Skip to main content
Til toppen

Ostetilbehør

Hovedfunksjonen til et godt ostetilbehør er at det smaker godt sammen med ostene. Det være seg nøtter med eller uten honning, syltetøy eller marmelade - poenget er å heve smaken på osten.
Vi er godt forbi klassikere som grønne druer og paprika til en ellers tørr Brie de Paris. I Matcompaniet ønsker vi å ha det beste til Osten vår. Favols sitt syltetøy (og da spesielt serien med ostetilbehør de utviklet sammen med Herve Mons) har lenge vært vår bestselger. Men Eva fra Litlestøl har bevist at Norge er like flinke, og hennes syltetøy er av høy klasse. Det samme kan sies om våre Svenske venner hos Olof Victors. 

Men vi har selvsagt også klassiske nøtter i honning fra Oliveri, eller rett og slett verdens beste nøtter fra Pariani. Eller hva med smakstilsatt balsamico fra Giusti eller fikenkake med mandler fra Almondeli. Ett  godt utvalg ostetilbehør i butikk gjør mersalget enkelt.

 

Visning
Appelsinmarmelade 110ml, Litlestøl

Eva har også laget sin egen variant av den klassiske appelsinmarmeladen, som har en mild og god smak av søte appelsiner. Den er ikke så bitter som andre appelsinmarmelader og passer derfor til alle i familien, også de minste.

43141
Apricot (aprikos syltetøy) 240g, Favols

Confiture Apricot syltetøy fra Favols på 270gr glass

40249
Balsamico 3 medalje (10 års) med bringebær 100ml, Giusti

3 medaljers Balsamico som har fått ligge på fat med bringebærpuré.

50197
Balsamico 3 medalje (10 års) med fiken 100ml, Giusti

3 medaljers Balsamico som har fått ligge på fat med fiken puré.

50196
Balsamico 3 medalje (10 års) med trøffel 100ml, Giusti

3 Medaljers balsamico fatlagret med sort trøffel. Trøffel balsamicoen vil være et godt tilskudd når du skal smake til en god saus basert på oksekraft. Den vil også passe til kalv, storfe og svin.

50198
Black Fig (Fiken syltetøy) 240g, Favols

Laget på sorte Marokkanske fikener. Mørk farge mot brunt og lilla.

40251
Chili marmelade 110ml, Litlestøl

Dette er selveste signaturmarmeladen til Litlestøl og er meget velegnet til ost, en smakfull tilsetning til sauser som til kylling, kalkun, svin, gjerne ørret og laks.

43104
Chutney Figue (Fiken Chutney) 110g, Favols

Fiken Chutney fra Favols

40561
Citrus og Kardemomme syltetøy 145g, Olof Viktors

Citrus og Kardemomme syltetøy Et deilig syltetøy som ble en hit blandt mange på vår smaksmesse i 2020.

35048
Delice de Cerise Noir (Skyggekirsebær) 110g, Favols

Dette er en tradisjon fra baskerland der fårene ofte beiter i kirsebærlundene. Fåren har stor sans for bladene fra kirsebærtrærne. Baskerne har hatt for vane å servere sine fåremelksoster med syltetøy laget på områdets fantastiske kirsebær.

40175
Delice de Coing Thym Rosmarin (Kvede med Rosmarin & Timian) 110g, Favols

Coing thym rosmarin fra Favols på 110gr glass

40176
Delice de Figue Miel (Fiken med honning) 110g, Favols

Original oppskriften ble i sin tid utviklet sammen med Herve Mons med ønske om å lage en perfekt marmelade til muggoster. Etter å ha smakt på denne skjønner du at de lykkes.

40177
Lenker
Min side