Skip to main content
Til toppen

Edizione Riccardo Franchi

Etter å ha brukt hele sitt voksne liv i familiebedriften bestemte Riccardo Franchi seg for å prøve noe nytt. Det ”nye” er egentlig akkurat det samme som han alltid har drevet med, nemlig å sørge for at kresne kunder får god spekemat. Han har gått fra å være produsent til å være på utrettlig jakt på det beste som kan skaffes av italienske pølser, skinker og beslektede produkter.

Matcompaniet har hatt familien Franchi som nære venner og viktig leverandør helt siden starten, og Edizioni Riccardo Franchi er veletablert som et varemerke på kvalitet i Norge. Det er nettopp Riccardos bakgrunn som produsent som gjør han til en unik utvikler av produkter og utvelger av råvarer. Han kjenner kundenes behov og kan tilpasse produktene til ulike markedene han satser på. I tillegg har han oversikt over det meste som rører seg i mangfoldet av skinker og pølser i Italia. Han vet hva som er verdt å bruke tid på, og skaffer oss det beste markedet kan tilby.

I tillegg er Riccardo deleier og partner med en av de ledende Parmaskinke produsentene. Parmaskinke skal oppfylle visse minimumskrav for å kunne kalles Prosciutto di Parma og kunne påføres konsortiets kronemerke. Noen har valgt å gå utover disse kravene og pålegge seg selv enda strengere regler. Slik er tilfellet med leverandøren av Riccardos utvalgte. Denne skinkeprodusenten har en ekstrem streng seleksjon når han velger ut de skinkene som skal få være med videre i produksjonen. Skinkene saltes og masseres og tørkes deretter i ulike klimasoner i 16-20 måneder før de er klare for endelig godkjenning eventuelt videresalg. Den lange lagringen gjør dette til en skinke med rikere smak, men uten å virke verken tørr eller harsk. En skinke for de som vet å verdsette spekemat av topp klasse!

For mer informasjon se her
 

Visning
Amaretti Morbidi (myke) 200g, Edizioni R F

Amaretti morbidi er en myk variant av Amaretti, og nokså forskjellig fra sin sprøe navnesøster.

31178
Baci di Dama 200g, Edizioni R F

Smakfulle kjeks med sjokoladefyll fra Piemonte i Italia

31180
Bresaola Punta D´Anca IGP, Edizioni Franchi

Saltet og lufttørket storfekjøtt av beste kvalitet. Nydelig som forrett og snacks. Produktet er IGP sertifisert noe som betyr det må produseres i Valtellina området nord i Lombardia.

20111
Carne Salada (Carpaccio), Edizioni Franchi

Rått kjøtt smaksatt med salt, pepper, einebær, rosmarin, knust hvitløk og laubærblad. Skjæres i tynne skiver og brukes som Carpaccio. Klassisk rett med aner i Trentino, Italia tilbake til det 16 århundre.

20186
Coppa di Parma, Edizioni Franchi

Speket svinenakke fra svinene som gir råmateriale til Parmaskinken.

20088
Gran Crudo di San Daniele DOP beinfri, Edizione Franchi

Produksjonen av San Daniele skjer i Udineprovinsen (Friuli) med byen San Daniele som kjerneområde for produksjonen. Skinkene hentes fra 10 regioner i nord- og sentral Italia, hvorav nesten 50% fra Lombardia. Alle gårdene er forhåndsgodkjent og kontrolleres i henhold til regelverket for genetisk opphav og foring.

20123
Guanciale Stagionato, Edizioni Franchi

Guanciale - speket svinekjake. Kjakene er veldig fete, og er en utsøkt råvare for urøkt speket kjøtt. Kjakene blir krydret med pepper,urter og saltet i noen dager og deretter hengt til tørk i flere uker. 

20166
Jamon des Bosses DOP uten bein, Edizione Franchi

Skinken produseres på 1632 moh og lufttørkes i 100% naturlig klima. Gulvet i de luftige modningsrommene er dekket med høy og lokale urter som bidrar til skinkens fantastiske aroma. Det tørre og kjølige alpeklima gir en skinke med dyprødt kjøtt og hvitt til rosa, fast og blankt fettlag. Smaken er distinkt og rik med behagelig saltsmak som balanserer med svinets naturlige sødme og en aning viltkarakter.

20080
Mortadella med Trøffel, Edizioni Franchi

Mortadella har sin opprinnelse fra Bologna i Emilia Romagna. Her produseres det noen ”beist” av noen mortadellaer på vekt med en voksen mann, og en diameter fjernt fra skjærebrettet på alle verdens oppskjærsmaskiner. 

20142
Mortadella, Edizioni Franchi

Mortadella har sin opprinnelse fra Bologna i Emilia Romagna. Her produseres det noen ”beist” av noen mortadellaer på vekt med en voksen mann, og en diameter fjernt fra skjærebrettet på alle verdens oppskjærings maskiner. 

20098
N Duja 500g, Edizioni Franchi

Nduja (n’duja), uttales "ndoia" er laget av svinefett, urter og chili fra Calabria, som gir den distinkte røde fargen. 

20124
Pancetta Affumicata Crudo, Edizioni Franchi

Italiensk bacon, røkt med en blanding av treflis og einebær.

20212
Lenker
Min side