Skip to main content
Til toppen

Hot-sauser med balanse- og smaksdybde

Historien om «Lloyd & Melón» startet som et hett og fruktalt møte over lunsjbordet hos designbyrået ANTI midt på Grünerløkka. Den australske kokken Kaneyn Lloyd jobbet som kokk med ansvaret for matserveringen til det kreative miljøet ved Sofienbergparken. På fritiden brukte han tid i sitt eget «fermenteringsverksted» og eksperimenterte med utvikling av ulike sauser. En del av disse ble med til ANTI der de ansatte ble benyttet som testgruppe. 

En av de som smakte, likte og fattet interesse for sausene til Kaneyn var produktdesigneren Stig Melón-Bratvold. Stig og Kaneyn fant raskt tonen og hadde ofte samtaler om mat, sauser, fermentering og smak. På forsommeren 2022 ble de enige om å starte business sammen basert Kaneyns sauser. «Lloyd & Melón» var født.

Hotsausmarkedet er delvis dominert av folk som hadde gått i «Chili Klaus fella» der det viktigste synes å være å tilby noe flytende som er brennhett og framkaller ubehag. For å være ærlig er dette sauser som er mer egnet for YouTube enn en pikant og kompleks ingrediens i seriøs matlaging. Kaneyn og Stig var begge opptatt av deres sauser skulle være det stikk motsatte; smaken og bruksverdien i forhold til matlaging skulle alltid stå sentralt. Derfor tilbyr de kun sauser basert på ferske kvalitetsgrønnsaker og frukt, ingen kunstige tilsetningsstoffer og ekstremt smaksfokus der balanse og smaksdybde var sentrale elementer. 

«Lloyd & Melón» ble etablert og de har fra dag én ønsket å posisjonere seg som et gourmetvalg for matentusiaster som ønsker gode Hot-Saucer. De rakk så vidt «julesalget» og etter lanseringen i desember 2022 var «innboksen» deres stappfull av tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som skrøt sausene opp i skyene tett på smakshimmelen. 

Da de kontaktet Matcompaniet for å sjekke ut muligheten for et samarbeide om distribusjonen var svaret slik det alltid er fra oss: La oss smake først og så tar vi opp tråden om vi liker sausene. Det skulle raskt vise seg at vi kun var en skrukork unna å bli overbevist. Her var det ikke snakk om smaksrunde tett på en chili-challenge. Vi ble mektig imponert og var mer en klare for å rydde plass på lagrene våre for disse deilige sausene. 

Produksjonen – råvarevalg/kvalitet og prosessen

«Lloyd & Melón» jobber kun med nøye utvalgte kvalitetsråvarer. Dette kvernes til en mash og fermenteres i store tønner over flere uker. Dere grunnleggende verdier er: 
Kreativitet: Lloyd & Melón er først og fremst et produkt av kreativitet. De liker å leke og eksperimentere med ulike tradisjoner og råvarer, slik at den gang på gang kan overraske og begeistre smaksorienterte hjemmekokker.

Kvalitet: Alle sausene er laget av pasjonerte og dedikerte folk med kjærlighet og engasjement. Lloyd & Melón lager små opplag for hånd, med fokus på ferske og naturlige råvarer. 

Smak: Når alt kommer til alt er det selvfølgelig smaken som teller. Alt annet er innpakning. Lloyd & Melón jobber kontinuerlig med nye metoder og ingredienser for å finne fram til helt de unike smakene som virkelig løfter måltidet.

Visning
Nyhet
Cayenne & fennikel Hotsauce 150ml Limited Ed., Lloyd & Melón

Fermentert hot-saus, som byr på smakfulle opplevelser! Prøv gjerne til grillmat, som marinade, dipp eller som topping på pizza.

54094
Nyhet
Cayenne & sitrongress Hotsauce 150ml, Lloyd & Melón

En fermentert hot sauce for deg som liker litt punch. Sitrongress, cayennepepper, ingefær, hvitløk og cherrytomater gir en velbalansert og frisk hot sauce til hverdagsbruk.

54091
Nyhet
Habanero & mango Hotsauce 150ml, Lloyd & Melón

Habanero & mango var den første sausen L&M utviklet. En ung klassiker med moderat styrke som kan passe enhver. Habanero, mango, ingefær og lime gir en frisk skarphet, balansert med styrke og sødme.

54092
Nyhet
Jalapeño & ananas Hotsauce 150ml, Lloyd & Melón

En fermentert hot sauce med sprek smak og mild styrke. Blandingen av grønne epler, ananas, jalapeño og sitron skaper en syrlig, umamirik og kompleks hot sauce.

54093
Lenker
Min side