Til toppen

Ostetilbehør

Hovedfunksjonen til et godt ostetilbehør er at det smaker godt sammen med ostene. Det være seg nøtter med eller uten honning, syltetøy eller marmelade - poenget er å heve smaken på osten.
Vi er godt forbi klassikere som grønne druer og paprika til en ellers tørr Brie de Paris. I Matcompaniet ønsker vi å ha det beste til Osten vår. Favols sitt syltetøy (og da spesielt serien med ostetilbehør de utviklet sammen med Herve Mons) har lenge vært vår bestselger. Men Eva fra Litlestøl har bevist at Norge er like flinke, og hennes syltetøy er av høy klasse. Det samme kan sies om Møystad Gård sine syltetøy og ikke minst de fra våre Svenske venner hos Olof Victors.

Men vi har selvsagt også klassiske nøtter i honning fra Oliveri, eller rett og slett verdens beste nøtter fra Pariani. Eller hva med smakstilsatt balsamico fra Giusti eller fikenkake med mandler fra Almondeli. Ett  godt utvalg ostetilbehør i butikk gjør mersalget enkelt.

 

Sorter Navn (a > å)

Appelsin marmelade 110ml

Eva har også laget sin egen variant av den klassiske appelsinmarmeladen, som har en mild og god smak av søte appelsiner. Den er ikke så bitter som andre appelsinmarmelader og passer derfor til alle i familien, også de minste.
43141

Balsamico 3 medaljer (10 års) med bringebær 100ml

3 medaljers Balsamico som har fått ligge på fat med bringebærpuré.
50197

Balsamico 3 medaljer med fiken 100ml

3 medaljers Balsamico som har fått ligge på fat med fiken puré.
50196

Balsamico 3 medaljer (10 års) med trøffel 100ml

3 Medaljers balsamico fatlagret med sort trøffel. Trøffel balsamicoen vil være et godt tilskudd når du skal smake til en god saus basert på oksekraft. Den vil også passe til kalv, storfe og svin.
50198

Blåbær og appelsinmarmelade øko 220ml

En spennende smakskombinasjon til surdeigstoast med godt smør for ikke å snakke om på pannekaker.
43137

Syltetøy av mørke kirsebær 110gr

Cerise noir fra Favols på 110gr glass
40175

Chili marmelade 110ml

Dette er selveste signaturmarmeladen til Litlestøl og er meget velegnet til ost, en smakfull tilsetning til sauser som til kylling, kalkun, svin, gjerne ørret og laks.
43104

Citrus og Kardemomme syltetøy 145g

Citrus og Kardemomme syltetøy Et deilig syltetøy som ble en hit blandt mange på vår smaksmesse i 2020.
35048

Syltetøy av kvede med rosmarin og timian 110gr

Coing thym rosmarin fra Favols på 110gr glass
40176

Aprikos syltetøy 270gr

Confiture Apricot syltetøy fra Favols på 270gr glass
40249

Fersken fra vingården 375g

Favols selekterer nøye fra de beste bøndene og lager i dag dette syltetøyet med de unike ferskene fra Rhônedalen der de også i sin tid ble dyrket for beskytte vinrankene. Bruk det gjerne på en nystekt croissant eller som fyll i sjokoladekake.
40523

Syltetøy av fiken med honning 110gr

Original oppskriften ble i sin tid utviklet sammen med Herve Mons med ønske om å lage en perfekt marmelade til muggoster. Etter å ha smakt på denne skjønner du at de lykkes.
40177