Skip to main content
Til toppen

Pecorino Romano DOP 170g, Gourm.it

Varenummer: 11228
Salgsenhet: STK
Antall per kolli: 50
Minste antall: 1
ekskl. mva.

Pecorino Romano er har en lys farge som minner om elfenben med en tynn naturlig skorpe. Våre oster er lagret i i minimum 6 måneder med en kompakt tekstur og en distinkt frisk syrlighet og balansert saltsmak. Med andre ord den perfekte osten for pastaretter, som f eks Spagetti Carbonara.

Pecorino Romano er den meste kjente av Pecorinoer som har DOP beskyttelse. Den fikk sin DOP status i 1996 og er selvfølgelig laget på kun fåremelk. Historien til denne osten strekker seg midlertid mye lenger tilbake i tid. Man antar at den opprinnelige Pecorino Romanoen ble laget på landsbygda utenfor Roma for ca 2000 år siden. Etter at bølgene fra samlingen av Italia hadde lagt seg ble det fra 1884 tillatt å produsere den salte fåremelksosten også på Sardinia. Med tett populasjon av sauer og dyktige ostemakere tok de raskt over hyllene i Roma med Pecorino Romano produsert på Sardinia. 

Pecorino Romano er en fast ost der ostemassen varmes for å intensivere dreneringen. Hver ost veier 25-30 kilo etter lagring i minimum 5 måneder. Matcompaniet har de siste årene hatt Pecorino Romano hovedsakelig som bestillingsvare, samt litt sporadisk som lagervare. Vi har jaktet på en litt mer «rampete» utgave som har den karakteristiske salte smaken i kombinasjon med en frisk syrlighet.

Egenskaper
Salgsenhet STK
Opprinnelse Italia
Melk Sau
Bestillingsvare Nei
Antall per Kolli 50
Nettovekt 170 Gram
Horeca Nei
Pecorino Romano DOP Nero 1/8 del, Gourm.it

Pecorino Romano er har en lys farge som minner om elfenben med en sort skorpe. Våre oster er lagret i i minimum 6 måneder og har en kompakt tekstur og en distinkt frisk syrlighet og balansert saltsmak. Med andre ord den perfekte osten for pastaretter, som f eks Spagetti Carbonara.

11227
Pecorino Romano DOP Cappato di Nero, Guffanti

Pecorino Romano DOP Cappato di Nero er en lagret utgave av Pecorino Romano med mye identitet. Lagret opp i mot 24 måneder. Løfter Carbonara-en til nye høyder. Lagerføres i perioder og en hel ost veier opp i mot 30 kilo.

11160
Parmigiano Reggiano DOP 200g 24 mnd

Latteria Sociale Gonfo ligger mellom Mantova og Ferrara og har produsentnummer 1579. De vant supergold under Oste VM i Bergen i 2018 og vi elsker ostene deres. Vi lagerfører både hele hjul, åttenedeler, 1 kilos stykker og 200g stykker. Disse 200g stykkene er et samarbeid mellom Gourm.it og produsenten. En skal lete lenge etter bedre kvalitet enn dette i småstykker.

11089
Lenker
Min side