Skip to main content
Til toppen

Keens Cheddar, Neal´s Yard Dairy

Varenummer: 14036
Salgsenhet: STK
Forpakningsinfo: 25.0 KG per STK
Antall per kolli: 4
Minste antall: 0,25
ekskl. mva.
Pris i handlekurv er basert på en statisk gjennomsnittlig vekt. Faktura vil vise korrekt vekt

Klassisk Somerset Cheddar på råmelk. Den har en rik smak med markerte innslag av senneps- og gresstoner med markert syrlighet som balanserer den rike, gode Somerset melken. 

Somerset regnes som kjerneområdet for håndverksysting av Cheddar. Familien Keens har siden 1896 ystet sin cheddar på gården Moorhayes Farm i Wincanton, Somerset. I dag styres ysteriet og gården av femte generasjon. De regnes som et av de aller beste ysteriene og står i front når det gjelder å ta vare på ostene som har gjort Somerset til et mekka for ostenerder på pilegrimsreise for å smake ekte cheddar. 

På de frodige grønne engene rundt gården beiter en utvalgt flokk med ulike kyr som gir den beste melken for denne osten. Selv mener de at beitemarkene rundt gården gir det de karakteriserer som «frodig luksus gress». For å ivareta disse unike kvalitetene yster de selvfølgelig kun på melk fra egne kyr.

Selve ystingen starter innenfor 12 timer etter melking. Melken er alltid fersk og transporteres kun 45 meter fra fjøset ysteriet. For folket på Keens er det essensielt at ikke melken er tuklet med – les: de yster kun på fersk rå melk. Dette gir rikt rom for oster som framstår som levende med et rikt aroma- og smakspekter med solid terroir-preg. 
All ystingen foregår for hånd – alle de viktige avgjørelsene om hva som er neste steg i ysteprosessen, hvordan man skal gjør det, hvorfor man gjør det og hvor lenge man må bearbeide ostemassen for optimalt resultat tas av de som jobber i og ved ystekaret! Terroiret, kuene og ysterens personlighet kombineres til en ekte håndverks cheddar av ypperste kvalitet. 
Ingen ting overlates til tilfeldighetene og som Keensfolket selv sier det: 
“The only reason you love Keens Cheddar so much is because we loved it first.”

Neals Yard Dairy har arbeidet med Keens siden tidlig på 1980 tallet. De besøker gården og ysteriet ca hver 8. uke og plukker da ut de beste ostene som er forbeholdt Matcompaniet og en kunde i USA. Ostene smakes og plukkes utfra Neal’s Yards kriterier for hvordan osten smake: Den har en rik smak med markerte innslag av senneps- og gresstoner med markert syrlighet som balanserer den rike, gode Somerset melken. 
 

Egenskaper
Salgsenhet KG
Opprinnelse England
Melk Ku
Øvrige egenskaper Råmelk
Antall per Kolli 4
Nettovekt 25000 Gram
Horeca Ja
Cheddar Montgomery (Artesan Somerset) 1/4 6kg, Neal´s Yard Dairy

Montgomery Cheddar lages på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Cheddarkjennere er ikke i tvil – Montgomery er kongen av cheddar. Kan kjøpes som 1 hel ost eller ned til 1/8.

14010
Kjerringklump - økologisk upasteurisert Cheddar, Hindrum

Kjerringklump ost er ystet med inspirasjon fra den britiske Somerset Cheddar. Laget på økologisk råmelk. Det finnes ikke mange gode Norske Cheddare, men dette er en av dem.

15097
Lincolnshire Poacher 1/4 6kg, Neal´s Yard Dairy

Laget på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Osten produseres av Tim og Simon Jones. Den er laget i cheddarstil men også med tydelig påvirkning fra tradisjonene med Sveitsisk høyfjellsost.

14011
Lenker
Min side