Til toppen

Casina Rossa

Matcompaniets reise langs Adriaterhavets mangfoldige spiskammer har ført oss til Abruzzo og til områdene rundt den lille byen Roccascalegna til Casina Rossa.
Snaut 8 mil sør for Pescara og et par mil fra havet ligger byen midt i grønnsaksfatet. De av dere som ikke har andre assosiasjoner til Abruzzo enn gode rødviner bør seriøst vurdere et besøk. Du vil snart oppdage at ikke bare er landskapet vakkert, men grønnsakene blant de beste du har smakt. I Roccascalegna ligger Casina Rossa som drives av Nicola De Laurentiis og hans kone Paola. I løpet av noen få år har de bygget opp en imponerende kolleksjon med håndverksprodukter der design og smak harmonerer perfekt. Det som vi trodde skulle bli noen paller pasta og pastasaus har blitt til billass av godsaker.
 
Casina Rossas sauser lages slik familien har foredlet sine avlinger gjennom generasjoner. Her er det ingen unødvendige smakstilsetninger, kun naturlige ingredienser og smaker. Dette er fullverdige sauser du kan bruke direkte sammen med pastaen eller tilsette dine egne favorittingredienser i tillegg.

Pastaen har den karakteristiske ru overflaten som kjennetegner prima pasta. Kvaliteten på hveten er på det samme høye nivået som det vi kjenner fra andre topp produsenter i Marche og Abruzzo. Det kan med andre ord ikke bli bedre!
I Norge er det ofte slik at pasta anses å være et tilbehør til sausen. I hjemlandet er det tvert i mot. En god saus er selvsagt, men hovedingrediensen er og blir selve pastaen. Gjennom generasjoner er det utviklet en rekke formater som med den rette sausen blir en komplett opplevelse. Casina Rossa leverer så det holder!

For mer informasjon se her

Sorter Navn (a > å)

Pasta Casereccia 500g

Opprinnelig fra Sicilia og betyr "hjemmelaget", passer best til kremet pasta, napolitana og pesto.
30189

Pasta Linguine 500g

Don Antonio - Fantastisk linguine pasta fra Casina Rossa på 500 grams eske!
30186

Pasta Rigatoni 500g

Større enn penne og ziti. En favoritt sør i Italia. Den ruglete overflaten gjør den perfekt til sauser og masse revet parmesan!
30188

Pasta Spaghetti 500g

Don Antonio - Fantastisk spaghetti fra Casina Rossa på 500 grams eske!
30185

Pasta Spugnole 500g

Pastaen har den karakteristiske ru overflaten som kjennetegner prima pasta. Kvaliteten på hveten er på det samme høye nivået som det vi kjenner fra andre topp produsenter i Marche og Abruzzo. Det kan med andre ord ikke bli bedre!
30184

Pasta Penne Rigate 500g

Don Antonio - Fantastisk Penne Rigate pasta fra Casina Rossa på 500 grams eske!
30187

Tomatsaus - All' Arrabbiata 500gr

En sterk pastasaus fra Lazio regionen. Laget med tørket chili, hvitløk og tomater.
40295

Tomatsaus - Alla Napoletana 500gr

Plomme og cherry tomat, ex virgin olje, selleri, gulrot, basilikum og hvitløk.
40298

Tomatsaus - Alla Puttanesca 500gr

Uten å gå for dypt i hvordan denne sausen fikk navnet, så er det ikke å unngå at dette har blitt en klassiker. Alle de klassiske ingrediensene, men også grønne oliven, kapers, rosin. For ekstra smak! Om du vil gjøre den enda mer autentisk, sleng oppi ansjos!
40299

Tomatsaus - Alla Toscana 500gr

Cherry tomat, hvitløk, pepper og paprika gir en søt og deilig saus i Toscansk stil!
40296

Tomatsaus - Alle Piemontese 500gr

Tomat og cherrytomat, Barbera rødvin, selleri, gulrot og løk. Klassisk og rik saus. Piedmontese!
40297

Donna Antonia Sugo per Pizza 250ml

Ferdig Pizzasaus fra Casina Rossa
40535