Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Olof Viktors

Skåne med storbyen Malmø og Østerlänkysten regnes som et av episentrene for Svensk gastronomi. Her dyrkes, fôres og foredles noen av broderfolkets beste råvarer. Har man først besøkt dette vakre landskapet får man en evig tilbakevendende lengsel til komme tilbake. Åkerlandskapet som strekker seg helt fram til strendene brytes opp av små tettsteder og bebyggelse som gjør det vakre området enda vakrere. I en liten husklynge nord-øst for Ystad finner du «Olof Viktors», og la det være sagt med en gang: kjør ikke forbi!

Det lille tunet er omkranset av bygninger som huser en liten restaurant, kafe med utsalg og et bakeri. Daglig kreeres det surdeigsbrød som stekes i store vedfyrte ovner, kaker, konfekt og fristende matretter. Her kan man innta en perfekt espresso mens morgendisen letter, spise lunch, ta en fika med en bulle eller bestille en pizza rett vedovnen og nyte den med et godt glass vin i gårdsrommet. Før man forlater Olof Victors bør det være obligatorisk å stikke innom butikken og kjøpe med seg et glass syltetøy, et brød og ikke minst en pakke knekkebrød. 

Alt dette må man reise for å oppleve og det er garantert verdt reisen! Matcompaniet har i en årrekke sørget for at nordmenn kan få med seg litt av godfølelsen fra Østerlän. Vi startet samarbeidet med å kjøpe deres unike surdeigsknekkebrød. Det er ikke tvil om at Sverige er landet der knekkebrødtradisjonen har fått utvikle seg gjennom generasjoner, og Olof Viktors er en av de fremste forvalterne av dette håndverket. Kornet er kortreist, og males lokalt, det bakes med surdeig og kjevles for hånd. 

Det lar seg ikke gjøre å omtale Olof Viktors uten å nevne deres pepperkaker. I en årrekke har vi tatt opp forhåndsbestilling i forkant av julesesongen. Bestilt inn så mye ekstra vi kan få tak i og blitt utsolgt for smitt og smule. Kanskje ikke så rart da dette er pepperkaker bakt slik bestemor bakte dem med mel, mørk sirup, smør, egg, natron, pepper og en perfekt dose «julekrydder». For mange blir det rett og slett ikke skikkelig jul om man ikke kan toppe disse pepperkakene med Stilton fra Colston Basset og Neals Yard dairy. 

Matcompaniets samarbeid med Olof Viktors har resultert i en egen serie med ostekjeks som høsten 2021 ble utvidet med en pepperkakekjeks som helårsalternativ til alt av blåmuggost. Når de lokale bærene og fruktene er på sitt beste koker Olof Viktors syltetøy der vi har fått være med å påvirke smakene slik at de tilpasses vårt store utvalg av ost. 

For mer informasjon se her
 

Visning
Nyhet
Appelsin-Tindved marmelade 130g, Olof Viktors

Rett og slett den beste marmeladen med Havtorn (Tindved) vi har smakt. Her har Olof Viktors virkelig truffet innertier og kombinerer den syrefriske havtornen med de beste appelsinene. Som alt annet de lager er den kokt i små batcher i kobbergryter over åpen flamme. Perfekt på toast, sammen med en fet og god rillettes eller som tilbehør til oster.

35080
Citrus og Kardemomme syltetøy 145g, Olof Viktors

Et syltetøy med frisk syrlighet og varm krydderdybde! Citrus og kardemomme løfter hverandre fram i denne smakskombinasjonen som passer til både nystekt brød, myke oster og dessertbordet. Laget i små partier, kun tilgjengelig fra senhøsten – og ettertraktet siden smaksmesse-suksessen i 2020. Et glass sol og krydder i perfekt balanse.

35048
Fiken-Eple syltetøy 150g, Olof Viktors

Fyldig fiken og friskt eple i skjønn forening – et syltetøy laget for ferske oster og chevre! Den sødmefulle og myke konsistensen gir akkurat nok kontrast til syrlige, kremete oster. Kokes i små porsjoner for å bevare fruktens naturlige smak og struktur. En klassiker på ostefatet og et must til sesongens geitoster.

35039
Fröbräck 180g cellofanpose, Olof Viktors

Knasende tynt og fylt med frø – Olof Viktors fröbräck er håndpresset for akkurat passe sprøhet. Perfekt på ostefatet, som bunn for små munnfuller eller som et sunnere knas til fredagskosen. Rikt på smak fra gresskar-, solsikke- og sesamfrø, og bakt for hånd i hjertet av Österlen – uten snarveier.

35047
Nyhet
Granateple marmelade 150g, Olof Viktors

Selv om råvaren ikke har nordisk opphav har Olof Viktors satt sin gode signatur på denne håndverksmarmeladen. De har vært nøye med valget av råvarer og tatt vare på den gode smaken gjennom kokeprosessen i de lave kobbergrytene som varmes over åpen flamme. Som ved alt annen marmelade og syltetøy er sukkermengden akkurat passe for å skape en perfekt balanse med den syrefriske råvaren. Et selvsagt valg som topping til granola eller müsli med usøtet yoghurt. Selvsagt også et passende valg til vårens ferske geitoster.

35081
Nyhet
Kokoscookie 200g pose, Olof Viktors

Olof Viktors karakteriser denne cookien som en småkake. Vi vil tillegge at det er en småkake som byr på det lille ekstra; full pakke med rik smak. Småkaken er selvfølgelig håndlagd, bakt med smør, revet kokos, hvit sjokolade balansert med frisk syrlighet fra sitron. Med denne i skapet og litt oppgradert kvalitet på kaffen er det klart for en «fikapaus» også på denne siden av kjølen.

35082
Miniknäcke 170g papprør, Olof Viktors

Miniknäcke på størrelse med en gammeldags femmer – små, runde og sprø med smak av honning, rug og surdeig. Perfekt til forrettsnaps: rømme og løyrom, sild eller bare litt ost. Bakt med kjærlighet og ekte råvarer på Olof Viktors’ vedfyrte ovn. En liten munnfull med stor personlighet!

35010
Miniknäcke 85g papprør, Olof Viktors

Dette er virkelige miniknekkebrød på størrelse med en god gammeldags femmer. Perfekt som underlag til tygg med for eksempel rømme med løyrom og rødløk, sild eller annet du måtte ønske å servere dine gjester før maten. Velegnet også sammen med ost.

35067
Miniknäcke med valmuefrø 170g papprør, Olof Viktors

Små, sprø og akkurat passe nøttete – miniknäcke med valmuefrø er perfekt følge til ostefatet. Bakt på surdeig og inspirert av det klassiske midtpunktet i store knekkebrød. Olof Viktors kaller dem "hullene du spiser", og vi skjønner godt hvorfor. Et lite knekk som løfter osten – og som man lett spiser mange av!

35024
Miniknäcke med valmuefrø 85g papprør, Olof Viktors

Et lite knekk med stor sjarm! Disse miniknekkene fra Olof Viktors er like store som hullet i tradisjonelle knekkebrød – og med et dryss valmuefrø får de ekstra crunch og smak. Perfekt til ost, små forretter eller en munnfull med noe godt. En liten bit svensk bakehumor – og et nydelig tilskudd på ostefatet.

35068
Nyhet
Multe syltetøy fra Lappland 140g, Olof Viktors

Som alle syltetøy fra Olof Viktors er dette et håndlaget syltetøy som lages i små batcher i lave kobbergryter over åpen flamme. Hovedingrediensen er multer fra Arvidsjaur i Svensk Lappland, regnet som de beste multene man kan få tak i. Det merker du også raskt når du smaker på godsakene. Her er den gode multesmaken definitivt til stede og balanseres forsiktig med sukkeret. Ingen unødvendige smaker – bare ren smaksglede. Prøv det til en moden brie, på nystekte vafler eller vendt med krem.

35079
Pepperkakekjeks med havsalt 150g, Olof Viktors

Knasende sprø kjeks med smak av jul og et lite sting av havsalt. Denne pepperkakekjeksen er laget spesielt for blåmuggoster – tenk Stilton, Stickelton eller norske stoltheter med blåskjær. Mindre søt enn vanlig pepperkake, men med samme varme krydderpreg. En kjeks med karakter – og en perfekt følgesvenn til oster som trenger litt motstand.

35049
Lenker
Min side