Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Rødkittost

Den rødaktige fargen kommer fra bakterien Brevibacterium linens, som sammen med gjær og melkesopp vokser på overflaten.
Dette fremprovoseres ved å vaske osten i saltlake, gjerne ispedd øl, vin, sider eller brennevin. Kittmodnede oster har ofte mye duft, men de er fortsatt ofte ganske snille på smak. Mange har sin favorittost i denne kategorien. 
Konrad fra Stavanger Ysteri som nylig ble kåret til Norges beste ost er et eksempel, mens andre favoritter er Mont D´Or, Epoisses, Langres og Taleggio.
 

Visning
Brebis Fougère 300g, Mons

Brebis Fougère – En kraftpakke av en korsikansk sauemelksost! Vasket skorpe, kremet kjerne og et dryss av urter og fjell. Toppet med bregneblad – for smak, duft og stil!

12137
Epoisses AOP 250g, Mons

Époisses AOP – råmelksost vasket med Marc de Bourgogne! Kremet, intens og ikonisk med smak av smør, fløte og våt kjeller. En ekte osteklassiker fra Bourgogne – ikke for pyser!

12094
Konrad 1,5kg, Stavanger Ysteri

Rødkittost - vasket med Konrad Stout fra Lervig - laget på økologisk melk

15077
Langres AOP 250g, Mons

Langres AOP – kremet liten ost med rynkete oransje skorpe og stor personlighet! Skarp og melkesøt med skumaktig kjerne og lett gjæret kant. Perfekt med Champagne – gjerne helt i osten!

12097
Le Barriquet, Laiterie de la Cote Roannaise ca 0,35kg, Mons

Le Barriquet – En liten, tønneformet geitost med kremet kjerne og smak av hasselnøtt og modnet kjeller. Økologisk, rå og håndlaget i Côte Roannaise. Perfekt med fruktig hvitvin og litt honning på toppen!

12292
Lein 500g, Rueslåtten Ysteri

Oppkalt etter Lars Lein, osten er laget på upasteurisert kumelk, En ganske klassisk rødkitt, halvtørr konsistens. Smaken er mild med noen skarpe toner og et hunt av bitterhet

15110
Little Rollright 250g, Neal´s Yard Dairy

Little Rollright er en myk, smøraktig ost fra Chedworth i Gloucestershire, inspirert av franske Reblochon. Den er pakket inn i en bånd av granbark, som gir en subtil, skogaktig aroma. Med sin rike, kremete tekstur og komplekse smak, passer den perfekt på ostefatet, smeltet over poteter eller som en del av en varmende vinterrett.

14039
Livarot 500g, Mons

Livarot AOP – Normandisk kraftpakke med fem bånd og mye karakter! Dypt animalsk og krydret med smak av kokt melk og stall. Perfekt etter middag, med cider, pommeau eller en ravfarget øl.

12036
Mont d´Or AOP 500g, Rivoire Jacquemin

Mont d’Or AOP fra Rivoire Jacquemin er en lun kjærlighetserklæring i ostefat! Den kommer i furuform, har en fløyelsmyk skorpe og kremet, rennende kjerne. Smaken er mild, fyldig og aromatisk med et hint av skog. Perfekt oppvarmet og spises med skje – dypp brød eller poteter for en ekte vinterdelikatesse.

12295
Mont d´Or AOP Moyen 800g, Mons

Mont d'Or er vinterens kremete konge! Laget av rå kumelk og modnet med grankant, får osten sin særegne smak av skog og melk. Perfekt rett fra skje – eller lun i ovnen, klar til å helles over poteter. Server med fruktig hvitvin fra Jura eller blond øl. En smeltende godbit du ikke vil gå glipp av!

12290
Mont d´Or AOP Petit 500g, Mons

Mont D'or er en vintermelks ost som lages på de store meieriene i Jura som ellers lager Comte. Mons sin produseres hos Sancey-Richard.

12229
Morbier AOP Lait Cru de Vache, Mons

Morbier AOP – ost med karakter og historie fra Jura! Rå melk, mild, smidig og med den ikoniske svarte askelinja i midten. Perfekt til ostefat, smørbrød – og raclette!

12090
Lenker
Min side