Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Fåremelksoster – Manchego & Pecorino

I Norge er ytterst få produsenter av fåremelksoster. Er man derimot i Spania eller Italia og skal innta et godt måltid er det tett på umulig å unngå å få i seg en velsmakende bit med fåremelksost. 
I Spania finner vi et av de mest kjent DOP for fåremelksost: Manchego. Mye av produksjonen er organisert i store kollektiv, mens vi kjøper det vi kan få fra en artesanprodusent der alt foregår på gården. Dette er ekte gårdsost  fra Pago de La Jaraba i hjertet av La Mancha og listeført i ulike lagringsgrader fra 3-5 mnd til over 12 måneder. I tillegg til disse ostene supplerer vi med oster fra andre produsenter vi vet leverer varene. 
I Italia er det utall av DOP-er for fåremelksoster: Pecorino – etter navnet pecora; sau på italiensk. Osten har sitt eget særpreg enten de kommer fra Sardinia, Toscana eller Sicilia. De ulike regionale ostene er tuftet på en lang lokal tradisjon med ostemaking. I tillegg til lokale naturell oster i ulik lagringsgrad har vi også pecorino med blant annet trøffel, sort pepper, safran og «vasket» med tomatpulver. 
Fra Frankrike tilbyr vi Ossau Iraty som er en AOP for fåremelksoster fra Pyreneene samt en spesialitet som heter Pyrenees Brebis.

Visning
BRUK 13070 - Manchego Akkem DOP Curado 9-12mnd DOP past 250g, Vegajardin

Bruk nytt varenr 13070 - se alternativ vare

13064
Brebis Fougère 300g, Mons

Brebis Fougère – En kraftpakke av en korsikansk sauemelksost! Vasket skorpe, kremet kjerne og et dryss av urter og fjell. Toppet med bregneblad – for smak, duft og stil!

12137
Castillon 70g, Mons

Le Castillon – En liten crottin av rå sauemelk med smak av hasselnøtt og urter, laget i Lubéron og modnet på flettede brett i MonS’ grotter. Kremet, delikat og vill på samme tid – perfekt til et glass rosé!

12297
Castillon Fresh 90g, Mons

Le Castillon Frais – En fersk liten sauemelksost fra Lubéron. Myk og melkehvit, med delikat smak av nøtter og varm melk. Perfekt kald med olivenolje og urter, eller varm på toast! En liten fransk skatt.

12307
Fiore Sardo DOP Stagionato, Guffanti

En av tre DOP oster fra Sardinia av fåremelk. Skorpen er dekket med sauefett. Navnet stammer fra den gamle produksjonsmetoden hvor man brukte tistelblomst som løype. Denne kan røykes under modning.

11074
Formaggio di Pecora Bitti, Guffanti

Ekstraordinær fåremelkost fra en artesan produksjon. Håndverksost på råmelk. Produseres på Sardinia.

11027
Fromage du Maquis 500g, Mons

Fromage du Maquis er en smaksreise til Corsica – rett fra ostefatet. Den myke fåremelksosten er dekket med ville urter, hot pepper og en flora som dufter av Middelhavets skråninger. Osten er rik og melkeaktig med et urtepreg som gjør den perfekt til kraftige røde viner eller brun øl. En ekte naturopplevelse!

12119
Idiazabal Ahumado DOP 3.3kg røkt, Vegajardin

Idizabal Ahumado er en røkt fåremelksost på råmelk fra Baskerland. En røykt ost med flott karakter som en ikke ofte finner i røykte oster.

13033
Lavort Petit ca 2,3kg, Mons

Lavort Bio – En vakker kule av økologisk sauemelksost fra Auvergne! Fast og smøraktig med smak av kjeller, sopp og fjell. Perfekt med hvitvin eller en fruktig rød Gamay.

12147
Lingot de St Nicolas 80g, Mons

Lingot Saint Nicolas er en liten smakseksplosjon av rå sauemelk og ville urter. Den har et tett og kremet indre, duftende av frisk timian og sødmefull melk. Laget i Cévennes-regionen, passer den perfekt til hveteøl eller fete hvitviner. En ekte middelhavssmak – i gullbarrens form!

12113
Manchego 3-5mnd Semicurado 250g rawmilk fermier, Pago de La Jaraba

Gårdsost fra Pago de La Jaraba, en semicurado Manchego laget på egen gård med rå melk fra gårdens egne sauer. Osten har en fin tekstur og frisk smak av fåremelk. En prisgunstig ost som står seg meget godt når den sammenlignes med kommersielle og industrielle oster fra samme område.

13069
Manchego 3-5mnd Semicurado 3kg rawmilk fermier, Pago de La Jaraba

Gårdsost fra Pago de La Jaraba, en semicurado Manchego laget på egen gård med rå melk fra gårdens egne sauer. Osten har en fin tekstur og frisk smak av fåremelk. En prisgunstig ost som står seg meget godt når den sammenlignes med kommersielle og industrielle oster fra samme område.

13066
Lenker
Min side