Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Geitemelksoster

Geitost av god kvalitet betyr ofte komplekse spennede smaker. Yngre oster er friske, melkete, lette og smelter på tungen. Med lagring så forsvinner mye av syren og smør, sopp og umami tar over. I Norge har vi fantastisk god geitemelk; Kubbeosten til Jarle Rueslåtten har forført til og med tradisjonsrike Franskmenn. 
Men vi må ikke glemme favoritter som Bethmale Chevre, St. Maure, Minstralou eller Buchette de Manon, de har inspirert mange til å lage ost.

Fast "kvitost" på geitemelk lages også i verdensklasse i Norge og vi tilbyr disse både fra Undredal og Lofoten ysteri samt Rød Geit fra Rueslåtten Ysteri.

Visning
Auzanne Cendre (Valencay) 200g, Mons

Auzanne Cendrée – askegrå geitost fra Berry i Loiredalen! Rå melk, nøtteaktig og sødmefull smak med tett kjerne og florlett skorpe. Perfekt med Montlouis eller en lys ale.

12067
Banon Fermier BIO AOP

Banon Fermier er en kremet, økologisk og PDO-merket geitost fra Haute-Provence. Osten er pakket i kastanjeblader og under den tynne skorpen har ostemassen en myk, smeltende tekstur. Smaken utvikler seg fra mild til intens med en ekstrordinær kompleksitet. Prøv den med et glass rødvin eller et fyldig øl for en perfekt kombinasjon.

12081
Bethmale Chevre, Mons

Bethmale Chèvre – luftig og fløyelsmyk geitost fra Ariège! Søtlig smak med peppernøtt og avslutning av kaprin eleganse. Perfekt til Irouléguy eller en ravfarget øl.

12063
Buchette de Manon BIO 60 gr

Bûchette de Manon: En silkemyk og elegant geitost fra Provence. Med en urteaktig smak og en unik modningsprosess med sarriette-kvist, tilbyr denne osten en smaksopplevelse fra et unikt miljø. Perfekt til hvitvin eller hveteøl.

12114
Cabecou 30g, Mons

Cabécou – Liten, rund geitost med stor personlighet! Fløyelsmyk kjerne og kraftig smak av melk og urter. Perfekt på salat, til piknik – eller rett på brød med et glass rødvin.

12250
Cabrioles (Pouligny) 200g, Mons

Cabriole er en rå geitost med silkeaktig munnfølelse og smak av nøtter og skogbunn. Den har en vakker, pyramideformet fasong og en frisk, kaprin duft. Laget i Brenne, modnet på rugstrå hos MonS. Perfekt til Sauvignon Blanc eller en hveteøl. En geitost med stil – og mye karakter!

12068
Carré de Saint Victor 120g, Mons

Carré de Saint Victor – En liten geitost i firkantet form, dekket med tørkede blomster! Kremet og mild med et hint av sitrus og nøtt. Perfekt på ostefatet – både for øyet og ganen. Prøv med fruktig hvitvin!

12308
Castillon Fresh 90g, Mons

Le Castillon Frais – En fersk liten sauemelksost fra Lubéron. Myk og melkehvit, med delikat smak av nøtter og varm melk. Perfekt kald med olivenolje og urter, eller varm på toast! En liten fransk skatt.

12307
Chabichou AOC 150g, Mons

Chabichou er Poitous stolthet – en liten, kremet geitost med historie og karakter. Mild og syrlig i starten, før den overrasker med dybde og et hint av fjøs. Perfekt på ostefatet med et glass Chenin Blanc eller en lys øl. En klassiker for alle som elsker ekte håndverk og geitens særegne sjarm.

12109
Chevre Buche (Chevre rull) 880g, Mons

Bûche de Chèvre – klassisk geitost i stor, kremet utgave! Fløyelsmyk og syrlig med tydelig caprin smak. Perfekt på brød, salat eller lun og smeltet over pizza.

12168
Couffy (Selles sur Cher) 150g, Mons

Couffy – liten, askegrå geitost fra Sologne! Kremet og vegetalsk med tydelig kaprint preg. Perfekt til Loire-viner med blomsterpreg – eller en frisk blond øl.

12074
Crottin Chavignol AOP 80g, Mons

Crottin de Chavignol AOP – liten, men full av karakter! Klassisk råmelks geitost fra Sancerre med syrlig friskhet og kaprint sting. Perfekt i salater eller med et glass Sancerre.

12093
Lenker
Min side