Skip to main content
Til toppen

Midsummer Hot Sauce

Noen av oss er skrudd sammen slik at vi kan ha en tendens til å være litt store i kjeften. Noen ganger kan en sleivete kommentar ende opp med nyskaping og ditto suksess. Nettopp en litt i overkant cocky uttalelse fra Alex, en av gründerne bak Midsummer Hot-Sauce, la grunnlaget for det jeg mener er en av verdens beste fermenterte chilisauser.En god venn av Alex hadde vært i Berlin og smakt den han mente var verdens beste chilisaus. Alex spøkte med at han kunne lage en som var bedre…

De siste årene har skjeggprydede menn verden over forsøkt å overbevise verden at det mest macho man kan gjøre er å mønche de hotteste chillitypene mens svetten spruter og akkompagneres av dårlig artikulerte stønn av ubehag.  Dette har svært lite å gjøre med chili som gastronomisk fenomen. Så «Klaus et ut hjertet det er nye gutter i blokka!».

Etter å ha fordøyd sin egen spøk begynte Alex å eksperimentere med å lage en bedre saus enn det kompisen refererte til. Noen dager senere innså han at spøken ble alvor og at det var noe godt på gang. Midsummers andre gründer, Anders, tok kontakt og Midsummer Hotsauce ble grunnlagt.

Eksperimentene fortsatte med ulike smaksvariasjoner, teknikker og fermentering. Der andre laget ubalanserte chilisauser der målet bare var å få det sterkt nok, kreerte Alex og Anders elegante sauser som gjør god mat enda bedre. Mye av hemmeligheten ligger i fermenteringen, et par tre graders forskjell gir store utslag på smaken. Lagringen foregår på eike- og furufat for å oppnå den ønskede smaken.

Råvarene spiller selvfølgelig en sentral rolle og Midsummergutta  inngår ingen kompromisser. Utgangspunktet for hovedproduktet er usprøyta Habanero fra Miljøgartneriet på Jæren. Den langtidslagrede hot saucen spiller på Habaneroen sine tropiske toner. Den er melkesyregjæret og inneholder hvitløk og løk fra Jærkysten, samt det prisvinnende havsaltet fra North Sea Salt Works.

Førsteopplaget, batch001, er tappet i 3200 flasker og har et komplekst men balansert smaksbilde som passer perfekt til grillmat, sjømat, pizza, sandwicher, gryteretter, speilegget og alt av god mat som fortjener det lille extra kicket i ganen.

Den lille sausefabrikken ved Badedammen i Stavanger har flere batcher og chilityper på lager, og "limited" opplag vil komme i tidsrommene når den norske chilisesongen går i dvale (nov-mai).
Gode råvarer, balanse, kompleksitet og lagring på tretønner er noe av det som kjennetegner Midsummer.

For mer informasjon se her

Visning
7 year anniversary 300ml, Midsummer

En umamibombe laget av shitake sopp, og cherrytomater. Fermentert under trykk i kombu dashi. Bruk den til å tilsette umami i alt du lager!

54085
Black Garlic 50g, Midsummer

Black Garlic (sort hvitløk) er hvitløk som er gjæret over varme i flere uker (120dager) uten å tilsette konserveringsmidler. Dette gir en søt smak og mindre hvitløkslukt. Smaken er intens og litt sirupaktig med et hint av balsamico, trøffel, tamarind og soyasaus.

54041
Black Garlic Glaze 150ml, Midsummer

Gå inn i grillsesongen med en smaksbombe fra gutta i Midsummer hotsauce!

54083
Flagship Hotsauce 100ml, Midsummer

Midsummer’s Flagship hot sauce har blitt lagret i 2 år med Habanero-pepper dyrket her på vestkysten av Norge.

54024
Nyhet
Flagship Hotsauce XL 150ml, Midsummer

Midsummer’s Flagship hot sauce har blitt lagret i 2 år med Habanero-pepper dyrket her på vestkysten av Norge.

54088
Hot Salt 100gr refill, Midsummer

Et fantastisk fingersalt i samarbeid med North Sea Salt Works. Dette samarbeidsproduktet består av Midsummer sin habanero-mash som er fermentert i minumum 9 måneder, før mashen “tørkes” inn i havsaltet

54043
Louisiana Style 100ml fatlagret 12 mnd, Midsummer

Midsummer Louisiana Style 100ml fatlagret, 4 år med utvikling og 12 måneder på fat.

54082
Nyhet
Mango Plus 150ml, Midsummer

Hvor mye mango kan man tilsette. Challenge accepted!

54086
Passion x Mango Hotsauce 150ml, Midsummer

MIDSUMMER® har hatt en stor pasjon for mango, men når en går for langt på jakt etter mango, ligger pasjonen i frukten

54070
Sriracha saus 150ml, Midsummer

Sriracha, også kjent som rooster sauce, er en hot sauce som opprinnelig kommer fra Thailand. Med mer jalapeño, hvitløk og lengre fermenteringstid er dette en luksuriøs versjon av denne kjente klassikeren.

54071
Lenker
Min side