Biscottificio Sartorelli
Da familien Sartor startet sin kommersielle bakerivirksomhet i 1952 var en av de gastronomiske hjørnesteinene en eldgammel familieoppskrift som hadde gått i arv gjennom generasjoner. De så til de grader lykkes med å forvalte arven at deres unike og «I Sartorelli» regnes som referansepunktet for denne typen sprøtt bakverk.
De aller fleste av oss assosierer biscottien med små sprøkjeks med variert smakstilsetning. Perfekt å dyppe i espressoen eller i et glass Vin Santo. Den tradisjonelle biscottien bakes over hele italia med noe variasjon i størrelse. «I Sartorelli» utgaven av biscotti er løvtynne smakfulle skiver på tykkelse med den tynneste crostini.
Den bakes som en biscotti der et større deig-emne stekes i ovn og så avkjøles. Når kaken er godt avkjølt skjæres den så tynt som overhodet mulig med en sylskarp kniv eller aller helst på en oppskjærsmaskin. De tynne skivene etterstekes i ovn til de er knasende sprø med en gyllen farge.
Det familiedrevne bakeriet helt nordøst i Dolomittene preges av respekt for gode råvarer og en intens kjærlighet og stolthet for det de baker. «I Sartorelli» kombinerer fortid og nåtid på beste vis. De er solid forankret i det tradisjonelle håndverket, men evner også å fornye seg og utvikle produktene. Gode råvarer er en selvfølgelig og behandles med den respekten de fortjener. Deigene eltes forsiktig i små batcher og de ulike smakstilsetningene vendes inn for hånd slik du gjør det hjemme på eget kjøkken.
Vi har ikke noen betenkelighet med å si at «I Sartorelli» etter over 70 år er et symbol på ekte kvalitet og italiensk baketradisjon. Hver kjeks bærer med seg duften av håndverk, tradisjon og omtanke for kundene. Resultatet er en unik smaksopplevelse enten bakverket inntas naturelt, dyppet i søt vin, en kopp coretto eller som tilbehør til ost.