Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Pestone

Produsenter setter ulike spor – noen huskes først og fremst for sin unike smak. Vår nye pesto-leverandør: Pestone, hører definitivt til i den siste kategorien.  Ekteparet Andrea og Roberta eier og driver Pestone. Med base i kystbyen Albenga i Liguria produserer de sin Pesto med mye lidenskap og respekt for helt unike råvarene. I grenselandet mellom den Italienske rivieraen og fjellene mot Piemonte dyrkes det som regnes som verdens beste basilikum; Basilico Genovese DOP.  

Pestone produserer sin pesto hele året. Brorparten lages med basilikum fra deres egen økologiske gård. Om vinteren kjøper de frisk basilikum fra nøye utvalgte samarbeidspartner. Selvfølgelig med like strenge krav til kvalitet og smak. Produksjonen skjer i et håndverkslaboratorium på gården. Er du så heldig å besøke Roberta og Andrea kan du bivåne det hele gjennom store vinduer med godt innsyn til produksjonen. Her ser du det hele fra vaskingen og kaldpressingen av bladene, rivingen av fersk ost, innblanding av den lokale olivenoljen til den knallgrønne pestoen fylles på glass og forsegles. Her snakker vi ekte håndverk krydret med pasjon fra A-Å; krukke for krukke året rundt. 

Navnet PESTONE oppstod som en spøk. Ekteparet ville at deres signaturprodukt skulle inspirere firmanavnet og at det ikke skulle være noen som helst tvil om hva de produserte. Å kalle bedriften for kun Pesto ble litt drøyt, derfor ble det Pestone.  I det øyeblikk munnen fylles med den friske gode og rene smaken vil du få bekreftet det alle som har smakt sier: “Dette er utrolig godt!” En ekte Pesto Genovese uten smak av industriell bearbeiding. 

Pestoen har allerede vunnet hjerter og fått kresne finsmakere i Italia, Belgia, Frankrike og Tyskland til å juble over ektheten og smaken. Nå er det Norges tur til å melde seg på i jubelkoret. For oss i Matcompaniet er dette mer enn bare pesto. Det er smaken av ekte lidenskap, dyrket og laget med kjærlighet – og det merker man. Det er nok å skru av lokket og trekke pusten dypt så kjenner du den friske duften av nylaget pesto og kan utbryte som en ekte Ligurianer: «Ahhh profumo di Nonna» 
 

Visning
Nyhet
Fersk Pesto 90g, Pestone

Knallgrønn, intens og silkemyk – dette er ekte pesto slik den lages i Albenga, rett ved Middelhavet. Hovedingrediensen er Basilico Genovese DOP, dyrket på ekteparet Andrea og Robertas økologiske gård. Smaken er ren og balansert: frisk basilikum, myk ost og en nydelig nøtteaktig fylde. Perfekt til pasta, bruschetta eller som siste finish på en varm tomatsalat.

40642
Lenker
Min side