne kalle det sporbart og nært. Du bør derfor like godt lære deg følgende navn; Vanja, Rosa, Bryne og Stjerna.

Dette er nemlig navnet på de fire kuene som daglig melkes på Tjamsland Gård i Birkenes kommune i Aust Agder. Jørn og Ruth Martinsen som driver gården har satset på 2 ku-raser som gir den perfekte melken for osteproduksjon.
Rosa og Vanja er av rasen Sidet Trønder og Nordlandsfe som har høyt tørrstoffinnhold - proteiner i melken. Dette gjør at det blir mer ost pr liter melk. Bryne og Stjerna er jerseykuer som melkemessig er kjent for å gi en fet og rik melk.
Det sier seg selv at når denne melken blandes er grunnlaget lagt for en knallgod ost.

For mer informasjon se her

Visning
Aske Rose 120g økologisk, Tjamsland Gård

Aske Rose er en syrnet kremost laget på økologisk råmelk. Osten er dekket av et lag aske. Les mer under beskrivelse.

15137
Rosalita 120g økologisk, Tjamsland Gård

Rosalita er en syrnet ferskost modnet med melkesopp. På fagspråket heter det «lactic-ost» og den er produsert som en «chevre». Osten ystes på fersk nysilt og upasteurisert melk. Ostene kan nytes ferske eller modnet i 1-4 uker.

15036
Rødlin 3,5kg økologisk, Tjamsland Gård

Rødlin er en mild og rik ost, med fyldig, markert smak. Den har den karakteristiske rødkitt-lukten, men ikke skarp på smak. Osten kan minne om en Appenzeller.

15093
Lenker
Min side