Skip to main content
Til toppen

Parmigiano Reggiano DOP

Parmigiano Reggiano er kongen blant de italienske ostene med en legendarisk smak som er verdsatt verden over. Parmesan produseres i Emilia-Romagna regionen og de beste produsentene kommer fra området mellom Parma og Bologna. 

Her litt mer om de produsentene vi jobber med:

Santo Stefano: Ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan. Vi lagerfører både hele hjul og åttendedeler.

Consorzio Vacche Rosse - C.V.P.A.R.R eller Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana som de egentlig heter lager parmesan fra de autentiske røde kuene fra området rundt Reggio Emilia. På populærsprøket Rødku-parmesan. Også her Også kalt ”rødku” (Vacche Rosse); derav navnet rødku-parmesan. Også her lagerfører vi både hele hjul og åttendedeler.

Latteria Sociale Gonfo: Ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker.

Santa Rita Caseificio Sociale Bio: Høyfjellsprodusent som ligger nær Serramazzoni sør for Modena. En fantastisk produsent som er vel verdt et besøk. Produserer utelukkende økologisk og for hånd.  (Modena). 

Caseificio Poggioli: Ligger i Spilamberto nær Modena. De bruker kun melk produsert eksklusivt på fire gårder som er en del av et kooperativ, og som utelukkende driver økologisk jordbruk.

Rosola: Ligger i Verucchia mellom Modena og Bologna og har produsentnummer 1026. De produserer kun 2 hjul per dag av «White Cow Modena» og disse ostene er vanligvis ikke mulig å få tak i. Vi er så heldige å få tilgang til en 2-3 batcher per år med rundt 20 hjul.  Bianca Modenese gir en unik råvare og osten er også Slow Food Presidium. Dette er en parmesan for de spesielle anledninger.

Visning
Grana Padano DOP 1/8 14-16mnd

Produseres i de største regionene i Nord Italia. En god Grana Padano er det et kvalitetsprodukt (modnet i 1-2 år) som brukes i matlagning og som bord ost. Vår utgave er lagret i ca 16 måneder.

11075
Nyhet
Grana Padano NON DOP Retinaro 1/8 without rind

Grana Padano NON DOP uten skorpe 1/8 (ca 4 kilos vakumerte biter)

11242
Parmigiano Reggiano DOP 1 kg 18-24 mnd, Latteria Gonfo

Parmigiano Reggiano er kongen blant de italienske ostene med en legendarisk smak som er verdsatt verden over. Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Parmesan i toppklassen.

11095
Parmigiano Reggiano DOP 1/8 18-24 mnd, Latteria Gonfo

Parmigiano Reggiano er kongen blant de italienske ostene med en legendarisk smak som er verdsatt verden over. Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Parmesan i toppklassen.

11024
Parmigiano Reggiano DOP 1/8 24mnd, S. Stefano

Santo Stefano ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan. Vi lagerfører både hele hjul og åttendedeler. Enten du vil ha et hjul på rundt 40 kilo eller stykker på 4 kilo er de alltid lagret 24-36 måneder.

11055
Parmigiano Reggiano DOP 200g 24 mnd

Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Disse 200g stykkene er et samarbeid mellom Gourm.it og produsenten. En skal lete lenge etter bedre kvalitet enn dette i småstykker.

11089
Parmigiano Reggiano DOP 60 hjul mnd, Caseificio Poggioli

Dette langtidslagrede ostesmykket har fått hele 60 måneder i lagringssoner med optimale forhold for langtidslagring. Smakene har utviklet seg til det man kan kalle et smaksmessig meditasjonsobjekt med unike smaker og karakteristisk tekstur, proppfull med umami. 

11223
Parmigiano Reggiano DOP Bianca Modenese Hjul, Caseificio Rosola

Caseificio Rosola ligger i Verucchia mellom Modena og Bologna og har produsentnummer 1026. De produserer kun 2 hjul per dag av «White Cow Modena» og disse ostene er vanligvis ikke mulig å få tak i. Vi er så heldige å få tilgang til en 2-3 batcher per år med rundt 20 hjul. Bianca Modenese gir en unik råvare og osten er også Slow Food Presidium. Dette er en parmesan for de spesielle anledninger.

11222
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosso 1/8 24mnd, Grana d Oro (ca 4kg bit)

Disse røde kuene produserer over 30% mindre melk enn Holstein. Imidlertid er melken rik på Casein – et av de viktigste proteinene når melk skal forvandles til ost. Dette er en av grunnene til at ostene er meget godt egnet til lagring.

11047
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosso wheels 30mnd, Grana d Oro (hele hjul)

Disse røde kuene produserer over 30% mindre melk enn Holstein. Imidlertid er melken rik på Casein – et av de viktigste proteinene når melk skal forvandles til ost. Dette er en av grunnene til at ostene er meget godt egnet til lagring.

11241
Parmigiano Reggiano DOP hjul 18-24 mnd, Latteria Gonfo

Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Parmesan i toppklassen.

11197
Parmigiano Reggiano DOP hjul Riserva Cantina 60-84 mnd, Guffanti

Dette er Parmesan hjul som Guffanti håndplukker og lagrer videre. Kun småskala produsenter brukes; ofte med en produksjon på kun 2-3 oster per dag. Kuene gresser utelukket i 7-800m høyde og gressforede kuer gir osten en sterkere umami. Utover 60mnd er det svært lite mer å hente av umami fra Parmesan. Osten må forhåndsbestilles

11050
Lenker
Min side