Skip to main content
Til toppen

Endelig Franske spekepølser

Vi har med jevne mellomrom blitt spurt oss om hvorfor vi ikke tilbyr franske spekepølser. Jeg må innrømme at vi har hatt til gode å finne en leverandør som kan tilby kombinasjonen av god smak og en logistikk vi har kunnet leve med. Etter hvert som etterspørselen gradvis økte tok vi kontakt med Michael hos MonS og som så ofte tidligere kom han opp med gode forslag både når det gjaldt produsent og logistikk.

Produsenten Michael hadde kommet opp med var Maison Chillet. Dette er en produsent som ble etablert av Antoine Chillet helt tilbake i 1902. Etter dette har bedriften vært i familiens eie i 5 generasjoner før den ble solgt i 2014. Familien er fortsatt engasjert i driften og sørger for at Maison Chillet står i fremste rekke som forvaltere av den Lyonesiske spekemattradisjonen.

Maison Chillets beliggenhet i Saint-Symphorien-sur-Coise er ikke tilfeldig. Byen regnes som «hovedstaden» for produksjonen av saucissons. Området har et mikroklima som er som skapt for produksjonen av spekemat. Beliggenhet der Rhônedalen og Loire møtes, samt høyden over havet gir perfekte forhold for tørking og modning av spekepølser.

Selv om mye er forandret fra starten i 1902 sørger Chillet for å ivareta tradisjonen og håndverket. Som i all annen produksjon av kvalitetsmat legges grunnlaget gjennom en streng seleksjon av råvarene. I produksjonen bruker de primært kjøtt fra skulder, nakke og skinke samt ryggspekk. Pepper tørr-ristes før det males eller knuses, hvitløken sorteres fedd for fedd for å unngå de som smaker dårlig. Underleverandører har meget strenge krav til hva som aksepteres av kvalitet på krydder, tarm etc. Alt dette inngår som ingredienser når reseptene skapt gjennom 115 år skal materialiseres til saucissons som er blant det beste som produseres i Frankrike.

Vi starter med å lansere 6 utvalgte pølser som gir et godt bilde av hva Maison Chillet står for. Her er både klassikere og noen smaksatte pølser. Sammen med Jambon Bayonne og Jambon Bigorre de Noir kan vi nå tilby klassisk fransk spekemat av meget høy kvalitet – bon appétit

For mer informasjon se her

Visning
Rosette de Lyon au Jambon, Maison Chillet

Dette er den mest kjente og klassiske speke pølsen fra kjerneområdet for Fransk pølse produksjon i Monts du Lyonnais. Håndlaget pølse på kjøtt fra skinken. Kjøttet skjæres i strimler og blandes med terninger av spekk, saltes og krydres med sort pepper og hvitløk. Stoppet i naturtarm.

21007
Saucisson sec long épais med Piment d’Espelette (ca 1,1 kg), Maison Chillet

Før kjøtt og spekk fylles i naturtarm krydres det med Piment d Espelette.

21009
Saucisson sec long épais med steinsopp (ca 1,1 kg), Maison Chillet

Kjøttet strimles og blandes med spekk og steinsopp. Selvfølgelig stoppet i naturtarm og håndbundet.

21010
Lenker
Min side