Grana Padano DOP 1/8 14-16mnd
Forpakningsinfo: 4.0 KG per STK
Antall per kolli: 1
Minste antall: 1
Produseres i de største regionene i Nord Italia. En god Grana Padano er det et kvalitetsprodukt (modnet i 1-2 år) som brukes i matlagning og som bord ost. Vår utgave er lagret i ca 16 måneder.
Et osteeventyr gjennom tusen år
Grana Padano er ikke bare en ost, det er en tidsreise! Når du åpner et stykke Grana, åpner du også døren til et kloster i Nord-Italia på 1100-tallet, hvor munkene på Chiaravalle begynte å koke melk i store kobberkjeler. De hadde mer melk enn de klarte å drikke – og løsningen ble å lage en holdbar ost med nøtteaktig smak og fast, kornete struktur. En slags magi oppsto i de dunkle kjellerne – det som startet som et forsøk på å bevare melk, ble starten på en av verdens mest ikoniske oster.
Fra “gammelt ost” til Grana
Munkene kalte den først caseus vetus, eller gammel ost – men det var folket som ga den sjelen og navnet: Grana. Den karakteristiske konsistensen, med små, knasende krystaller, var som skapt for det navnet. Snart spredte osten seg som ild i tørt gress – fra klostrene i Lombardia til adelsbord og bondekjøkken over hele Italia. Og smaken? Fyldig, salt og balansert – med toner av nøtter og smør.
Bruksområder
Grana Padano løfter alt den rører ved. Riv den over risotto eller pasta, bryt biter og legg på fat med honning og pærer, eller bruk den som smaksetter i supper og sauser. Med sin lange lagring og komplekse smak, er den både en arbeidshest og en luksus i kjøkkenet – akkurat slik munkene nok håpet den ville bli!
Egenskaper | |
---|---|
Salgsenhet | KG |
Opprinnelse | Italia |
Melk | Ku |
Øvrige egenskaper | Pasteurisert |
Bestillingsvare | Nei |
Antall per Kolli | 1.0 |
Nettovekt | 4000.0 Gram |
Horeca | Ja |
GTIN | N/A |