Skip to main content
Til toppen
Stolt Sponsor av Oste NM 18. September på Vulkan Arena Oslo.

Litlestøl det Lille Ville

Eva Gill fra Stavanger elsker å gå på tur. Med utgangspunkt i stølen Litlestøl som klamrer seg fast til en bratt helning pakker hun tursekken og legger ut på tur i Sirdalsheiene. I sekken var det alltid marmelade og ferskt brød. Hennes nære familie, turvenner og andre heldige venner fikk selvfølgelig smake på marmeladene og tilbakemeldingene var entydige: Dette burde lages for salg!

Derfra var veien kort til en smakfull produksjon konservert på lekre små glass. Navnet gav seg selv, og «Litlestøl-marmelader» har etter hvert blitt fast inventar i tursekker og på frokostbord over hele Sør-Norge. Eva har i lang tid distribuert godsakene selv, men ønsket nå å fokusere mer på selve produksjonen. Hun kontaktet Matcompaniet og spurte om vi kunne være interessert i Litlestøl produktene. Vi trengte bare en liten prøvesmak før vi – eller mer presist marmeladene – var solgt.

Eva Gill er nå bedre kjent som Miss Marmelade og jobber som gründere flest minst 100 % i sitt produksjonslokale i Østre Bydel. Hun sørger selv for å selektere råvarene for å oppnå optimal kvalitet. Ingen andre stikker sleiva i marmeladekjelen, glassene fyller hun for hånd og håndarbeidet avsluttes med etikettering og knyting av papir over lokket.

Produktene til Eva Gill kjennetegnes av rene, presise og balanserte smaker. Et skråblikk på egne smaksnotater understreker nettopp dette: «Der andres chilimarmelader setter fyr på kjeften smaker Litlestøls chilimarmelade av ren deilig capsicum som pirrer smaksløkene samtidig som den fungerer som tilbehøret til både ost, kjøtt, fisk og dessert. Pæremarmeladen har en ren og frisk smak av pære uten på noen tidspunkt å ha antydning av oksidasjon eller «kjemiske» innslag. Et perfekt følge til ost.»

Når våren melder sin ankomst og de friske ramsløkskuddene titter fram skal Eva Gill i gang med produksjon av ramsløkpuré og ramsløkspesto. 

Visning
Chili marmelade 110ml, Litlestøl

Litlestøls chilimarmelade er varm, men aldri voldsom – her handler det om smak, ikke smerte. Capsicum gir en tydelig, rund chilivarme som spiller på lag med ost, løfter sauser og gir fisk og lyst kjøtt en ekstra dimensjon. Prøv den til kylling, laks eller en god rødkittost. Dette er Litlestøls signatur – og en skikkelig smaksforfører.

43104
Gulrot marmelade 110ml, Litlestøl

Denne gulrotmarmeladen byr på mild sødme, jordlige toner og et lite sitruskick – en overraskende allrounder! Perfekt til spekemat, snøfrisk, ost eller røykelaks. Drypp den på havregrøt eller server til is med bringebær og mynte. Laget med «Sjitne Gulerøde» fra Orre – en hyllest til smaken av Jæren. Delfinalist i Det Norske Måltid 2017!

43105
Hylleblomstgele 110ml, Litlestøl

Litlestøls hylleblomstgelé er florlett og sommerlig – med delikat sødme og et hint av sitrus. Den løfter rødkittoster til nye høyder og gir en nydelig kontrast til kraftige smaker. Perfekt på et ostefat, sammen med spekemat eller som prikken over i’en på en rustikk dessert. En liten skje er nok til å fortrylle. Sesongvare fra juni til september.

43112
Julemarmelade 110ml, Litlestøl

Dette er julefølelsen fanget i et lite glass! Smaker nellik, appelsin og gammeldags jul – perfekt til blåmuggost som Stilton, på pepperkaker, edamer eller et stykke saftig julekake. En søt og krydret marmelade som løfter både ostefatet og humøret gjennom mørke desemberkvelder. Julen blir ikke helt den samme uten.

43107
Mango og chili marmelade 110ml, Litlestøl

Frisk, søt mango får følge av en forsiktig chilipiff – akkurat nok til å gi litt varme, uten å brenne. Perfekt til hvitskimmelost, fastost eller som eksotisk innslag på ostefatet. Like god alene på en kjeks som til selskap med gode smaker. En liten smakseksplosjon med begge beina plantet i godt håndverk.

43140
Pære marmelade 110ml, Litlestøl

Ren smak av solmoden pære, løftet av frisk lime og et hint av koriander – denne marmeladen er alt annet enn vanlig. Den passer særlig godt til ost, der den gir en lett syrlig kontrast og et grønt glimt av friskhet. En liten skje er nok til å løfte både milde og kraftige oster til nye høyder.

43109
Ramsløkpesto 110ml, Litlestøl

Fyldig, grønn og smaksrik – Litlestøls ramsløkpesto er laget med selvplukket ramsløk fra Hindal Gård, cashewnøtter og Grana Padano. Solsikke- og extra virgin olivenolje binder det hele sammen. Nydelig på grillet landbrød, til spekemat, kjøtt eller fisk. Prøv den med bøffelmozzarella og tomater – eller rett fra skjea.

43111
Sitrus marmelade 110ml, Litlestøl

En syrlig og nostalgisk marmelade kokt på grapefrukt, sitron, vann og sukker – etter gammel oppskrift fra Hindal Gård i Stavanger. Frisk og bitter-søt, akkurat som sitrus skal være. Nydelig på grovbrød med smør, men også en spennende kontrast til milde oster. En smak av tid, tradisjon og ekte håndverk.

43110
Victoria Temarmelade 110ml, Litlestøl

Originalmarmeladen til Hotel Victorias Afternoon Tea! Laget med svart te, bergamott, solbær, kornblomst og karamellbiter – en smak av både eleganse og eventyr. Nydelig til nøytrale oster, og helt perfekt på scones eller toast. En tebasert marmelade som kokes med eplejuice og sitronsyre – og nytes med andakt.

43106
Lenker
Min side