Skip to main content
Til toppen

La Casara

I 1920 startet Roncolato familiens osteproduksjon i landsbyen Brenton nordøst for Verona. Familien utviklet produksjonen og ble regnet for å være den ledende produsenten i området. I 1964 tok de over administrasjonen av ostecooperativet i Roncà. Navnet ble endret til La Casara, noe som i dag er synonymt med det ypperste av ost fra området.
Bedriften drives fortsatt av Roncolato familien, barnebarna til grunnleggeren og med Giovanni Roncolato i spissen står som garantister for at all ost lages i henhold til tradisjonen og det lokale regelverket. Ostene har høstet mye heder og ære og vant i 2021 prisen for beste Italienske osteprodusent.
Med utgangspunkt i restene fra osteproduksjonen forer La Casara opp noen særdeles lykkelige og velsmakende svin. Disse ender selvfølgelig opp som god spekemat. Deres Soave-skinke har fått en stor tilhengerskare og som helt klart fortjener din oppmerksomhet dersom du er på utkikk etter noe ekstra godt.

For mer informasjon se her
 

Visning
Coppa di Amarona 6mnd, La Casara

Svinenakke fra parma, salt og en god dose Amarone. Dette praktstykke av spekemat lukter en god blanding mellom coppaens karakteristiske kjellerpreg og distinkte toner av vinen. Teksturen er fløyelsmyk og smaken er perfekt balanse mellom kjøttets egensmak, vinens komplekse smaker, salt og krydder.

20163
Crudo Alpino, La Casara

Røkt speket svinekam.

20170
Monte Veronese DOP Presidio Slowfood 12-18mnd, La Casara

Selv om du tidligere har smakt La Casaras svært gode «ordinære» Monte Veronese er dette en smakssensasjon. For oss er det noe av det absolutt beste vi har smakt av Italiensk ost. Med sin vakre gylne farge, rike duft, teksturen og den lange og komplekse smaken står den fram som en ost med mye særpreg og inspirasjon til meditasjon med et glass god rødvin.

11192
Monte Veronese Latte Intero DOP, La Casara

Monte Veronese DOP Latte Intero kommer fra et område som har tradisjon for ostefremstilling tilbake til middelalderen, selv om det har blitt kalt "Monte" i rundt 200 år. Den er laget i mellomstore hjul, 8 / 9kg vekt, og har en skorpe som er smørgul i fargen og har en elastisk kremaktig tekstur med spredte små hull.

11107
Prosciutto di Soave Nostrano beinfri, La Casara

Dette er en spekeskinke som ikke har noen appellasjon slik som de mer kjente italienske skinkene Parma og San Daniele. Likevel er det ingen grunn til unngå å smake på denne fantastiske skinken med en unik historie.

20084
Umbriaco Rosso 8-19mnd, La Casara

Den ytterste del av osten, skorpen, er dypt rød mot fiolett. Smaken er søtlig med duft med undertoner av de lokale druene, Corvina, Molinara og Rondinella. Her er det liten tvil om at et godt glass rødt fra Veneto vil være en bort i mot optimal match.

11194
Lenker
Min side