Skip to main content
Til toppen

O-Med

O-Med er et familiefirma med base i Granada. Familien har vært involvert i dyrking av oliven og produksjon av olivenolje i generasjoner og har vært sentrale i utviklingen av olje direkte fra produsenten. Inntil for 6 år siden leverte de sine oliven til det lokale kooperativet. De hadde imidlertid ambisjoner utover dette og investerte i sin egen presse.
Dette gav dem muligheten til å produsere en olivenolje av høykvalitets oliven der det selv hadde 100% kontroll over produksjonen. Temperaturen ved pressing overstiger aldri 21ºC og olivenene gjennomgår en nøye seleksjon før pressingen.
I tillegg til priser for selve oljen har også O-med vunnet priser for sin design.

Eddikproduksjonen er basert på en snart 200 år gammel metode som har fått sitt navn etter den tyske kjemikeren som oppfant dette; Schützenbach. Denne metoden er en mer skånsom form for fermentering og ekstraksjon. Prosessen tar vesentlig lenger tid og bidrar til at råstoffet – vinens – karakter bevares og preger det ferdig produktet. Nettopp dette er en kanskje det fremste karaktertrekket ved O-meds mange velsmakende eddiker.

Siste tilskudd i så måte er en cavaeddik. Vinen er laget på Macabeo, Xarello og Parella druer. Etter å fått sin tilmålte tid i Schützenbachër prosessen framstår eddiken som en tørr og delikat eddik med friske toner. Denne er ideell til kylling og fisk. Prøv den også gjerne neste gang det står at du skal bruke champagneeddik i en oppskrift.

Vi har lenge mast på våre spanske venner om at de burde få sherry eddik inn i sortimentet. De har lenge vært i markedet for å få tak det beste råmaterialet for denne produksjonen. Endelig er det på plass og O-Med overbeviser igjen. Disse eddikene har ikke blitt fermentert etter Schützenbach metoden. Det passer rett og slett ikke dersom man skal ha en typisk sherryeddik. Likefullt er resultatet imponerende!

Det finnes tre hoveddruer som benyttes i sherryproduksjonen. Palmolino som danner utgangspunkt for de tørre sherryene som f eks fino & manzanilla; Pedro Ximénez med konsentrert søtlig rosinpreg i smaken og moscatel som gir søte og nektar konsentrerte viner.   O-med har valgt å lage 2 typer sherryeddik. Den tradisjonelle Sherryeddiken på palmolino som fåes både i 250 ml og 2 l dunk for Horeca, og en på den mer kuriøse Pedro Ximénez druen. Denne siste eddiken er en søtlig men samtidig syrefrisk sak – velegnet til blant annet desserter.

For mer informasjon se her

Visning
O-Med Novo EVO 500ml

Dette er en sylfersk olje som representerer den unike terroiret ved foten av Sierra Nevada og preget av de stedegne olivene. I tillegg er dette en filtrert olje med tydelig O-Med signatur.

52051
O-Med EVO Arbequina 1000ml tin

En 100% arbequina olje med karakteristiske søtlige og fruktige smaker.

52016
O-Med EVO Arbequina 500ml White limitied edition

O Med Arbequina white Limited Edition er en flott utgave designmessig og kan gjerne brukes som en gave i seg selv. Som navnet tilser en 100% arbequina-olje med karakteristiske søtlige og fruktige smaker.

52021
O-Med EVO Arbequina 250ml White edition

O Med Arbequina white er en flott utgave designmessig og kan gjerne brukes som en gave i seg selv. Som navnet tilser en 100% arbequina-olje med karateristiske søtlige og fruktige smaker.

52028
O-Med EVO Arbequina 250ml tin box

O Med Arbequina. Som navnet tilsier en olje på 100% arbequina med karateristiske søtlige og fruktige smaker.

52020
O-Med EVO Picual 500ml White limitied edition

Med Picual white limitied er en flott utgave designmessig og kan gjerne brukes som en gave i seg selv. Dette er en olje laget utelukkende på picual oliven.

52022
O-Med EVO Picual 250ml White edition

O Med Picual White ​​​​er en olje laget utelukkende på picual oliven. Picual White ​​​er en flott utgave designmessig og kan gjerne brukes som en gave i seg selv.

52029
O-Med EVO Picual 250ml tin box

O Med Picual. Dette er en olje laget utelukkende på picual oliven. Den krydrede og lett bitre smaken fra picualolivene gjør at oljen fremstår klart annerledes enn arbequina oljen, enda mer kompleks vil mange si.

52017
O-Med EVO Smoked Olive Oil Arbequina 250ml

O-Med smoked olive oil Arbequina. Oljen er røkt med olivensteiner.

52039
O-Med EVO Yuzu Olive Oil 250ml

Med Yuzo olive oil yellow edition. Perfekt som syre til suppe, ceviche, og cocktails.

52040
O-Med Black Truffle Olive Oil 250ml

Når O-med gjør noe gjør de det skikkelig! Etter mye testing, med blant annet oss i Matcompaniet som en del av «testpanelet», har de nå lansert denne oljen der sort trøffel pares med deres beste Arbequina olivenolje. Oljen framstår som delikat og mer subtil enn voldsom slik en del trøffeloljer kan ha tendens til å være. Dette er en olje som passer meget godt til okse carpaccio, kalvetartar, soppretter, pasta og ikke minst dersom du skal smaksette en fløyelsmyk potetpuré. I tillegg til å være et godt smakstilskudd i de nevnte rettene er oljen vakkert emballert og pynter godt opp på bordet når smakene skal justeres foran gjestene.

52053
O-Med White Truffle Olive Oil 250ml

Når O-med gjør noe gjør de det skikkelig! Etter mye testing, med blant annet oss i Matcompaniet som en del av «testpanelet», har de nå lansert denne oljen der italiensk hvit trøffel pares med deres beste Arbequina olivenolje. Oljen framstår som delikat og mer subtil enn voldsom slik en del trøffeloljer kan ha tendens til å være. Dette er en olje som passer meget godt til risotto, pastaretter, eggeretter, dryppet på fåremelksoster og ikke minst på rå sjømat som f.eks. kveite carpaccio. I tillegg til å være et godt smakstilskudd i de nevnte rettene er oljen vakkert emballert og pynter godt opp på bordet når smakene skal justeres foran gjestene.

52052
Lenker
Min side