Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Rødkittost

Den rødaktige fargen kommer fra bakterien Brevibacterium linens, som sammen med gjær og melkesopp vokser på overflaten.
Dette fremprovoseres ved å vaske osten i saltlake, gjerne ispedd øl, vin, sider eller brennevin. Kittmodnede oster har ofte mye duft, men de er fortsatt ofte ganske snille på smak. Mange har sin favorittost i denne kategorien. 
Konrad fra Stavanger Ysteri som nylig ble kåret til Norges beste ost er et eksempel, mens andre favoritter er Mont D´Or, Epoisses, Langres og Taleggio.
 

Visning
Brebis Fougère 300g, Mons

Vasket sauemelks ost fra Korsika

12137
Epoisses AOP 250g, Mons

Époisses AOP – råmelksost vasket med Marc de Bourgogne! Kremet, intens og ikonisk med smak av smør, fløte og våt kjeller. En ekte osteklassiker fra Bourgogne – ikke for pyser!

12094
Konrad 1,5kg, Stavanger Ysteri

Rødkittost - vasket med Konrad Stout fra Lervig - laget på økologisk melk

15077
Langres AOP 250g, Mons

Langres AOP – kremet liten ost med rynkete oransje skorpe og stor personlighet! Skarp og melkesøt med skumaktig kjerne og lett gjæret kant. Perfekt med Champagne – gjerne helt i osten!

12097
Le Barriquet, Laiterie de la Cote Roannaise ca 0,35kg, Mons

Le Barriquet – En liten, tønneformet geitost med kremet kjerne og smak av hasselnøtt og modnet kjeller. Økologisk, rå og håndlaget i Côte Roannaise. Perfekt med fruktig hvitvin og litt honning på toppen!

12292
Lein 500g, Rueslåtten Ysteri

Oppkalt etter Lars Lein, osten er laget på upasteurisert kumelk, En ganske klassisk rødkitt, halvtørr konsistens. Smaken er mild med noen skarpe toner og et hunt av bitterhet

15110
Little Rollright 250g, Neal´s Yard Dairy

Little Rollright er en ost fra King Stone Dairy i Gloucestershire. De har hentet inspirasjon fra Mont d'or. Osten vaskes med saltlake i 3 uker, og furubarken gir osten flotte skogsnoter og hjelper med å holde fasongen når den modnes.

14039
Livarot 500g, Mons

Livarot AOP – Normandisk kraftpakke med fem bånd og mye karakter! Dypt animalsk og krydret med smak av kokt melk og stall. Perfekt etter middag, med cider, pommeau eller en ravfarget øl.

12036
Mont d´Or AOP 500g, Rivoire Jacquemin

Vintermelksost som modnes med en kokt barkskive sundt. Deres Mont D'or har er merkbart gran preg og en flott lang smak.

12295
Mont d´Or AOP Moyen 800g, Mons

Vintermelks ost som lages på de store meieriene som ellers lager Comte og Gruyere.

12290
Mont d´Or AOP Petit 500g, Mons

Mont D'or er en vintermelks ost som lages på de store meieriene i Jura som ellers lager Comte. Mons sin produseres hos Sancey-Richard.

12229
Morbier AOP Lait Cru de Vache, Mons

Morbier AOP – ost med karakter og historie fra Jura! Rå melk, mild, smidig og med den ikoniske svarte askelinja i midten. Perfekt til ostefat, smørbrød – og raclette!

12090
Lenker
Min side