For drøyt 20 år siden så gikk en del unge parmesan produsenter sammen og opprettet Gourm.it som et nettverk for å kunne fremme topp kvalitet utenom de tradisjonelle kanalene som ofte dessverre fokuserer mer på volum enn kvalitet. Grupperingen består i dag av de alle beste små og mellomstore produsentene som kan stå sammen om å promotere og eksportere topp kvalitet, vi snakker om Italiensk gastronomi på høyt nivå. Teamet til Gourm.it har vokst kraftig og i dag består det av meget kunnskapsrike mennesker som bistår både produsentene og kundene med ekspertise og kunnskap. Deres filosofi kan oppsummeres med 3 ord:
Respekt (respekt for tradisjoner og for historien bak produktene), innovasjon og kunnskap. Som de selv sier: “Our job is not only to sell a product but also to share with you the extraordinary gastronomic variety that we have come to know”
De produsentene vi jobber med som er en del av Gourm.it er:
Santo Stefano: Ligger i Basilicagoiano nær Parma og har produsentnummer 2121. Har rykte for å være den aller fremste produsenten for langtidsmodnet Parmesan (Parmigiano Reggiano). De fikk 2. plass i Oste VM i Bergamo i 2019, et fattig poeng fra seieren. Fikk selvsagt supergold samt prisen for beste Italienske Ost samt beste Parmesan. Vi lagerfører både hele hjul og åttendedeler.
Consorzio Vacche Rosse - C.V.P.A.R.R eller Consorzio Valorizzazione Prodotti dell'Antica Razza Reggiana som de egentlig heter lager parmesan fra de autentiske røde kuene fra området rundt Reggio Emilia. På populærsprøket Rødku-parmesan. Også her Også kalt ”rødku” (Vacche Rosse); derav navnet rødku-parmesan. Også her lagerfører vi både hele hjul og åttendedeler.
Latteria Sociale Gonfo: Ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker.
Santa Rita Caseificio Sociale Bio: Høyfjellsprodusent som ligger nær Serramazzoni sør for Modena. En fantastisk produsent som er vel verdt et besøk. Produserer utelukkende økologisk og for hånd. (Modena).
Rosola: Ligger i Verucchia mellom Modena og Bologna og har produsentnummer 1026. De produserer kun 2 hjul per dag av «White Cow Modena» og disse ostene er vanligvis ikke mulig å få tak i. Vi er så heldige å få tilgang til en 2-3 batcher per år med rundt 20 hjul. Bianca Modenese gir en unik råvare og osten er også Slow Food Presidium. Dette er en parmesan for de spesielle anledninger.
Dessuten jobber også Gourm.it tett med en del av våre andre produsenter slik som Salcis i Toscana, Arrigoni i Lombardia og Antica Corte Pallavicina i Zibello.
For mer informasjon se her