Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Rivoire-Jacquemin

Produksjon og lagringen av Comté-en vi får fra Rivoire Jacquemin har sin opprinnelse fra den unike modellen som Alix Jacquemin oppfant i 1860. Alix startet sin ostevirksomhet ved å bryte med den tradisjonelle modningen i tønner og begynte med modning i kjellere og grotter.

I 1886 giftet datteren Alix seg med Louis Rivoire noe som dannet grunnlaget for Rivoire-Jacquemin Comté. Fem generasjoner senere produserer Rivoire-familien, sammen med 400 melkeprodusenter, 25 ysterier (fruitières) og 3 affineurer hele 110.000 Comté-hjul for distribusjon over hele verden hvert år.

Rivoire-Jacquemin stadig voksende virksomhet er basert på deres kunnskap og ekspertise. De vet nøyaktig opprinnelse til hver ost, bonden, produsenten og mikroklimaet. En førsteklasses affineur overvåker hvert eneste hjul kontinuerlig: salting, gniing, snuing, sjekke aldring og kontrollere for eventuelle hulldannelser. Rivoire Jacquemin gnir Comté-ene med Guérande havsalt som den eneste produsenten.

I de 38 kjellerne som i dag brukes til modnng brukes bare granplanker fra Jura til hyllene. Toppmoderne teknologi gjør at affineurene (kjellermesterene) kan finjustere temperatur og fuktighet for å optimalisere modningen.
 

En grundig gradering av ostene gjøres. Noen oster, som en mener har en lovende fremtid, blir i kjellernes skyggefulle områder raffinert i opptil 30 måneder. Og nettopp tid er nøkkelen til suksess. Rivoire Jacquemin foretrekker å bruke den tradisjonelle modnings-metoden, som er tidkrevende og som krever god kunnskap konta å produsere enda mer og ende opp med oster uten personlighet.

De aller beste Comté-ene produserer i sommermånedene da kyrne får gå i fjellet og melken er av eksepsjonell kvalitet. Det lages også ost i vinterhalvåret men en god del av melken går da til å produsere Mont d´or (eller Vacherin du Haut-Doubs som den egentlig heter). Fra oktober/november til mars produseres denne. Mont d´or modnes kun i 3-4 uker før den selges i motsetning til Comté-ene som jo modnes i 18-30 måneder. 

For mer informasjon se her

Visning
Comté 12mnd 200g

12mnd lagret Comte i bit. Lang deilig smak med hint av høy. Lagerføres hovedsakelig på høsten.

12263
Comté AOP 12-14 mnd 1/8, Rivoire Jacquemin

Comté AOP fra Rivoire Jacquemin, lagret i 12–14 måneder, har en fast, fløyelsmyk konsistens og dufter av nøtter og smør. Smaken er rik og kompleks, med toner av karamell, ristede nøtter og frisk melk. Skjær i flak til ostefat, riv over varme grønnsaker eller smelt i klassisk fransk løksuppe.

12272
Comté AOP Reserve 18-24 mnd 1/8, Rivoire Jacquemin

Comté AOP Réserve fra Rivoire Jacquemin, lagret i 18–24 måneder, er en kraftpakke av en ost! Den er smuldrete og tett, med komplekse smaker av nøtter, kjeller og karamellisert melk. Nyt den i flak på ostefatet, riv den over ovnsbakte grønnsaker eller bruk den i fondue for ekte Jura-stemning.

12273
Comté AOP Reserve 30mnd HJUL, Rivoire Jacquemin

Comté AOP Réserve 30 måneder fra Rivoire Jacquemin er en ost med trøkk! Dette store hjulet byr på dybde og eleganse: krystaller, smuldrete tekstur og smaker av smør, nøtt, salt karamell og et hint av kjeller. Fantastisk alene i flak, revet over varme retter – eller som stjernen på et storslått ostebord.

12285
Mont d´Or AOP 500g, Rivoire Jacquemin

Mont d’Or AOP fra Rivoire Jacquemin er en lun kjærlighetserklæring i ostefat! Den kommer i furuform, har en fløyelsmyk skorpe og kremet, rennende kjerne. Smaken er mild, fyldig og aromatisk med et hint av skog. Perfekt oppvarmet og spises med skje – dypp brød eller poteter for en ekte vinterdelikatesse.

12295
Morbier AOP Lait Cru, Rivoire Jacquemin

Morbier AOP fra Rivoire Jacquemin er en halvmild råmelksost fra Jura, kjent for sin karakteristiske svarte askelinje. Den har en kremet, halvfast konsistens og en mild, syrlig smak med kjellertoner. Perfekt på ostefatet, i smørbrød eller smeltet over poteter. En ekte fransk klassiker med historie og særpreg.

12303
Lenker
Min side