Skip to main content
Til toppen

Rivoire-Jacquemin

Produksjon og lagringen av Comté-en vi får fra Rivoire Jacquemin har sin opprinnelse fra den unike modellen som Alix Jacquemin oppfant i 1860. Alix startet sin ostevirksomhet ved å bryte med den tradisjonelle modningen i tønner og begynte med modning i kjellere og grotter.

I 1886 giftet datteren Alix seg med Louis Rivoire noe som dannet grunnlaget for Rivoire-Jacquemin Comté. Fem generasjoner senere produserer Rivoire-familien, sammen med 400 melkeprodusenter, 25 ysterier (fruitières) og 3 affineurer hele 110.000 Comté-hjul for distribusjon over hele verden hvert år.

Rivoire-Jacquemin stadig voksende virksomhet er basert på deres kunnskap og ekspertise. De vet nøyaktig opprinnelse til hver ost, bonden, produsenten og mikroklimaet. En førsteklasses affineur overvåker hvert eneste hjul kontinuerlig: salting, gniing, snuing, sjekke aldring og kontrollere for eventuelle hulldannelser. Rivoire Jacquemin gnir Comté-ene med Guérande havsalt som den eneste produsenten.

I de 38 kjellerne som i dag brukes til modnng brukes bare granplanker fra Jura til hyllene. Toppmoderne teknologi gjør at affineurene (kjellermesterene) kan finjustere temperatur og fuktighet for å optimalisere modningen.
 

En grundig gradering av ostene gjøres. Noen oster, som en mener har en lovende fremtid, blir i kjellernes skyggefulle områder raffinert i opptil 30 måneder. Og nettopp tid er nøkkelen til suksess. Rivoire Jacquemin foretrekker å bruke den tradisjonelle modnings-metoden, som er tidkrevende og som krever god kunnskap konta å produsere enda mer og ende opp med oster uten personlighet.

De aller beste Comté-ene produserer i sommermånedene da kyrne får gå i fjellet og melken er av eksepsjonell kvalitet. Det lages også ost i vinterhalvåret men en god del av melken går da til å produsere Mont d´or (eller Vacherin du Haut-Doubs som den egentlig heter). Fra oktober/november til mars produseres denne. Mont d´or modnes kun i 3-4 uker før den selges i motsetning til Comté-ene som jo modnes i 18-30 måneder. 

For mer informasjon se her

Visning
Comté 12mnd 200g

12mnd lagret Comte, Lang deilig smak med hint av høy. Lagerføres hovedsakelig i perioden før jul men utsolgt nå i 2023. Kan bestilles i større antall ellers i året (minn 100 stk)

12263
Comté AOP 12 mnd 1/8, Rivoire Jacquemin

En yngre comte som fungerer like godt på skiven som på ostefatet. Har en mildere smak enn de godt modna variantene. Lagerføres som 1/8 deler. Ønsker en hele hjul kan det bestilles på forhånd - bruk da varenr 12284

12272
Comté AOP 12 mnd HJUL, Rivoire Jacquemin

En yngre Comté, egner seg ypperlig på skiven, eller på ostefatet. Litt lettere enn sin mer vellagrede bror, men fantastisk på sin egen måte. Lettere og friskere smak. Hint av høy.

12284
Comté AOP Reserve 18-24 mnd 1/8, Rivoire Jacquemin

En godt modnet Comté av høyeste kvalitet. Rik på smak, god sødme og krystaller.

12273
Comté AOP Reserve min 30mnd HJUL, Rivoire Jacquemin

En godt modnet Comté av høyeste kvalitet. Rik på smak, god sødme og krystaller.

12285
Mont d´Or AOP 500g, Rivoire Jacquemin

Vintermelksost som modnes med en kokt barkskive sundt. Deres Mont D'or har er merkbart gran preg og en flott lang smak.

12295
Morbier AOP Lait Cru, Rivoire Jacquemin

Morbier AOP fra Rivoire Jacquemin er laget på råmelk (Lait Cru).

12303
Lenker
Min side