Til toppen

Pecorino Romano DOP 170g

Varenummer: 11228
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 50
Minste antall: 1

ekskl. mva.

NYHET på lager

Pecorino Romano er har en lys farge som minner om elfenben med en tynn naturlig skorpe. Våre oster er lagret i i minimum 6 måneder med en kompakt tekstur og en distinkt frisk syrlighet og balansert saltsmak. Med andre ord den perfekte osten for pastaretter, som f eks Spagetti Carbonara.

Pecorino Romano er den meste kjente av Pecorinoer som har DOP beskyttelse. Den fikk sin DOP status i 1996 og er selvfølgelig laget på kun fåremelk. Historien til denne osten strekker seg midlertid mye lenger tilbake i tid. Man antar at den opprinnelige Pecorino Romanoen ble laget på landsbygda utenfor Roma for ca 2000 år siden. Etter at bølgene fra samlingen av Italia hadde lagt seg ble det fra 1884 tillatt å produsere den salte fåremelksosten også på Sardinia. Med tett populasjon av sauer og dyktige ostemakere tok de raskt over hyllene i Roma med Pecorino Romano produsert på Sardinia. 

Pecorino Romano er en fast ost der ostemassen varmes for å intensivere dreneringen. Hver ost veier 25-30 kilo etter lagring i minimum 5 måneder. Matcompaniet har de siste årene hatt Pecorino Romano hovedsakelig som bestillingsvare, samt litt sporadisk som lagervare. Vi har jaktet på en litt mer «rampete» utgave som har den karakteristiske salte smaken i kombinasjon med en frisk syrlighet.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Melk Sau
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 50
Nettovekt 170 Gram
Horeca Nei