Skip to main content
Til toppen

Litlestøl det Lille Ville

Eva Gill fra Stavanger elsker å gå på tur. Med utgangspunkt i stølen Litlestøl som klamrer seg fast til en bratt helning pakker hun tursekken og legger ut på tur i Sirdalsheiene. I sekken var det alltid marmelade og ferskt brød. Hennes nære familie, turvenner og andre heldige venner fikk selvfølgelig smake på marmeladene og tilbakemeldingene var entydige: Dette burde lages for salg!

Derfra var veien kort til en smakfull produksjon konservert på lekre små glass. Navnet gav seg selv, og «Litlestøl-marmelader» har etter hvert blitt fast inventar i tursekker og på frokostbord over hele Sør-Norge. Eva har i lang tid distribuert godsakene selv, men ønsket nå å fokusere mer på selve produksjonen. Hun kontaktet Matcompaniet og spurte om vi kunne være interessert i Litlestøl produktene. Vi trengte bare en liten prøvesmak før vi – eller mer presist marmeladene – var solgt.

Eva Gill er nå bedre kjent som Miss Marmelade og jobber som gründere flest minst 100 % i sitt produksjonslokale i Østre Bydel. Hun sørger selv for å selektere råvarene for å oppnå optimal kvalitet. Ingen andre stikker sleiva i marmeladekjelen, glassene fyller hun for hånd og håndarbeidet avsluttes med etikettering og knyting av papir over lokket.

Produktene til Eva Gill kjennetegnes av rene, presise og balanserte smaker. Et skråblikk på egne smaksnotater understreker nettopp dette: «Der andres chilimarmelader setter fyr på kjeften smaker Litlestøls chilimarmelade av ren deilig capsicum som pirrer smaksløkene samtidig som den fungerer som tilbehøret til både ost, kjøtt, fisk og dessert. Pæremarmeladen har en ren og frisk smak av pære uten på noen tidspunkt å ha antydning av oksidasjon eller «kjemiske» innslag. Et perfekt følge til ost.»

Når våren melder sin ankomst og de friske ramsløkskuddene titter fram skal Eva Gill i gang med produksjon av ramsløkpuré og ramsløkspesto. 

Visning
Chili marmelade 110ml, Litlestøl

Dette er selveste signaturmarmeladen til Litlestøl og er meget velegnet til ost, en smakfull tilsetning til sauser som til kylling, kalkun, svin, gjerne ørret og laks.

43104
Gulrot marmelade 110ml, Litlestøl

Denne er veldig god til spekemat, ost og gjerne havregrøt. Passer også godt til is med bringebær, gulrotmarmelade og mynteblader til pynt.

43105
Hylleblomstgele 110ml, Litlestøl

Hylleblomstgele har en deilig sødme som passer veldig bra med rødkittoster. Sesongvare fra juni til september.

43112
Julemarmelade 110ml, Litlestøl

Litlestøl sin julestemning på glass. Denne funker til pepperkaker og Stilton, på edamer eller julekaka.

43107
Mango og chili marmelade 110ml, Litlestøl

Dette er en marmelade som egner seg meget godt alene eller som tilbehør til ost, spesielt til hvitskimmel eller fastost.

43140
Pære marmelade 110ml, Litlestøl

Pæremarmeladen har en ren og frisk smak av pære uten på noen tidspunkt å ha antydning av oksidasjon eller «kjemiske» innslag. Et perfekt følge til ost.» Denne marmeladen er kokt på pærer, koriander og lime. 

43109
Ramsløkpesto 110ml, Litlestøl

Laget med selvplukket ramsløk fra Hindal Gård. Sesongvare fra april til juli.

43111
Sitrus marmelade 110ml, Litlestøl

Denne Marmeladen kokes på grapefrukt, sitron, vann og sukker. Herlig på en skive nybakt grovbrød med litt smør.

43110
Victoria Temarmelade 110ml, Litlestøl

Orginalmarmeladen til Hotel Victorias Afternoon Tea. Laget med Victoria Te. Denne sødme og uvanlige smakstilsetning, gjør at marmeladen egner seg fint til gode nøytrale oster. Ypperlig på en toast eller scones.

43106
Lenker
Min side