Til toppen

Olivenolje EVO

Arkeologiske funn på Kreta tyder på at man presset olje ut av olivenfrukten så tidlig som 3500 år før Kristus. Man vet at grekeren startet med å kultivere oliventrærne på Kreta rundt år 1500 før Kristus. Selv om oliven dyrkes og olje presses i en rekke land regnes i dag Italia, Spania, Frankrike og Hellas som de ledende landene i produksjonen.

Matcompaniet importerer ekstra virgin olivenolje (EVO) fra familieeide produsenter i Spania og Italia. Når vi kjøper en olje så vet vi at den kommer fra gården og produsentens egne olivenlunder. All EVO vi selger er selvfølgelig alltid kaldpresset og har et syreinnhold godt under den foreskrevne grensen på 0,8%.

EVO presses fra flere ulike oliventyper som har ulike karaktertrekk der olivensorten og terroiret påvirker smaken og er det som gir oljen dens karaktertrekk. EVO fra Liguria framstår som smøraktig og relativt mild, Toskanske oljer er mer grønne og pepperaktige i smaken. Hentes oljen fra Siclia kan den ha preg av tomater og artiskokk mens spanske oljer kan være markert fruktale i smaken med toner av f eks banan.

Med dette mangfoldet sier det seg selv at man bør smake seg fram til sin egen favoritt og kanskje også koste på seg et lite «batteri» med ulike typer olje slik at man kan bruke rett olje til fisken, kjøttet, salaten eller iskremen(!)

Sorter Navn (a > å)

Tumai Monocultivar Taggiasca EVO 500ml

Anfosso Extra Virgin Tumai Monocultivar Taggiasca. Dette er en av Italias beste, og ikke minst mest anvendelige olivenoljer. Italienske kjøkkensjefer foretrekker ofte ligurianske oljer som sin allroundolje i kjøkkenet.
50159

Anfosso Bimbo EVO 500ml

Anfosso Extra Virgin olive oil BIMBO 500ml. Lett søtlig smak med milde grønnsakstoner, antydning til pepret ettersmak. God allround olje med kul design.
50158

Anfosso Bimbo EVO 3L kanne

Anfosso Extra Virgin olive oil BIMBO. Olivenolje laget på et blend flere oliventyper fra det nordlige Italia.
50221

Riviera Ligure EVO DOP 500ml

Anfosso Extra Virgin olive oil DOP Riviera Ligure. Dette er en av Italias beste, og ikke minst mest anvendelige olivenoljer. Søtlig smak med klare assosiasjoner moden frukt og et hint av gresstoner og pepret ettersmak.
50083

Anfosso EVO Tumai 500ml

Anfosso Extra Virgin olive oil Tumai. Lages primært på taggiasca oliven med tilsetning av 25% lokale olivenvarianter.
50082

Anfosso Tumai Extra Virgin Olivenolje 5L kanne

Anfosso Tumai Liguria. Lages på taggiasche oliven blandet med endel lokale oliventyper. En fantastisk god allroundolje til alt av salater, pasta og sjømat samt hvitt kjøtt.
50081

Anfosso Økologisk EVO 500ml

Anfosso Extra Virgin olivenolje økologisk. Den produseres på økologiske oliven fra Nord-Italia.
50191

Anfosso Monocultivar X-Virgin, bottle gaveeske.

Anfosso Tumai monocultivarer en av Italias beste, og ikke minst mest anvendelige olivenoljer. Denne 2 liters magnum flasken kommer i flott gaveeske
50169

Anfosso Novellino EVO 750ml

Novellino er den første oljen Anfosso slipper etter innhøsting. Oljen er ekstremt fruktig med klassisk taggiasche karakter. Avstemte gresstoner uten for kraftig bitterhet. Den eneste oljen Anfosso ikke filtrerer og bør derfor oppbevares mørkt.
50223

Anfosso Olivenolje Keramikk flaske 500ml Savanne tema

Anfosso Olivenolje Keramikk flaske 500ml Savanne tema. I hver kasse finner en 6 flasker med ulike motiv.
50226

Anfosso gavepakn Tumai + chilliolje

Anfosso gavepakn Tumai + chilliolje
40339

Castellare Extra Virgin Olivenolje Toscana

Oljen er laget på en blanding av de klassiske oliventypene frantoi, pendolino, ascolane og moraiolo, og har en typeriktig pepret smak med klare toner av grønt gress og friskhet.
50004