Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Edizione Riccardo Franchi

Etter å ha brukt hele sitt voksne liv i familiebedriften bestemte Riccardo Franchi seg for å prøve noe nytt. Det ”nye” er egentlig akkurat det samme som han alltid har drevet med, nemlig å sørge for at kresne kunder får god spekemat. Han har gått fra å være produsent til å være på utrettlig jakt på det beste som kan skaffes av italienske pølser, skinker og beslektede produkter.

Matcompaniet har hatt familien Franchi som nære venner og viktig leverandør helt siden starten, og Edizioni Riccardo Franchi er veletablert som et varemerke på kvalitet i Norge. Det er nettopp Riccardos bakgrunn som produsent som gjør han til en unik utvikler av produkter og utvelger av råvarer. Han kjenner kundenes behov og kan tilpasse produktene til ulike markedene han satser på. I tillegg har han oversikt over det meste som rører seg i mangfoldet av skinker og pølser i Italia. Han vet hva som er verdt å bruke tid på, og skaffer oss det beste markedet kan tilby.

I tillegg er Riccardo deleier og partner med en av de ledende Parmaskinke produsentene. Parmaskinke skal oppfylle visse minimumskrav for å kunne kalles Prosciutto di Parma og kunne påføres konsortiets kronemerke. Noen har valgt å gå utover disse kravene og pålegge seg selv enda strengere regler. Slik er tilfellet med leverandøren av Riccardos utvalgte. Denne skinkeprodusenten har en ekstrem streng seleksjon når han velger ut de skinkene som skal få være med videre i produksjonen. Skinkene saltes og masseres og tørkes deretter i ulike klimasoner i 16-20 måneder før de er klare for endelig godkjenning eventuelt videresalg. Den lange lagringen gjør dette til en skinke med rikere smak, men uten å virke verken tørr eller harsk. En skinke for de som vet å verdsette spekemat av topp klasse!

For mer informasjon se her
 

Visning
Amaretti Morbidi (myke) 200g, Edizioni R F

Amaretti Morbidi er myke mandelkaker med herlig seig kjerne og et hint av bittermandel. Perfekte til kaffe, dessertfat eller sammen med en fruktig dessertvin. Smaker som en varm omfavnelse rett fra Italia!

31178
Baci di Dama 200g, Edizioni R F

Sprø på utsiden, silkemyk i midten! Baci di Dama er små hasselnøttkjeks med et kyss av mørk sjokolade i midten. Perfekte til espresso, dessertbord eller som søt overraskelse til kaffen. Laget etter piemontesisk tradisjon – og smaker som en liten kjærlighetserklæring!

31180
Bresaola Punta D´Anca IGP, Edizioni Franchi

Bresaola Punta D’Anca IGP – mørt, lufttørket storfekjøtt fra Valtellina! Skjæres tynt og serveres med rucola og parmesan, eller som delikat snacks. Elegant, magert og full av smak.

20111
Coppa di Parma, Edizioni Franchi

Coppa di Parma – saftig, marmorert svinenakke fra parmasvin! Langtidslufttørket for rik smak og mør konsistens. Skjæres tynt og nytes på antipastifat, i sandwich eller med moden ost og god olivenolje.

20088
Gran Crudo di San Daniele DOP beinfri, Edizione Franchi

Produksjonen av San Daniele skjer i Udineprovinsen (Friuli) med byen San Daniele som kjerneområde for produksjonen. Skinkene hentes fra 10 regioner i nord- og sentral Italia, hvorav nesten 50% fra Lombardia. Alle gårdene er forhåndsgodkjent og kontrolleres i henhold til regelverket for genetisk opphav og foring.

20123
Guanciale Stagionato, Edizioni Franchi

Guanciale – ekte speket svinekjake med rik umamismak! En klassiker i romersk carbonara og perfekt i sauser og gryter. Ved varme smelter det silkemyke fettet og gir en dyp, fyldig smak som bare speket kjake kan.

20166
Nyhet
Guanciale skivet 2pk 200g, Edizioni Franchi

Guanciale i skiver er en hendig nyhet fra Riccardo Franchi. Guanciale er jo speket svinekjake. Kjakene blir krydret med pepper, urter og saltet i noen dager og deretter hengt til tørk i flere uker. Kuttes så i skiver og vakumeres som en 2 pakning.

20226
Jamon des Bosses DOP uten bein, Edizione Franchi

Jambon de Bosses – alpeskinke fra 1632 moh, lufttørket med høy og ville urter! Dyp, distinkt smak med fløyelsmykt fett og et hint av viltpreg. En favoritt hos selveste Paul Bocuse – og nå hos oss også.

20080
Mortadella med Trøffel, Edizioni Franchi

Mortadella med trøffel – silkemyk, smaksrik og med ekte trøffelaroma! Klassikeren fra Bologna, løftet med seriøse mengder trøffel. Perfekt til antipasti, på smørdampet brioche eller sammen med lune gnocchi fritti.

20142
Mortadella, Edizioni Franchi

Mortadella fra Bologna – myk, aromatisk og full av smak! Laget med godt kjøtt og ekte krydder, ikke til å forveksle med servelat. Skjæres tynt og nytes med gnocco fritto eller på et godt brød.

20098
Nduja 500g, Edizioni Franchi

Nduja – krydret, røkt og smørbar salami fra Calabria! Full av chili og urter, perfekt som pizzatopping eller rørt inn i sauser. Prøv den til sjømat for et skikkelig smakskick – fantastisk til villreker eller i risotto!

20124
Nyhet
Nduja Spilinga 180g glass, Edizioni Franchi

Smørbar, krydret og uimotståelig! Nduja di Spilinga er Calabrias hete stolthet – en myk salami med rikelig chili og dyp umami. Perfekt på bruschetta, som pizzatopping eller rørt inn i pastasausen for ekstra piff. Rett fra hjertet av Sør-Italia – ekte smak, ekte varme. Produktet trenger ikke stå kjølig!

20225
Lenker
Min side