Skip to main content
Til toppen

Herland Seterdrift

For oss er det viktig at vi knyttet til oss en produsent med rike tradisjoner, ost laget på den beste melken og med verdier som gjør at osten blir laget med kjærlighet
Alt dette fant vi hos geitostprodusenten Rune Herland og Herland Seterdrift. 

Rune og Bente Tepstad er tredje generasjon som lager geitost på Osterøy. Driften går godt og de har bygget nytt geitefjøs og ysteri. Osten de lager i dag er basert på den samme gamle oppskriften som de første ostene ble ystet på i 1950! I tillegg til ystingen hjemme på Osterøy driver de med seterdrift og ysting på Storliseter på Hardangervidda i sommerhalvåret. Geitene beiter på store vidder og gir en rik melk smaksatt av naturens eget krydder. Både seterfolket og geitene får rikelig med mosjon i løpet av sommeren – uttrykket sta som en bukk stemmer godt med virkelighet.
Slikt blir det god melk av som gir utgangspunkt for å lage fantastisk ost 

Geitosten fra Herland kommer i biter på 1,5 kilo pakket i papir som på gamlemåten. Ostene er vokset for å hindre uttørring. 

Smaken er rik med tydelige karaktertrekk fra geitemelken. Syrligheten balanseres fint av sødmen som ikke er dominerende fantastisk fylde, som setter seg godt i ganen litt som en gammeldags karamell fudge
Her er det bare å finne fram smørpakka kjøpe brunost og knekkebrød fra Olof Victors. Osten er også perfekt som «krydder» i tradisjonell viltsauser om man får en liten bit til overs.

Visning
Ekte seter-geitost (Brunost fra Storliseter)

Geitosten fra Herland Osteprodusent kommer i biter på 1,5 kilo pakket i papir som på gamlemåten. Ostene er vokset for å hindre uttørring. Smaken er rik med tydelige karaktertrekk fra geitemelken. Syrligheten balanseres fint av sødmen som ikke er dominerende slik det kan ha en tendens til hos noen brunoster.

15070
Lenker
Min side