Skip to main content
Til toppen

Pianogrillo

Er du på Sicilia bør Pianogrillo eiendommen stå på listen over steder du bør besøke. På rundt 300 meter over havet på øyas syd-østlige spiss finner du den den fantastiske eiendommen. Med bygninger tilbake til 1700 tallet som et naturlig midtpunkt dyrker Lorenzo Piccione og hans familie over 80 hektar med økologiske vinmarker, olivenlunder og grønnsaksfelt der de høster noe av verdens beste solmodne tomater.
Selv om Lorenzo kan smykke seg med barontittel omtales han oftere som kunstner og konsertpianist, revolusjonær bonde, vinmaker og en av de beste olivenoljeprodusentene på Sicilia. Kort sagt et ekte renessansemenneske i smaken og kulturens tjeneste! Familiens eiendom har de siste 20-30 årene blitt utviklet til et mønsterbruk for økologisk landbruk. I tillegg ønsker de besøkende velkommen til å overnatte på eiendommens egen B&B.
 

Olivenoljen
På sitt beste kalles ekstra Virgin olivenolje for Italias flytende gull. Pianogrillos olivenoljer lever definitivt opp til denne betegnelsen. På eiendommen er det trær som er opp mot 8-900 år gamle. De siste årene med kultivering har gjort at innhøstingen kan foregå mer rasjonelt enn tidligere.

Brorparten av trærne er av den stedegne sorten Tonda Iblea. Navnet referer både til den runde formen på frukten og til Hyblaean-fjellene som du finner her i den sydøstlige delen av Sicilia. I tillegg til Tonda Iblea dyrker de også «Moresca», «Nocellara Messinese» og «Carole» primært for å hjelpe til med pollineringen. Olivenlundene ligger på ca 350 moh og dekker 50 hektar.

Olivenhøsten hos Pianogrillo foregår i oktober. All oliven håndplukkes og legges i kurver av trespon før de transporteres direkte til familiens egen oljepresse. Her møter oliven fra nesten 3-400 år gamle oliventrær det 20 århundrets fremste teknologi. Denne kombinasjonen  gjør at Pianogrillo produserer en av verdens beste olivenoljer!
 

Visning
Estratto di Pomodoro (ekte tomatpure) 300ml, Pianogrillo

Strattu di pomodoro er de Sicilianske bestemødrenes metode å konserver og forsterke den gode tomatsmaken. Dette er et unikt produkt fjernt fra det som selges som tomatpuré. Noen har forsøkt å kopiere dette på industrielt vis uten å lykkes nevneverdig. Pianogrillo derimot gjør det på gamlemåten. Den har den dype aromaen av en saus som har kokt sakte i timevis. Den har en tett, kremet tekstur og den suverene smaken av tomater tørket i den sicilianske solen - en lett salt, søt smak med en kraftig umami-punch som vekker smaksløkene dine. Mange av kokkevennene våre forteller oss at dette er den beste tomatpureen de noen gang har prøvd. Tilsett en liten mengde til sauser, eller fordel over stekt kjøtt eller kjøttkake, eller andre steder du ønsker å trekke opp tomatsmaken!

40504
Passata di Pomodoro 660ml, Pianogrillo

Dette er en mer tradisjonell tomatsaus og kan sammenlignes med andre pomodoro passata på markedet. Dog med en mer utpreget smak preget av kysset fra den stekende Sicilianske solen og det vulkanske jordsmonnet. Bruker du den til din neste porsjon med ragu vil både du og dine gjester bli enda mer fornøyde enn vanlig av resultatet etter ditt komfyrarbeide.

40503
Pianogrillo EVO Particella 34 CRU økologisk 500ml

Denne toppoljen til Pianogrillo er laget av en lokal olivenvariant kjent som "Tonda Iblea". Fin pepret smak med tydelige gresstoner. En av de beste olivenoljene som lages i Italia.

50227
Pianogrillo EVO Quasimodo 250ml

Pianogrillo Extra Virgin Olive Oil er delikat og aromatisk. På nesen er den fruktig med lyse hint av mandler. Den komplekse, livlige smaken vil legge til smak hos salater, pasta, supper, pizza og vanlig godt brød!

50104
Pianogrillo EVO Økologisk 500ml

Pianogrillo Extra Virgin Olive Oil er delikat og aromatisk. På nesen er den fruktig med lyse hint av mandler. Den komplekse, livlige smaken vil legge til smak hos salater, pasta, supper, pizza og vanlig godt brød!

50103
Salsa di Pomodoro Ciliegino (Cherrytomat saus) 330ml, Pianogrillo

Kanskje den beste “ferdigsausen” av tomat som finns på markedet. Den naturlige sødmen fra de sicilianske cherrytomatene gjør at Pianogrillo kun behøver å tilsette salt fra Trapani, basilikum og olivenolje fra gården. Etter at herligheten er blandet og silt tappes den på brune «bjørnunger» (Korthalsa ølflakser) og korkes. Sørg for å ha noen flasker på lur i spiskammeret. Da kan du lett lage saus til pasta al pomodoro mens pastaen syder i kokevannet.

40502
Lenker
Min side